SDP

Magazinović: BiH je na korak od eskalacije zbog Dodika

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SDP-a BiH u parlamentu BiH i član Međunarodne parlamentarne alijanse protiv govora mržnje Saša Magazinović obratio se danas na konferenciji u Parizu u čijem je fokusu narastajući populizam i radikalni desničarski pokreti koji koriste ksenofobiju, rasizam i netoleranciju kao alat političkog jačanja.

SDP inicira formiranja trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj

SARAJEVO – SDP danas je obznanio inicijativu za formiranjem trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj.

Zabranio ulaz SDP-ovcima: Napravio sam ovo gdje smo svi čisti Hrvati

Nakon što je objava na Facebooku vlasnika riječkog kafića Three monkeys da kod njega HDZ-ovci nisu dobrodošli izazvala pravu aferu i burnu reakciju premijera, juče je stigla i "protivofanziva" iz Imotskog.

Vijećnici SDP-a i Prve mostarske partije napustili sjednicu Gradskog vijeća

MOSTAR - Vijećnici SDP-a i Prve mostarske partije (PMP) napustili su sjednicu Gradskog vijeća Mostara jer nije prihvaćen njihov zahtjev da se sjednica odgodi na pet dana.

Nikšić: Magazinović ostaje u SDP-u, slijedi pospremanje u stranci

SARAJEVO - Lider SDP-a Nermin Nikšić potvrdio je Srni da Saša Magazinović, koji je podnio ostavku funkciju predsjednika stranačkog Glavnog odbora, ostaje u SDP-u, ali da slijedi pospremanje u stranci nakon analize izbornih rezultata.

SDP BiH: Isključićemo pojedince ako navodi o izbornoj prevari budu tačni

SARAJEVO - Povodom akcije nadležnih organa u vezi sa sumnjama na izbornu prevaru na području Srebrenice, oglasila se Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine koaj je putem saopštenja za javnost dala punu podršku radu nadležnih institucija.

Dodik: SDP i SDA ustavne promjene stalno vade iz naftalina

BANJALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da inicijative, poput SDP-ove o ustavnim promjenama u BiH, neće biti razmatrane i na dnevnom redu, navodeći da je to za Republiku Srpsku neprihvatljivo i da mora biti poštovana volja dva entiteta i tri konstitutivna naroda da se nešto mijenja.

Bursać: Apsurdan i neprihvatljiv prijedlog amandmana SDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra apsurdnim i neprihvatljivim SDP-ov prijedlog amandmana na Ustav BiH kojima se, između ostalog, uvode funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH", te poručila da nema nikakvu šansu da budu usvojeni.

SDP predlaže uvođenje funkcija "predsjednika i premijera BiH"

SARAJEVO - SDP predlaže amandmane na Ustav BiH kojima bi uveo funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH".

Peđa Grbin novi lider najuticajnije opozicione stranke u Hrvatskoj

ZAGREB - Peđa Grbin četvrti je po redu predsjednik najuticajnije opozicione Socjaldemokratske partije (SDP) u Hrvatskoj, koji je na toj poziciji zamijenio Davora Bernardića.

Najčitanije