SDS

Šešić potvrdio da napušta SDS zbog lošeg stanja u partiji

BANJALUKA – Davor Šešić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS, je na pres konferenciij potvrdio da napušta SDS, ali je odbio da potvrdi da će se pridružiti nekoj od vladajućih stranaka.

Šešić odlazi iz SDS-a

BANJALUKA – Davor Šešić, sada već bivši poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obavijestio je kolege iz Kluba poslanika da više nije u SDS-u.

SDS još bez dogovora o kandidatu

​BANJALUKA - Iako je bilo najava da bi SDS krajem marta mogao izaći sa imenom kandidata za pojedinačne funkcije, to se još nije desilo, jer kako stvari sada stoje, unutar samog SDS-a nema dogovora ko bi to mogao biti i pored pritisaka sa terena da se to što prije uradi kako bi se na neki način moglo početi sa kampanjom.

Slađana Jašarević nova predsjednica OO SDS Pale

PALE - Slađana Jašarević izabrana je za novog predsjednika OO SDS Pale čime je proces konsolidacije stranke u Palama okončan.

Ivanka Marković iz fotelje poslanika ide u Ustavni sud RS

BANJALUKA - Ivanka Marković, sada već bivši poslanik SDS-a, biće kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju imenovana za sudiju Ustavnog suda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Nije isključen novi obrt: Hoće li SDS i DNS zajedno na izbore?

​BANJALUKA - Na političkoj sceni u Srpskoj moguć je novi politički obrt, odnosno saradnja SDS-a i DNS-a, na način da bi jedna stranka podržala drugu u kandidaturi za srpskog člana Predsjedništva BiH odnosno predsjednika Srpske.

Policija uhapsila dva odbornika SDS-a, Babalj traži da se puste iz pritvora

FOČA – Policija u Foči uhapsila je odbornike SDS-a u Foči, Ognjena Bodirogu i Milorada Kostića zbog, navodnog sukoba sa drugim odbornikom u lokalnom parlamentu.

Šešić: SDS ne postoji; Radović: Šešićev doprinos čista nula

BANJALUKA - Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, naveo je da su izbori za članove mjesnih zajednica potvrdili sve što je prije godinu rekao: da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja.

Šarović: Neophodno zamrznuti cijene goriva, standard stanovništva je ugrožen

BANJALUKA - Kako bi se spriječilo dramatično ugrožavanja standarda stanovništva zbog velikog povećanja cijena nafte i naftnih derivata, SDS smatra da Vlada RS treba na određeno vrijeme da zamrzne cijene ovih energenata, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović: Postoji mogućnost da izbori ne budu održani u oktobru

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da postoji mogućnost da u oktobru ne budu održani opšti izbori u BiH.

Milan Radović predsjednik banjalučkog SDS-a

BANJALUKA - Milan Radović izabran je večeras za predsjednika Gradske organizacije Srpske demokratske stranke Banjaluka.

Šarović: Ovakav Ustavni sud BiH odavno je zreo za ozbiljnu reformu

BANJALUKA - Ovakav Ustavni sud BiH odavno je već zreo za ozbiljnu reformu i postizanje dogovora oko odlaska stranih sudija iz njegovog sastava i ovu činjenicu treba uzeti u ozbiljno razmatranje što prije, poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Šarović: Nećemo podržati Nacrt zakona o VSTS-u, predstavlja platfomu SNSD-a za izbore

BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je danas da ova stranka neće podržati Nacrt zakona o formiranju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske jer ga smatra "lošim rješenjem".

Šarović: Nećemo učestvovati na sjednici, zaključci Skupštine konfuzni

SARAJEVO - Šef Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirko Šarović rekao je da poslanici SDS-a neće učestvovati na zasjedanju ovog doma niti u glasanju.

Šarović nakon sastanka sa PDP: Uskoro dogovor oko kandidata za izbore

BANJALUKA - Mirko Šarović predsjednik SDS nakon sastanka sa Branislavom Borenovićem, liderom PDP i najužim rukovodstvom ove partije rekao je da će ove dvije stranke koordinirati aktivnosti u vezi sa eventualnim sazivanjem NSRS na temu vraćanja u zajedničke institucije BiH.

Najčitanije