SDP

Magazinović u Parlamentarnoj skupštini BiH kritikovao odnos prema novinarima

Saša Magazinović, šef Kluba SDP-a BiH kritikovao je danas odnos prema medijima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Društvene mreže "gore": Bernardić da podnese ostavku prije 21 sat

ZAGREB - Na društvenim mrežama u Hrvatskoj sve je više zahtjeva da Davor Bernardić, lider SDP-a i Restart koalicije do objavljivanja prvih nezvaničničnih rezultata u 21 sat, podnese ostavku.

Milanović već razgovarao sa liderima HDZ-a i SDP-a

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, odmah poslije objavljivanja izlaznih anketa sa parlamentarnih izbora, razgovarao je sa liderima HDZ i SDP, Andrejem Plenkovićem i Davorom Bernardićem, piše zagrebački Jutarnji list.

U SDP-u nezadovoljni rezultatima izlaznih anketa

ZAGREB - U izbornom štabu Restart koalicije stranaka, okupljenih oko opozicionog SDP-a Davora Bernardića, nezadovoljni su rezultatima koje pokazuju izborne ankete, prema kojoj je ta koalicija osvojila 44 mandata u novom hrvatskom saboru.

Bećirović pozvao Incka da proglasi zakon o zabrani negiranja genocida

SARAJEVO - Denis Bećirović (SDP BiH), delegat iz bošnjačkog naroda, danas je u Domu naroda BiH podsjetio delegate da je prije šest mjeseci od Vijeća ministara BiH tražio da odgovori šta je do sada urađeno na realizaciji zakona o zabrani negiranja genocida i holokausta u BiH.

Plenković negira pritisak na Tužilaštvo

ZAGREB – Premijer Hrvatske Andrej Plenković tvrdi da mu ni na pameti nije bilo da vrši pritisak na Tužilaštvo i da je cijeli njegov kabinet privržen borbi protiv korupcije.

Tužilaštvo upozorilo Plenkovića zbog izjave o istrazi SDP-a

ZAGREB - Državno tužilaštvo upozorilo je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na Zakon koji zabranjuje pritisak na Tužilaštvo, a povodom njegove nedavne izjave da bi DORH mogao da istraži i najuticajniju opozicionu SDP.

Tuča na sjednici SDP-a, zvaničniku stradalo oko

BIHAĆ - Sjednica Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać je prekinuta u srijedu zbog fizičkog sukoba u kojem su učestvovali zvaničnici te stranke.

Milanović napustio SDP

ZAGREB - Izabrani predsjednik Zoran Milanović ispunio je ustavnu obavezu i istupio iz članstva opozicione Socijaldemokratske partije, koju je vodio duže od 10 godina, i o tome pismom obavijestio predsjednika parlamenta Gordana Jandrokovića.

Anketa: SDP prestigao HDZ poslije četiri godine

ZAGREB - Nedjelju dana poslije predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedio Zoran Milanović, prve ovogodišnje ankete pokazuje da, nakon pune četiri godine vođstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u januaru opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) ima veću podršku birača.

Najčitanije