SIPA

Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji podnesena je nova prijava zbog tekstova na društvenim mrežama u kojima se navode izmišljene izjave ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, a kojima on navodno poziva na trgovinu kripto valutama.

SIPA 'češlja' sefove u bankama: Blokirani milioni, oduzet i zlatni zub

​SARAJEVO – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su u utorak i srijedu u Sarajevu akciju kodnog naziva "Profit", te izvršili privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jednog pravnog lica u ukupnom iznosu većem od sedam miliona KM.

Pripadnici SIPA dva mjeseca ne mogu asistirati na istočnoj granici

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) Perica Stanić obavijestio je usmeno i pisano direktora Granične policije BiH Zorana Galića da 15 pripadnika Sipe tokom septembra i oktobra ne mogu asistirati na istočnoj granici BiH.

Uhapšen zbog lažnog prijavljivanja komšije za terorizam

TUZLA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas ujutru su na području Tuzle, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, uhapsili jednu osobu zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

Laketa, Ćulum, Stanić i Zubac u trci za direktora SIPA

SARAJEVO - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH otvorio je pet pristiglih prijava na konkurs za direktora SIPA i odbacio prijavu Njegoša Jovanovića, inspektora MUP-a RS jer nije bila potpuna, odnosno nisu bili potpisani svi neophodno dokumenti.

SIPA uhapsila Gačanina koji je prijetio imamu iz Novog Grada

GACKO – Pripadnic SIPA uhapsili su u Gacku Danela Rajkovića (38) zbog sumnje da je u više navrata prijetio imamu iz Novog Grada, saznaju "Nezavisne".

Utvrđena lista sa četiri kandidata za direktora SIPA

SARAJEVO - Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH razmotrili su danas na sjednici u Sarajevu prijave pristigle na konkurs za izbor direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove, potvrdio je večeras Srni član Odbora Enes Obralija.

Za poresku utaju u Hercegovini osumnjičeno 15 osoba, SIPA pretresa ugostitelje

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) od jutros sprovode akciju na području Mostara, Čapljine i Čitluka zbog sumnje da su određena lica počinila utaju poreza i doprinosa u vezi sa krivičnim djelom računarska prevara.

SIPA uhapsila dvije osobe na području Foče

SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dva lica na području Foče zbog sumnje da su počinila krivično djelo zločin protiv čovječnosti, saopšteno je iz Sipe.

Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine prijavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji internet stranice na kojima se pojavljuju, kako navode, "izmišljene izjave ministra finasija Vjekoslava Bevande".

Najčitanije