SIPA

Majkić: Imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari

SARAJEVO - Dušanka Majkić delegat SNSD-a u Domu naroda BiH komentarisala je danas odluku Vijeća ministara da ne razmatra imenovanje direktora SIPA, kazavši da su imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari, te da je procedura oko izbora direktora SIPA prošla u cijelosti.

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima

BANJALUKA - Direktor policije RS Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i "ciljane diskreditacije”.

Radončić: U narednih 15 dana imenovanje direktora SIPA i OBA

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH, rekao da je će u narednih 15 dana rješavati kadrovska pitanja među kojima je i imenovanje direktora SIPA i OSA, ali i drugih.

Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, uhapsili su na području Sarajeva jednu osobu osumnjičeno za krijumčarenje ljudi i razbojništvo.

Radončić predložio Ćuluma za novog direktora SIPA

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) umjesto Perice Stanića.

SIPA završila provjeru Mlađena Božovića

SARAJEVO - SIPA je završila provjere za Mlađena Božovića, budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, saznaju "Nezavisne".

Mostarci pali u akciji "Bato": U gepeku vozili 40 kg droge

MOSTAR - G.K. (59) i A.M. (40) iz Mostara uhapšeni su u okviru akcije "Bato" nakon što su kod njih u automobilu, u mjestu Potok, pronađene 44 vrećice sa oko 40 kilograma droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

SIPA uhapsila dvije osobe i oduzela 40 kg droge

MOSTAR - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na području Mostara dvije osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama i oduzeli oko 40 kilograma kanabisa.

SIPA okončala provjeru 10 kandidata za ministre i zamjenike

SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) okončala je provjere za 10 od 11 kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH iz stranaka iz RS i iz HDZ BiH za koje su zahtjevi za provjeru u tu agenciju pristigli prošle sedmice, potvrdio je za Avaz Luka Miladinović, portparol SIPA.

SIPA od njemačke policije dobila deset automobila vrijednih 391.760 KM

ISTOČNO SARAJEVO - Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas je u Istočnom Sarajevu uručeno 10 automobila vrijednih 391.760 KM, koje je donirala njemačka Savezna kriminalistička policija.

Najčitanije