SIPA

Nastavak akcije "Viza", jedno uhapšeno u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru akcije "Viza" uhapsili jedno lice na području Istočnog Sarajeva zbog organizovanog kriminala, falsifikovanja isprave i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

SIPA uhapsila Alena Hrvatovića zbog trgovine oružja u Belgiji i Holandiji

SARAJEVO – Četrdesetogodišnjeg Alena Hrvatovića uhapsili su u nedjelju službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Istočnog Sarajeva zbog dovođenja u vezu sa međunarodom trgovinom oružja na području Belgije i Holanije, saznaju 'Nezavisne'.

SIPA dobija novog direktora

SARAJEVO - Nezavisni odbor parlamenta BiH sutra bi mogao donijeti odluku o raspisivanju javnog konkursa za sprovođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Državne agencija za istrage i zaštitu, a s obzirom na neformiranje Savjeta ministara BiH pitanje je kako će se taj posao završiti.

SIPA blokirala račune sa 426.721 KM

MRKONJIĆ GRAD – Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u sklopu međunarodne operativne akcije "Balkanski kartel" nas području Mrkonjić Grada izvršili privremenu obustavu transakcija ukupne protivrijednosti od 426.721,31 KM.

Međunarodna akcija protiv pranja novca: U BiH pretreseno pet lokacija, blokirano 400.000 KM

​MRKONJIĆ GRAD - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog pranja novca pretresa stambene i pomoćne objekte, kao i vozila, na području opštine Mrkonjić Grad, potvrđeno je za "Nezavisne".

Sindikat SIPA: Policijski službenici na nivou BiH diskriminisani

SARAJEVO - Savez sindikata policijskih organa u BiH obratio se novim dopisom adresiranim na nadležne institucije u kojem upozorava "na diskriminaciju policijskih službenika u policijskim organima na nivou Bosne i Hercegovine koji su kako to izgleda prepušteni sami sebi, obzirom na to da ni jedan nivo vlasti nije odgovorio na njihove prethodne dopise po istom pitanju".

OBA ostaje Bošnjacima, SIPA Srbima

SARAJEVO - Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), i Perici Staniću, direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), mandat ističe početkom novembra i, kako stvari sada stoje, nacionalna struktura na čelu ove dvije najvažnije institucije neće biti promijenjena, tako da će i u narednim godinama najvažnijim bezbjednosnim institucijama BiH, odnosno OBA, upravljati Bošnjak, a SIPA Srbin.

SIPA na području Bijeljine uhapsila jednu osobu po Interpolovoj potjernici

BIJELJINA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Bijeljine uhapsili jednu osobu, po međunarodnoj potjernici Interpola.

Krijumčarili migrante pa ih opljačkali

MOSTAR - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, juče su na području Mostara uhapsili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti sedam državljana Iraka, te da su ih tom prilikom opljačkali.

Novo hapšenje SIPA-e zbog krijumčarenja ljudi

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u Sarajevo još jednu osobu u nastavku akcije kodnog naziva "Tulip", zbog sumnje da je izvšila krivično djelo "Krijumčarenje ljudi".

Najčitanije