SFRJ

Srbiji pripala imovina SFRJ u Ženevi, Frankfurtu...

BEOGRAD - Na sastanku predstavnika država sukcesora bivše SFRJ u Beogradu odlučeno je da Srbiji pripadnu objekti Stalne misije pri UN u Ženevi i generalnog konzulata u Frankfurtu.

Mesić, Kučan, Dizdarević: Pad Berlinskog zida jedino Balkanu nije donio ništa dobrog

Evropska je unija danas suočena sa situacijom koja podsjeća na stanje u bivšoj SFRJ uoči njezina raspada i stoga bi se valjalo prisjetiti kako je najveća odgovornost za krvave ratove na Balkanu iz 90-ih godina na onima koji su odbili bilo kakav razgovor o političkom dogovoru kojim bi se našla alternativa federaciji koja je prestala funkcionirati, suglasna su danas trojica političara koji su obnašali najviše dužnosti u nekadašnjoj SFRJ.

"Otac na službenom putu" jedini film iz SFRJ nagrađen Zlatnom palmom

BIJELJINA - Na današnji dan 1985. godine film "Otac na službenom putu" Emira Kusturice osvojio je "Zlatnu palmu" na Kanskom festivalu - bila je to prva "Palma" u istoriji jugoslovenske kinematografije.

Sloveniji od prodaje zgrade SFRJ u Tokiju 2,1 milion evra

LJUBLJANA - Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države nasljednice prodale su za 15 miliona evra, javlja STA.

Slovenci postavili zastavu SFRJ na Velebitu

​ZAGREB - Slovenački turisti postavili su zastavu nekadašnje SFRJ na Velebitu, u Zadarskoj županiji, koja je odmah uklonjena odlukom lokalnih vlasti.

Prodata ambasada SFRJ u Tokiju, evo koliko novca ide BiH

TOKIO - Poslije Titovog rezidencijalnog stana na Menhetnu, prodate su ambasada i rezidencija nekadašnje SFRJ u Tokiju, od čega će Bosna i Hercegovina dobiti oko 2.205.000 evra.

Srbi iz Hrvatske na ime penzija potražuju više od 800 miliona evra

BEOGRAD - Oko 50.000 Srba iz Hrvatske od te države ukupno potražuje imeđu 800 miliona i milijardu evra na ime neisplaćenih penzija iz devedesetih godina prošlog vijeka, rečeno je danas u Beogradu na skupu o ovoj problematici.

Hrvatska traži više od 500 tenkova, Srbija hiljade vojnih stanova

BEOGRAD - U Beogradu će 13. septembra biti održan sastanak Međuresorne radne grupe za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o sukcesiji.

Prodan Titov stan u Njujorku: BiH uplaćeno 2,2 miliona KM

SARAJEVO - Bosni i Hercegovini su uplaćena novčana sredstva u iznosu od 1.324.533 USD (oko 2,2 miliona KM) od zajedničke prodaje rezidencijalnog stana bivše SFRJ na adresi 730 Park Avenue u Njujorku, što je u skladu sa pripadajućim procentom od 15% prema Sporazumu o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Države nasljednice SFRJ prodale stan u Njujorku za 12,1 milion dolara

NJUJORK - Države sukcesori bivše SFRJ potpisale su u Njujorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše SFRJ na Park aveniji za 12,1 milion američkih dolara, koliko je iznosila najpovoljnija ponuda.

Najčitanije