SIPA

Osumnjičeni da su milionski posao namjestili firmi s jednim radnikom

TUZLA - Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, uhapšen je danas zajedno sa još pet osoba u sklopu akcije SIPA kodnog naziva "Rudnik".

SIPA hapsi službenike UIO BiH

BANJALUKA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) počeli su jutros akciju hapšenja službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

SIPA uhapsila dvije osobe osumnjičene za organizovani kriminal

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas dvije osobe na području Kantona Sarajevo pod sumnjom organizovanog kriminala.

Pretresi u Sarajevu zbog ometanja istrage o ubistvu Dženana Memića

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u toku su pretresi u okviru predmeta u vezi s organizovanim kriminalom i ometanjem istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine, a jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službeno lice u institucijama Kantona Sarajevo.

Akcija SIPA: Lažnim liječenjem u Švedskoj zgrnuli 3,9 miliona evra

BIJELJINA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) juče su pretresli dva objekta u Bijeljini zbog organiziranog kriminala, trgovine ljudima i pranja novca, koji su počinjeni u BiH i Švedskoj.

Akcija SIPA u Bijeljini po molbi tužilaštva Švedske

BIJELJINA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas su na području Bijeljine pretresli dva stambena objekta zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i međunarodna trgovina ljudima izvršenim u BiH i Švedskoj.

Državljani Ukrajine uhapšeni u BiH zbog prostitucije

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA BiH danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i uhapsili tri državljanina Ukrajine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju.

SIPA u Tesliću sprovela akciju "Trg": Uhapšen sa tri kilograma spida

TESLIĆ - Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u Tesliću, u okviru akcije "Trg", uhapsili jednu osobu zbog šverca narkoticima, a zaplijenjeno je oko tri kilograma spida.

Akcija "Jug": SIPA uhapsila 10 osoba, pronađeno 16 kilograma droge

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru operativne akcije kodnog naziva "Jug" uhapsili su 10 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, potvrđeno je Srni iz ove agencije.

SIPA zbog izbornih nepravilnosti uhapsila tri osobe u Srebrenici i Tuzli

SREBRENICA – Pripadnici SIPA, u saradnji sa MUP-om RS i MUP-om TK, danas su uhapsili tri osobe na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje na izborne nepravilnosti u Srebrenci.

Najčitanije