SFRJ

Milicijski "fićo" vozi duh prošlosti

SANSKI MOST - Uspomene na čuvenu jugoslovensku miliciju oživio je Miran Pahor, ljubitelj oldtajmera iz Slovenije, koji je u potpunosti restaurirao starog "fiću" i preobukao ga u plavo-bijele boje.

BiH od imovine SFRJ inkasira još 14,6 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo spoljnih poslova BiH predložilo je da Savjet ministara BiH usvoji odluke o zajedničkoj prodaji zgrada ambasada i rezidencija bivše Jugoslavije u Bernu i Njujorku, a po tom osnovu BiH bi pripalo 14,6 miliona KM.

Kako je izgledalo ljetovanje 1989. godine u SFRJ?

Na mreži Youtube ovih dana osvanula je stara reportaža o Jadranu.

Josip Broz Tito - 41 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ

Na današnji dan prije 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Bundestag izbjegava odgovor o vojnicima na ratištima u bivšoj SFRJ

BEČ - Poslanica Ljevice u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić pokušala je da rasvetli da li su nemački vojnici, kao dobrovoljci, učestvovali u ratu na prostoru bivše Jugoslavije 1990-tih godina, a odugovlačenje sa odgovorom od strane nemačke vlade ocenila je skandalom.

Projektom "Igman" SFRJ namjeravala tenk T-55 naoružati "Maljutkama"

Osnovni borbeni tenk JNA je trebao biti naoružan protivtenkovskim vođenim raketama "Maljutka", koji su u SFRJ proizvedene na osnovu licence kupljene u SSSR.

"Dug bivše SFRJ nije veliko opterećenje za Srbiju"

BEOGRAD - Profesor ekonomije LJubodrag Savić rekao je da dug bivše SFRJ nije veliko opterećenje za Srbiju, koja duguje 1,9 milijardi evra.

Srbija će dugove iz vremena Tita vraćati još dvije decenije

BEOGRAD - Putevi u Srbiji u koje su ugrađeni krediti dizani za vrijeme Josipa Broza Tita dosad su više puta popravljani, a industrijski kapaciteti sasvim moguće nisu preživjeli tranziciju.

Zastave BiH i SFRJ jedna pored druge na utakmici "zmajeva"

Fudbalska reprezentacija BiH bez obzira na loše rezultate u ovim kvalfikacijama večeras u Vaducu ima podršku bh. navijača, a jedna zanimljiva situacija može se vidjeti na tribinama gdje se pored zastave BiH našla i zastava bivše Jugoslavije.

Nad kim su izvršene posljednje smrtne kazne u republikama bivše SFRJ

U RepubIici Srpskoj smrtna kazna nikad nije ni izricana, niti je poznaje krivično zakonodavstvo. Izricanje ovakve sankcije zvanično je ukinuto.

Najčitanije