SFF

Mišel Azanavisijus na čelu žirija takmičarskog programa SFF-a

SARAJEVO - Proslavljeni francuski filmski autor Mišel Azanavisijus, dobitnik "Oscara" za film "Umjetnik", biće predsjednik žirija Takmičarskog programa - igrani film 26. izdanja Sarajevo film festivala (SFF). Nakon što je na 20. SFF-u 2014. godine predstavio film "Potraga", Azanavisijus se ove godine vraća na festival gdje će sa još četiri člana žirija odlučivati o dobitnicima nagrada "Srce Sarajeva".

UNESCO podržao studiju Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival dobio je podršku UNESCO-a za provođenje studije o kulturnom, ekonomskom i društvenom uticaju Festivala na Sarajevo i BiH.

“Odvedi me negdje gdje je lijepo” najbolji igrani film SFF-a

Film Ene Sendijarević “Odvedi me negdje gdje je lijepo” dobio je nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film na jubilarnom 25. Sarajevo film festivalu.

Elia Suleiman: Zbog filma sam tražio da mi isprazne gradove

SARAJEVO - Palestinski reditelj i glumac Elia Suleiman, nakon što je bio predsjednik žirija 22. Sarajevo film festivala, u Sarajevo je ove godine došao sa svojim najnovijim filmom "To mora biti raj", koji je premijerno prikazan u Kanu.

"Mačka u zidu" i "Priča o tri sestre" šestog dana SFF-a

Publika na Sarajevo film festivalu šestog dana je imala priliku da pogleda regionalnu premijeru bugarskog filma Mine Mileve i Vesele Kazakove "Mačka u zidu".

Rozga prošetala crvenim tepihom SFF-a

Hrvatska pjevačica Jelena Rozga prošetala je večeras crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala.

Timu Rotu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Britanskom glumcu i reditelju Timu Rotu dodijeljeno je večeras Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

Tim Rot prošetao crvenim tepihom SFF-a

Britanski glumac i reditelj Tim Rot koji je danas stigao u Sarajevo, prošetao je crvenim tepihom petog dana 25. Sarajevo Film Festivala.

Rot na SFF otkrio kako je raditi sa Tarantinom

Slavni britanski glumac Tim Rot stigao je danas u Sarajevo, gdje će mu u sklopu ovogodišnjeg Sarajevo film festivala biti dodijeljeno Počasno srce Sarajeva.

Tim Rot stiže na SFF

Slavni britanski glumac i reditelj Tim Rot dolazi na 25. Sarajevo Film Festival gdje će mu biti uručeno Počasno srce Sarajeva, za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

Najčitanije