SDP

Tuča na sjednici SDP-a, zvaničniku stradalo oko

BIHAĆ - Sjednica Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać je prekinuta u srijedu zbog fizičkog sukoba u kojem su učestvovali zvaničnici te stranke.

Milanović napustio SDP

ZAGREB - Izabrani predsjednik Zoran Milanović ispunio je ustavnu obavezu i istupio iz članstva opozicione Socijaldemokratske partije, koju je vodio duže od 10 godina, i o tome pismom obavijestio predsjednika parlamenta Gordana Jandrokovića.

Anketa: SDP prestigao HDZ poslije četiri godine

ZAGREB - Nedjelju dana poslije predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedio Zoran Milanović, prve ovogodišnje ankete pokazuje da, nakon pune četiri godine vođstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u januaru opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) ima veću podršku birača.

Izetbegović pisao Milanoviću: Pokazali ste zrelost, moguće poboljšanje odnosa

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je pismo novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću uz čestitke na pobjedi i želje za puno uspjeha pri obavljanju funkcije.

SDP popravio rejting, HDZ-u pada podrška birača

ZAGREB - Hrvatska politički završava godinu u sjeni predsjedničkih izbora. Upravo su oni mnogim strankama pomogli da poprave rejting, a nekima da ga sruše.

Helez: Slanje Programa reformi kapitulacija pred željama Dodika

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, današnje imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara Savjeta ministara BiH smatra svjesnim popuštanjem Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji su nauštrb državnih interesa popustili Miloradu Dodiku i svjesno zaustavili NATO put Bosne i Hercegovine.

SDA: Vlada je populistička; SDP: Dosadni su više iz SDA

SARAJEVO - Iako predstavnici šestorke (Narod i pravda, Naša stranka, SDP, SBB, DF i BOS) koji su na vlasti u Kantonu Sarajevo tvrde da njihove nesuglasice nisu toliko velike da bi narušile koaliciju, po kuloarima se sve više govori o tome da su razlike u razmišljanjima nepremostive i da bi u narednim mjesecima moglo doći do prekompozicije vlasti u ovom kantonu.

"SDP podvalom želio formirati klub Srba"

DRVAR - Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta rekao je Srni da građani srpske nacionalnosti ispaštaju zbog neformiranja Kluba Srba u ovom domu, ali da su prozreli namjeru SDP-a čiji je pokušaj formiranja ovog kluba prošle sedmice bio klasična prevara.

Mijatović napustio sjednicu SDP-a, Zornić isključen iz stranke

​SARAJEVO - Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović napustio je današnju sjednicu Predsjedništva SDP-a BiH koja je održana u Gradačcu zbog razilaženja s ostalim prisutnima kada je riječ o slučaju Enver Zornić.

"Nismo znali za Zornićevu prošlost, očekujemo da podnese ostavku"

SARAJEVO - Ne stišava se bura nakon što su mediji objavili da je novi direktor sarajevskih "Toplana", inače kadar SDP-a, Enver Zornić osuđeni ratni zločinac.

Najčitanije