SIPA

SIPA oduzela oko tri kilograma droge

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe na području Kantona Sarajevo i oduzeli oko tri kilograma droge.

SIPA privremeno oduzela dokumentaciju iz Ministarstva odbrane BiH

SARAJEVO - Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su privremeno oduzeli dokumentaciju iz Ministarstva odbrane BiH koja se odnosi na prodaju i isporuku viškova naoružanja i municije jednoj firmi iz Republike Hrvatske.

Akcije SIPA: Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje sedam tona skanka

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros šest osoba zbog trgovine drogom, a za koje se sumnja da su se bavili međunarodnim prometom najmanje sedam tona skanka iz Albanije i Crne Gore u BiH Hrvatsku i dalje u zemlje EU, saznaju "Nezavisne".

Velika akcija SIPA: Oduzete tri tone skanka, šest uhapšenih

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros šest osoba zbog trgovine drogom, piše portal "Avaz".

SIPA uhapsila tri osobe zbog međunarodne trgovine ljudima

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su u Mostaru, uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu sa međunarodnom trgovinom ljudi.

SIPA uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je prijetila Ambasadi Švedske

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu uhapsili osobu koja se sumnjiči da je u prethodnom periodu sa ličnog Facebook profila u više navrata uputila poruke prijetećeg sadržaja Ambasadi Švedske u BiH.

SIPA uhapsila tri osobe zbog trgovine drogom

BIHAĆ - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Unsko-sanskog kantona proveli su operativnu akciju kodnog naziva "Rubin" i tom prilikom uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Presječen lanac trgovine drogom: Oduzeto 1.128 kilograma kokaina

SARAJEVO - U okviru velike međunarodne operativne akcije kojom je presječen lanac međunarodne trgovine kokainom italijanska policija je oduzela 970 paketa ukupne težine 1.128 kilograma kokaina, saznaju "Nezavisne".

SIPA: Presječen lanac trgovine kokainom, dvije osobe uhapšene

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u saradnji sa policijskim i pravosudnim organima Republike Italije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, učestvovali u realizaciji velike međunarodne operativne akcije i tom prilikom presjekli lanac međunarodne trgovine kokainom.

Pretresi u Lukavcu i Tuzli zbog pranja novca

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u Tuzli i Lukavcu pretresli tri lokacije koje koriste dva osumnjičena s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela carinska prevara i pranje novca, čime su oštetili budžet BiH za 784.486 KM.

Najčitanije