SIPA

Poznata imena uhapšenih u akciji SIPA

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu danas su na području Kantona Sarajevo lišili slobode pet osoba zbog osnova sumnje da su počinili zločin nad srpskim stanovništvom na području Hrasnice, Butmira i Sokolović Kolonije.

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

SIPA sprovela akciju "Trik": Dvoje uhapšenih, petoro na saslušanju

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu akcije "Trik", ušli su jutros u prostorije farmaceutske kompanije "Bosnalijek".

SIPA u prostorijama Bosnalijeka

SARAJEVO - Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u toku je policijska akcija u predmetu Bosnalijek, saopšteno je iz te Tužilaštva.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

SIPA uhapsila sedam osumnjičenih za ratne zločine

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas na području Bijeljine i Sokoca sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

U akciji "Zenicatrans" uhapšeno 11 osoba

​ZENICA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su 11 osoba u akciji "Zenicatrans“.

Sipa privela devet demobilisanih boraca VRS

Pripadnici Sipe priveli su na području Novog Grada, Prijedora i Kostajnice devet lica zbog sumnje da su tokom 1992. godine počinili ratni zločin na području Novog Grada.

Uhapšeno devet osumnjičenih za zločine protiv čovječnosti

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Prijedora, Kostajnice i Novog Grada uhapsili devet osoba zbog sumnje da su počinili zločini protiv čovječnosti.

Najčitanije