SDS

Počela konstitutivna sjednica GO SDS-a

Konstitutuvna sjednica Glavnog odbora SDS-a počela je u Banjaluci, a na dnevnom redu biće i izlaganje Mirka Šarovića, predsjednika ove stranke o aktuelnoj situaciji i pravcima djelovanja SDS u narednom periodu.

SDS bira novi Glavni odbor stranke

BANJA LUKA - Konstitutivna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) bit će održana u nedjelju u Banjoj Luci, najavljeno je iz te stranke.

"SDS i PDP da izađu iz uloge bošnjačkih sljedbenika"

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je predstavnike SDS-a i PDP-a da prestanu sa licemjernim ponašanjem, izađu iz uloge sljedbenika bošnjačkih političkih partija i da u punom kapacitetu podrže političku bitku SNSD-a i koalicionih partnera za legalno i legitimno predstavljanje Republike Srpske i srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH.

Stanić: Nedopustivo poskuljenje struje

​BANJALUKA - SDS smatra nedopustivim povećanje cijena električne energije za privredu u Republici Srpskoj i podržava protivljenje tom poskupljenju, koje su iskazali poslodavci i Privredna komora Srpske, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

Govedarica: Srpska i Srbija moraju da budu zajedno

BANJALUKA - Funkcioner SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je Srbija 2007. godine definisala da je vojno neutralna i da SDS od tada smatra da na tom putu Srbija i Republika Srpska moraju da budu zajedno.

Obilježeno 29 godina od osnivanja SDS-a u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović prisustvovao je večeras obilježavanju 29 godina od osnivanja ove stranke u Kozarskoj Dubici.

DNS i SP u startu odbili ponudu lidera SDS-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da je spreman da DNS-u i SP-u prepusti sve čelne pozicije u vlasti na nivou BiH, međutim već sada je jasno da od toga neće biti ništa, jer u obje ove stranke kažu da su svog koalicionog partnera već izabrali.

Šarović: Spreman sam ponuditi čelne pozicije DNS-u i SP-u

SARAJEVO - Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, izjavio je da je spreman da Socijalističkoj partiji i Demokratskom narodnom savezu ponudi čelne pozicije ukoliko bi ove sranke bile zainteresovane da razgovaraju o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Kovačević: Položaj SDS-a u Srpskoj najbolje se provjerava na izborima

BANJALUKA - Tačnost izjave lidera SDS-a Mirka Šarovića da je ta stranka ukorijenjena u svijesti naroda u Republici Srpskoj najbolje se provjerava na rezultatima izbora, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević i podsjetio da je SDS izgubio posljednjih osam izbora.

Šarović: Ne pregovaram ja sa Izetbegovićem, već neko drugi

BANJALUKA – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da ne pregovara on sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, već neko drugi, odgovarajući tako Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, koji je sinoć rekao da ako izaberu Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministra, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

Najčitanije