SDP

Nikšić: Magazinović ostaje u SDP-u, slijedi pospremanje u stranci

SARAJEVO - Lider SDP-a Nermin Nikšić potvrdio je Srni da Saša Magazinović, koji je podnio ostavku funkciju predsjednika stranačkog Glavnog odbora, ostaje u SDP-u, ali da slijedi pospremanje u stranci nakon analize izbornih rezultata.

SDP BiH: Isključićemo pojedince ako navodi o izbornoj prevari budu tačni

SARAJEVO - Povodom akcije nadležnih organa u vezi sa sumnjama na izbornu prevaru na području Srebrenice, oglasila se Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine koaj je putem saopštenja za javnost dala punu podršku radu nadležnih institucija.

Dodik: SDP i SDA ustavne promjene stalno vade iz naftalina

BANJALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da inicijative, poput SDP-ove o ustavnim promjenama u BiH, neće biti razmatrane i na dnevnom redu, navodeći da je to za Republiku Srpsku neprihvatljivo i da mora biti poštovana volja dva entiteta i tri konstitutivna naroda da se nešto mijenja.

Bursać: Apsurdan i neprihvatljiv prijedlog amandmana SDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra apsurdnim i neprihvatljivim SDP-ov prijedlog amandmana na Ustav BiH kojima se, između ostalog, uvode funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH", te poručila da nema nikakvu šansu da budu usvojeni.

SDP predlaže uvođenje funkcija "predsjednika i premijera BiH"

SARAJEVO - SDP predlaže amandmane na Ustav BiH kojima bi uveo funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH".

Peđa Grbin novi lider najuticajnije opozicione stranke u Hrvatskoj

ZAGREB - Peđa Grbin četvrti je po redu predsjednik najuticajnije opozicione Socjaldemokratske partije (SDP) u Hrvatskoj, koji je na toj poziciji zamijenio Davora Bernardića.

SDP: Niko da ne svojata naša dva mandata

PODGORICA - Socijademokratska partija (SDP) saopštila je da je aktuelna crnogorska vlast na parlamentranim izborima dobila 38 mandata i da nikome neće dozvoliti da svojata njihova dva mandata.

Vijesti: DPS zove Abazovića i SDP da "spasavaju" Crnu Goru

PODGORICA - Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Ðukanovića održali su sinoć u Podgorici sastanak s tradicionalnim koalicionim partnerima na kojem su se obavezali da neće ulaziti u savez s onima koji negiraju Crnu Goru, a očekuju da će im se priključiti i URA Dritana Abazovića i nekadašnji koalicioni partner SDP, pišu podgoričke Vijesti.

Ðurašković: SDP će biti opozicija novoj vladi

PODGORICA - Socijaldemokratska partija (SDP) biće opozicija novoj koalicionoj vlasti na čelu sa Demokratskim frontom (DF), kazao je član Predsedništva te stranke, Nikola Đurašković.

Magazinović u Parlamentarnoj skupštini BiH kritikovao odnos prema novinarima

Saša Magazinović, šef Kluba SDP-a BiH kritikovao je danas odnos prema medijima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Najčitanije