SIngapur

U Singapuru ponovo otvoreni restorani i prodavnice

Stanovnici u Singapuru danas su se ponovno okupili s prijateljima, nakon što su vlasti ukinule mjere zabrane okupljanja, otvarajući prodavnice i restorane.

Singapur građanima dijeli maske na automatima

SINGAPUR - Singapur svim stanovnicima dijeli besplatne maske za jednokratnu upotrebu, a ljudi ih mogu uzeti na oko 400 automata širom grada.

Prvi put u od osnivanja Er Singapur u gubicima

Avio-kompanija Singapur erlajns grup i njene sestrinske kompanije nedavno su saopštili da je cijeli poslovni sistem kompanije u gubicima i to prvi put od osnivanja prije 48 godina, izvijestila je agencija Kjodo.

Djelimična blokada u Singapuru do 1. juna

SINGAPUR - Singapur će produžiti mjere djelimične blokade do 1. juna da bi suzbio naglo širenje zaraze virusom korona u ovoj državi, izjavio je danas premijer Li Hsijen.

Zabilježen najveći broj slučajeva virusa u jednom danu u Singapuru

SINGAPUR - U Sungapuru je zabilježen najveći broj novooboljelih u jednom danu, čak 447, od čega je najveći broj povezan sa spavaonicama za strane radnike.

Singapur prijavio 120 novih slučajeva virusa korona

SINGAPUR - Singapur je prijavio 120 novih slučajeva virusa korona, što je daleko najveći dnevni porast, a u karantinu je skoro 20.000 migrantskih radnika.

Šef singapurskog kriznog štaba plakao u parlamentu

Šef singapurskog kriznog štaba briznuo je u plač tokom obraćanja parlamentu u srijedu dok je zahvaljivao zdravstvenim radnicima i drugima na njihovim naporima u borbi protiv epidemije korona virusa.

Kruzer "Kosta fortuna" pristaće sutra u Singapuru

SINGAPUR - Singapur će dozvoliti kruzeru "Kosta fortuna" da sutra pristane u tom gradu-državi, nakon što mu je zabranjeno da pristane u tajlandsku i malezijsku luku zbog straha od širenja virusa korona, saopštili su zvaničnici.

Prvi slučaj koronavirusa u Singapuru

SINGAPUR - Vlasti Singapura potvrdile su da je u toj zemlji zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom, od kojeg je u Kini do sada preminulo 17 ljudi, javio je list "Strejts tajms".

Poljubac dvije žene izbačen iz "Ratova zvijezda" za bioskope u Singapuru

Kratki poljubac dvije žene u novom filmu "Ratovi zvijezda" izbačen je u verziji koja se prikazuje u Singapuru, prenijeli su lokalni mediji.

Najčitanije