SDS

Košarac: Hitna sjednica bespotrebna politička avantura SDS-a i PDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je da je hitna sjedica Predstavničkog doma posvećena izmjeni Poslovnika o radu ovog doma politička avantura u koju su potpuno bespotrebno ušli SDS i PDP.

Šarović pojasnio šta znače usvojene izmjene Poslovnika

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirko Šarović tvrdi da se usvojenim izmjenama i dopunama Poslovnika ovog doma ne zadire ni u Ustav, ni u zakon, kao ni u entitetske nadležnosti, niti u nacionalnu strukturu.

Mazalica: Panika u SDS-u i PDP-u zbog gubitka vlasti

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da bi SDS i PDP možda imali pravo da nešto kritikuju da su barem jednom imali konzistentan stav o bilo kojem važnom pitanju.

Vukanović: Popuna komisija iznuđen potez SNSD-a

ISTOČNO SARAJEVO - Odluka SNSD-a da nakon godinu dana predloži članove komisija Parlamentarne skupštine BiH je iznuđena, smatra poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

SNSD: SDS i PDP ne poštuju zaključke Skupštine, SNSD odlučio da ih zaustavi

BANJALUKA - S obzirom na to da su se SDS i PDP oglušili o zaključke Narodne skupštine Republike Srpske od kojih se jedan odnosio i na Poslovnik o radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i nastavili da insistiraju na njegovoj izmjeni, SNSD je odlučio da ih zaustavi tako što je predložio svoje članove u komisije parlamenta, saopšteno je iz SNSD-a.

Počeo sastanak SNSD-a i HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, na čelu sa predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, na kojem bi trebalo da razgovaraju o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH.

Glamočak: SNSD posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti

BANJALUKA - Jedini povod Posebne sjedniceNarodne skupštine RS je nemogućnost SNSD da formira vlast u Savjetu ministara, rekao je član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak.

Špirić: SDS i PDP su dio "probosanskog" bloka

SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je da je poražavajuće što se stiglo do stadijuma da se institucije Republike Srpske ruše i devalviraju iz Republike Srpske i to sasvim jasno ilustruje istrajavanje SDS-a i PDP-a na izmjenama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ignorisanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

Žunić pozvao SDS i PDP da zajedno utvrde zaključke

BANJALUKA - Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić uputio je poziv klubovima poslanika SDS-a i PDP-a da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dostave dodatak Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS-a

BANJALUKA - Glavni odbor Srpske demokratske stranke izabrao je Rada Savića za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke. Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je dva nova člana Predsjedništva SDS i to Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

Najčitanije