SDP

SDP ispred HDZ-a, prvi put poslije 2016.

ZAGREB - Prvi put od 2016., otkako se sprovodi istraživanje CroElecto, aktuelna najuticajnija opoziciona SDP, Davora Bernardića, ima veću podršku od vladajućeg HDZ, Andreja Plenkovića.

Nikšić raspustio stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona

SARAJEVO - Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić raspustio je stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona i uveo Povjereništvo.

SDP pravi vlast sa SDA mimo odluke Glavnog odbora

TUZLA - Od 48 članova KO SDP Tuzla, 44 su sinoć na sjednici izglasala da ova stranka formira vlast u Tuzlanskom kantonu sa SDA.

Kojović i Nikšić potpisali sporazum: "Dajmo šansu novoj i drugačijoj BiH"

Predsjednici Naše stranke i Socijaldemokratske partije, Predrag Kojović i Nermin Nikšić, potpisali su danas sporazum kojim se tehnički formuliše saradnja unutar Bh. bloka i otvaraju vrata za nove političke stranke.

HDZ u padu, SDP raste, Živi zid se prepolovio

ZAGREB - U redovnom mjesečnom istraživanju CRO Demoskop, koje je večeras objavio RTL, vidljive su ogromne promjene u trendovima koje su rezultat izbora za Evroparlament.

Nikšić, novi-stari predsjednik SDP-a: Nismo htjeli biti privjesak vlasti

​Izbor za predsjednika SDP-a jeste bitan, ali mnogo je bitniji SDP i nastavak njegovog jačanja. Kampanja je iza nas i ne treba posmatrati ove izbore kao pobjedu jednog, a poraz drugog, jer ukoliko je SDP na dobitku, što je zajednički cilj svih nas, tada nema poražene strane, rekao je Nermin Nikšić, lider SDP BiH, u pisanom intervjuu za "Nezavisne".

HDZ i SDP dobili po četiri mandata u Evropskom parlamentu

Državna izborna komisija Hrvatske objavila je jutros da su HDZ i SDP osvojili po četiri mandata u Evropskom parlamentu.

Stranački CIK tvrdi: Član SDA pokušao da se učlani u SDP i glasa

SARAJEVO - Predsjednica Centralne izborne komisije SDP-a Mira Grgić saopštila je presjek stanja o toku izbora za predsjednika stranke, kazavši da nema velikih incidenata, ali da ima miješanja nekih drugih stranaka u izborni proces.

Lagumdžija, Komšić, Lazović i još četiri istaknuta člana SDP-a isključeni iz stranke

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović danas su odlukom Glavnog odbora SDP-a isključeni iz stranke.

SDA preko pokreta ruši SDP

SARAJEVO - Formiranje novog socijaldemokratskog pokreta ima za cilj rušenje SDP-a, a sve se to krčka već mjesecima u kuhinji SDA, mišljenje je većine političkih analitičara, ali i članova i simpatizera "bh. bloka".

Najčitanije