SDP

SDA: Vlada je populistička; SDP: Dosadni su više iz SDA

SARAJEVO - Iako predstavnici šestorke (Narod i pravda, Naša stranka, SDP, SBB, DF i BOS) koji su na vlasti u Kantonu Sarajevo tvrde da njihove nesuglasice nisu toliko velike da bi narušile koaliciju, po kuloarima se sve više govori o tome da su razlike u razmišljanjima nepremostive i da bi u narednim mjesecima moglo doći do prekompozicije vlasti u ovom kantonu.

"SDP podvalom želio formirati klub Srba"

DRVAR - Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta rekao je Srni da građani srpske nacionalnosti ispaštaju zbog neformiranja Kluba Srba u ovom domu, ali da su prozreli namjeru SDP-a čiji je pokušaj formiranja ovog kluba prošle sedmice bio klasična prevara.

Mijatović napustio sjednicu SDP-a, Zornić isključen iz stranke

​SARAJEVO - Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović napustio je današnju sjednicu Predsjedništva SDP-a BiH koja je održana u Gradačcu zbog razilaženja s ostalim prisutnima kada je riječ o slučaju Enver Zornić.

"Nismo znali za Zornićevu prošlost, očekujemo da podnese ostavku"

SARAJEVO - Ne stišava se bura nakon što su mediji objavili da je novi direktor sarajevskih "Toplana", inače kadar SDP-a, Enver Zornić osuđeni ratni zločinac.

SDA: Kitarovićeva kritikuje BiH, a u Hrvatskoj toleriše rast ustaštva

SARAJEVO - Iz SDA večeras je ocijenjeno da hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović daje islamofobne izjave prema BiH, dok u Hrvatskoj toleriše rast militantnih ustaških i neonacističkih pokreta, koji slave NDH i ratne zločince koji su učestvovali u izvršenju Holokausta.

Nova anketa: HDZ tone, SDP raste

ZAGREB - Odlazak dvojice ministara zbog afera, ali i rekonstrukcija vlade obilježili su jul u Hrvatskoj. Afere u vladi i dalje štete HDZ-u, a po svemu sudeći, koriste SDP-u.

SDP ispred HDZ-a, prvi put poslije 2016.

ZAGREB - Prvi put od 2016., otkako se sprovodi istraživanje CroElecto, aktuelna najuticajnija opoziciona SDP, Davora Bernardića, ima veću podršku od vladajućeg HDZ, Andreja Plenkovića.

Nikšić raspustio stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona

SARAJEVO - Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić raspustio je stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona i uveo Povjereništvo.

SDP pravi vlast sa SDA mimo odluke Glavnog odbora

TUZLA - Od 48 članova KO SDP Tuzla, 44 su sinoć na sjednici izglasala da ova stranka formira vlast u Tuzlanskom kantonu sa SDA.

Kojović i Nikšić potpisali sporazum: "Dajmo šansu novoj i drugačijoj BiH"

Predsjednici Naše stranke i Socijaldemokratske partije, Predrag Kojović i Nermin Nikšić, potpisali su danas sporazum kojim se tehnički formuliše saradnja unutar Bh. bloka i otvaraju vrata za nove političke stranke.

Najčitanije