SDP

Lagumdžija, Komšić, Lazović i još četiri istaknuta člana SDP-a isključeni iz stranke

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović danas su odlukom Glavnog odbora SDP-a isključeni iz stranke.

SDA preko pokreta ruši SDP

SARAJEVO - Formiranje novog socijaldemokratskog pokreta ima za cilj rušenje SDP-a, a sve se to krčka već mjesecima u kuhinji SDA, mišljenje je većine političkih analitičara, ali i članova i simpatizera "bh. bloka".

Nikšić: Istu izjavu smo potpisali prije četiri godine

SARAJEVO - Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio je nakon sastanka lidera političkih stranaka sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom u Sarajevu da je za SDP bilo neprihvatljivo potpisivanje zajedničke izjave, koju su, kako je naveo, potpisali prije četiri godine, a od koje ništa nije realizovano.

Nikšić: Nismo željeli da budemo topovsko meso

SARAJEVO - Nermin Nikšić, lider SDP-a, rekao je da nisu željeli da budu ikebane i topovsko meso i da za SDA služe kao alibi.

Glavni odbori SDA i SDP-a o formiranju vlasti

SARAJEVO - U Sarajevu su počele sjednice glavnih odbora SDA i SDP-a BiH na kojima će biti riječi o formiranju vlasti i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

SDP se dvoumi da li da uđe u vlast sa SDA

SARAJEVO - U SDP-u su se rasplamsale strasti prije zakazane sjednice Glavnog odbora (GO), jer se unutar stranke dvoume da li da uđu u vlast sa SDA i tako iznevjere već postignuti dogovor sa drugim članovim "bh. bloka" (DF i Naša stranka) da budu opozicija.

Nikšić: SDP neće žrtvovati Bh. blok

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija (SDP BiH) nije spremna žrtvovati Bh. blok ni zbog jedne koalicije sa etnonacionalnim strankama, poručio je predsjednik ove stranke Nermin Nikšić.

Nikšić: Nisam optimista da će uskoro biti formiran savjet ministara

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Nermin Nikšić izjavio je večeras da nije optimista da bi uskoro mogao da bude formiran novi saziv Savjeta ministara.

Pročitajte SDP-ov prijedlog rezolucije o miješanju Hrvatske u unutrašnja pitanja BiH

Povodom Deklaracije koju je usvojio Hrvatski sabor o pravima Hrvata u BiH, SDP BiH je spremio odgovor u vidu rezolucije koju će poslati u parlamentarnu proceduru na usvajanje.

Aćimović napustio SDP BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik SDP-a BiH, Draško Aćimović, podnio je danas ostavku na sve funkcije i napustio stranku.

Najčitanije