SFF

Studenti banjalučke Akademije umjetnosti:Nagrade za naše filmove su malo čudo

BANJALUKA - Na nedavno održanom tradicionalnom Sarajevo film festivalu studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su i ovog ljeta dobili istaknuta priznanja za svoj rad. Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine je u selekciji studentskih filmova specijalnu nagradu žirija dodijelilo studentu filmske režije Bošku Krljašu i filmu "Atanasija". Specijalni pomen žirija je pripao Tamari Maksimović za animirani film "Točak života".

Kraj takmičarskog programa SFF-a

Dodjelom zvaničnih nagrada Srce Sarajeva u nekoliko kategorija danas će biti završen takmičarski dio ovogodišnjeg 27. Sarajevo film festivala.

"Neki novi Brodvej" na SFF-u

Dugometražni dokumentarni film "Neki novi Brodvej" režisera Denisa Bojića rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, a u saradnji sa "Down syndrom centrom" iz Banjaluke, biće prikazan na 27. Sarajevo film festivalu.

Devet filmova u devet dana Proljetnog izdanja SFF

Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala počinje u petak i održava se online do 17. aprila na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, saopštili su danas organizatori.

U Mostaru zatvoreno ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala

Projekcijom filma Pjera Žalice "Koncentriši se, baba" u večeras je u Mostaru spuštena zavjesa na ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF).

"Srce Sarajeva" za najbolji film dobio "Egzil" Visara Morine

Nagradu "Srce Sarajeva" za najbolji film na 26. Sarajevo Film Festivala, osvojio je film “Egzil/Exil” (Njemačka, Belgija, Kosovo) u režiji Visara Morine.

Svjetske premijere na Sarajevo film festivalu

U Open Air programu 26. Sarajevo Film Festivala danas gledaoci mogu da pogledajui svjetsku premijeru filma Sjetićeš me se, kanadskog reditelja Erika Tesijea.

U prva dva sata premijeru filma Žalice gledalo skoro 14.000 ljudi

Svjetskom premijerom novog filma bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, "Koncentriši se, baba", otvoren je 26. Sarajevo Film Festival. Festival je zabilježio novi rekord: svjetsku premijeru ovog filma u prva dva sata prikazivanja na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba gledalo je skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje. Film će biti dostupan i sljedećih sedam dana na ovoj platformi u cijelom svijetu.

"Koncentriši se, baba" otvorio onlajn Sarajevo film festival

Sarajevo film festival (SFF) otvoren je večeras onlajn u 20 časova svjetskom premijerom filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na platformi ondemand.sff.ba, na kojoj će publika moći da prati cjelokupan progam do 21. avgusta.

U petak počinje SFF: Poruke koje inspirišu potrebnije nego ikada

SARAJEVO - Sarajevo film festival (SFF) će prvi put u svojoj istoriji biti održan online, a na ovogodišnjem, 26. izdanju, od 14. do 21. avgusta, za nagradu "Srce Sarajeva" takmičiće se ukupno 49. filmova.

Najčitanije