SDP BiH

Bećirović pozvao Incka da proglasi zakon o zabrani negiranja genocida

SARAJEVO - Denis Bećirović (SDP BiH), delegat iz bošnjačkog naroda, danas je u Domu naroda BiH podsjetio delegate da je prije šest mjeseci od Vijeća ministara BiH tražio da odgovori šta je do sada urađeno na realizaciji zakona o zabrani negiranja genocida i holokausta u BiH.

Izetbegović pisao Milanoviću: Pokazali ste zrelost, moguće poboljšanje odnosa

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je pismo novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću uz čestitke na pobjedi i želje za puno uspjeha pri obavljanju funkcije.

"Nismo znali za Zornićevu prošlost, očekujemo da podnese ostavku"

SARAJEVO - Ne stišava se bura nakon što su mediji objavili da je novi direktor sarajevskih "Toplana", inače kadar SDP-a, Enver Zornić osuđeni ratni zločinac.

Nikšić: Nisam optimista da će uskoro biti formiran savjet ministara

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Nermin Nikšić izjavio je večeras da nije optimista da bi uskoro mogao da bude formiran novi saziv Savjeta ministara.

SDP BiH podnosi krivičnu prijavu zbog Gorana Opsenice

MOSTAR - Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić podnijeće krivičnu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je ovjerio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice na oktobarskim izborima, u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

DF i SDP BiH odbile razgovore sa Izetbegovićem

SARAJEVO – Demokratska fronta (DF) i Socijaldemokratska partija (SDP) BiH načelno su odbile razgovore sa Bakirom Izetbegovićem liderom Stranke demokratske akcije (SDA).

Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti

SARAJEVO - Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske fronte (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF) naredne sedmice održaće sastanak na kojem će biti govora o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

SDP BiH će podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a BiH

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija (SDP) BiH saopštila je da će, zbog moguće nezakonite preraspodjele kompenzacionih mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH od Centralne izborne komisije BiH, podnijeti krivične prijave protiv svih članova te institucije.

SDP traži ponavljanje izbora u sarajevskoj opštini Novi Grad

SARAJEVO - SDP BiH od Centralne izborne komisije (CIK) zahtijeva poništavanje izbornog rezultata u sarajevskoj Opštini Novi Grad, raspuštanje Opštinske izborne komisije (OIK) Novi Grad Sarajevo, te ponovno provođenje izbornog procesa uz imenovanje potpuno novih članova OIK-a i novih članova biračkih odbora.

Još uvijek bez dogovora o izborima u Mostaru

MOSTAR - Devet stranaka u Mostaru na današnjem sastanku nije postiglo nikakav iskorak u vezi sa postizanjem dogovora za održavanje izbora u ovom gradu jer se nisu željele izjasniti o konačnom modelu izmjena Izbornog zakona BiH.

Najčitanije