SIPA

Savjet ministara usvojio zahtjev, Stanić više nije direktor SIPA

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

Stanić predao zahtjev za razrješenje, SIPA od danas bez direktora

ISTOČNO SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH od danas je bez direktora, nakon što je dosadašnji direktor Perica Stanić, kojem je istekao mandat i koji je obavezan da se vrati na posao u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, dostavio zahtjev za razrješenje dužnosti.

Uhapšen zbog ratnog zločina u Prijedoru

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su Sabahudina Kajdića osumnjičenog za zločin protiv čovječnosti na području Prijedora 1992. godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Stanić u utorak na dnevnom redu Savjeta ministara BiH

​SARAJEVO - Na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH, zakazane za utorak, nalazi se prijedlog za imenovanje Perice Stanića za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), ali, po svemu sudeći, ta tačka će biti skinuta.

Crnogorac sa drogom u BiH ušao preko Deleuše

Državljanin Crne Gore, koji je upravljao teretnim vozilom u kojem je danas u Trebinju pronađeno oko 100 kilograma kanabisa, ušao je na teritoriju BiH preko graničnog prelaza Deleuša, saopštila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

U Trebinju pronađeno 100 kilograma droge, uhapšen Crnogorac

TREBINJE - Državljanin Crne Gore uhapšen je danas na području Trebinja, nakon što je kod njega otkriveno i privremeno oduzeto oko 100 kilograma droge, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Dvoje uhapšeno, pokušali prokrijumčariti 14 Egipćana

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) danas su na području Bratunca spriječili krijumčarenje 14 lica, porijeklom iz Egipta, te uhapsili dva lica.

Suspendovana dva službenika SIPA

SARAJEVO - Državni službenici, radnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su uhapšeni u okviru predmeta "Blic", preventivno su suspendovani do okončanja istrage ili krivičnog postupka, potvrdio je portparol SIPA Luka Miladinović.

Odbačena žalba inspektora Sipe

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu branioca optuženog Darka Marčetića protiv prvostepene presude Suda BiH kojom je ovaj inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) osuđen na jednu godinu zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Tužilaštvu predato 11 uhapšenih u akciji "Pero"

ISTOČNO SARAJEVO - Nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje danas je predato 11 uhapšenih u okviru policijske akcije "Pero" koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, saopšteno je danas iz ove agencije.

Najčitanije