SDP

SDA: Kitarovićeva kritikuje BiH, a u Hrvatskoj toleriše rast ustaštva

SARAJEVO - Iz SDA večeras je ocijenjeno da hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović daje islamofobne izjave prema BiH, dok u Hrvatskoj toleriše rast militantnih ustaških i neonacističkih pokreta, koji slave NDH i ratne zločince koji su učestvovali u izvršenju Holokausta.

Nova anketa: HDZ tone, SDP raste

ZAGREB - Odlazak dvojice ministara zbog afera, ali i rekonstrukcija vlade obilježili su jul u Hrvatskoj. Afere u vladi i dalje štete HDZ-u, a po svemu sudeći, koriste SDP-u.

SDP ispred HDZ-a, prvi put poslije 2016.

ZAGREB - Prvi put od 2016., otkako se sprovodi istraživanje CroElecto, aktuelna najuticajnija opoziciona SDP, Davora Bernardića, ima veću podršku od vladajućeg HDZ, Andreja Plenkovića.

Nikšić raspustio stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona

SARAJEVO - Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić raspustio je stranačku organizaciju Tuzlanskog kantona i uveo Povjereništvo.

SDP pravi vlast sa SDA mimo odluke Glavnog odbora

TUZLA - Od 48 članova KO SDP Tuzla, 44 su sinoć na sjednici izglasala da ova stranka formira vlast u Tuzlanskom kantonu sa SDA.

Kojović i Nikšić potpisali sporazum: "Dajmo šansu novoj i drugačijoj BiH"

Predsjednici Naše stranke i Socijaldemokratske partije, Predrag Kojović i Nermin Nikšić, potpisali su danas sporazum kojim se tehnički formuliše saradnja unutar Bh. bloka i otvaraju vrata za nove političke stranke.

HDZ u padu, SDP raste, Živi zid se prepolovio

ZAGREB - U redovnom mjesečnom istraživanju CRO Demoskop, koje je večeras objavio RTL, vidljive su ogromne promjene u trendovima koje su rezultat izbora za Evroparlament.

Nikšić, novi-stari predsjednik SDP-a: Nismo htjeli biti privjesak vlasti

​Izbor za predsjednika SDP-a jeste bitan, ali mnogo je bitniji SDP i nastavak njegovog jačanja. Kampanja je iza nas i ne treba posmatrati ove izbore kao pobjedu jednog, a poraz drugog, jer ukoliko je SDP na dobitku, što je zajednički cilj svih nas, tada nema poražene strane, rekao je Nermin Nikšić, lider SDP BiH, u pisanom intervjuu za "Nezavisne".

HDZ i SDP dobili po četiri mandata u Evropskom parlamentu

Državna izborna komisija Hrvatske objavila je jutros da su HDZ i SDP osvojili po četiri mandata u Evropskom parlamentu.

Stranački CIK tvrdi: Član SDA pokušao da se učlani u SDP i glasa

SARAJEVO - Predsjednica Centralne izborne komisije SDP-a Mira Grgić saopštila je presjek stanja o toku izbora za predsjednika stranke, kazavši da nema velikih incidenata, ali da ima miješanja nekih drugih stranaka u izborni proces.

Najčitanije