SFRJ

Putin: Raspad Rusije bio bi mnogo krvaviji nego u SFRJ

MOSKVA - U slučaju raspada Rusije posljedice bi bile mnogo dramatičnije i krvavije nego u bivšoj Jugoslaviji, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu emitovanom na TV kanalu Rosija-1.

Milicijski "fićo" vozi duh prošlosti

SANSKI MOST - Uspomene na čuvenu jugoslovensku miliciju oživio je Miran Pahor, ljubitelj oldtajmera iz Slovenije, koji je u potpunosti restaurirao starog "fiću" i preobukao ga u plavo-bijele boje.

BiH od imovine SFRJ inkasira još 14,6 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo spoljnih poslova BiH predložilo je da Savjet ministara BiH usvoji odluke o zajedničkoj prodaji zgrada ambasada i rezidencija bivše Jugoslavije u Bernu i Njujorku, a po tom osnovu BiH bi pripalo 14,6 miliona KM.

Kako je izgledalo ljetovanje 1989. godine u SFRJ?

Na mreži Youtube ovih dana osvanula je stara reportaža o Jadranu.

Josip Broz Tito - 41 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ

Na današnji dan prije 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Bundestag izbjegava odgovor o vojnicima na ratištima u bivšoj SFRJ

BEČ - Poslanica Ljevice u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić pokušala je da rasvetli da li su nemački vojnici, kao dobrovoljci, učestvovali u ratu na prostoru bivše Jugoslavije 1990-tih godina, a odugovlačenje sa odgovorom od strane nemačke vlade ocenila je skandalom.

Projektom "Igman" SFRJ namjeravala tenk T-55 naoružati "Maljutkama"

Osnovni borbeni tenk JNA je trebao biti naoružan protivtenkovskim vođenim raketama "Maljutka", koji su u SFRJ proizvedene na osnovu licence kupljene u SSSR.

"Dug bivše SFRJ nije veliko opterećenje za Srbiju"

BEOGRAD - Profesor ekonomije LJubodrag Savić rekao je da dug bivše SFRJ nije veliko opterećenje za Srbiju, koja duguje 1,9 milijardi evra.

Srbija će dugove iz vremena Tita vraćati još dvije decenije

BEOGRAD - Putevi u Srbiji u koje su ugrađeni krediti dizani za vrijeme Josipa Broza Tita dosad su više puta popravljani, a industrijski kapaciteti sasvim moguće nisu preživjeli tranziciju.

Zastave BiH i SFRJ jedna pored druge na utakmici "zmajeva"

Fudbalska reprezentacija BiH bez obzira na loše rezultate u ovim kvalfikacijama večeras u Vaducu ima podršku bh. navijača, a jedna zanimljiva situacija može se vidjeti na tribinama gdje se pored zastave BiH našla i zastava bivše Jugoslavije.

Nad kim su izvršene posljednje smrtne kazne u republikama bivše SFRJ

U RepubIici Srpskoj smrtna kazna nikad nije ni izricana, niti je poznaje krivično zakonodavstvo. Izricanje ovakve sankcije zvanično je ukinuto.

Najmonstruozniji ubica u SFRJ: Žrtve davio pa palio u krušnoj peći

Po načinu na koji je likvidirao svoje ljubavnice i poznanice, Metod Trobec je sigurno najzloglasniji jugoslavenski ubica.

Srbiji pripala imovina SFRJ u Ženevi, Frankfurtu...

BEOGRAD - Na sastanku predstavnika država sukcesora bivše SFRJ u Beogradu odlučeno je da Srbiji pripadnu objekti Stalne misije pri UN u Ženevi i generalnog konzulata u Frankfurtu.

Mesić, Kučan, Dizdarević: Pad Berlinskog zida jedino Balkanu nije donio ništa dobrog

Evropska je unija danas suočena sa situacijom koja podsjeća na stanje u bivšoj SFRJ uoči njezina raspada i stoga bi se valjalo prisjetiti kako je najveća odgovornost za krvave ratove na Balkanu iz 90-ih godina na onima koji su odbili bilo kakav razgovor o političkom dogovoru kojim bi se našla alternativa federaciji koja je prestala funkcionirati, suglasna su danas trojica političara koji su obnašali najviše dužnosti u nekadašnjoj SFRJ.

"Otac na službenom putu" jedini film iz SFRJ nagrađen Zlatnom palmom

BIJELJINA - Na današnji dan 1985. godine film "Otac na službenom putu" Emira Kusturice osvojio je "Zlatnu palmu" na Kanskom festivalu - bila je to prva "Palma" u istoriji jugoslovenske kinematografije.

Najčitanije