SIrija

Novi veto Rusije i Kine u Savjetu bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na rezoluciju kojim bi na još šest mjeseci bilo produženo odobrenje za prolazak humanitarne pomoći preko dva granična prelaza iz Turske u Siriju.

Rusija se povlači iz mehanizma za sprečavanje sukoba u Siriji

Rusija više ne učestvuje u radu mehanizma za obavještavanje o humanitarnim objektima i kretanju na teritoriji Sirije - riječ je o dobrovoljnom sporazumu Rusije i UN na čije je nedostatke Moskva više puta ukazivala, ali je to ignorisano, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Rusija istupila iz kontrolnog mehanizma UN za Siriju

Rusija je istupila iz kontrolnog humanitarnog mehanizma UN za Siriju uvedenog s ciljem da se zaštite bolnice i humanitarna pomoć od napada neke od sukobljenih strana u sirijskom građanskom ratu, stoji u noti koju su UN uputile humanitarnim organizacijama, prenio je danas Rojters.

U šta su teroristi pretvorili najelitnije naselje u Alepu

Zahra je jedna od najelitnijih oblasti u sirijskoj provinciji Alep, odnosno bila je prije rata. Kuće i ogromni stanovi od nekoliko stotina kvadratnih metara u kojim su živjele generacije arapskih porodica, sada su pretvorene u ruševine.

Planiran hitan sastanak lige arapskih zemalja

KAIRO - Liga arapskih zemalja saopštila je planove da održi hitan virtuelni sastanak ministara spoljnih poslova kako bi razgovarali o sukobima u Libiji. Sastanak će biti održan na zahtjev Egipta, u vrijeme kada u Libiji traju sukobi dvije struje koje se bore za prevlast.

Novi vazdušni napad Izraela na ciljeve u Siriji

DAMASK - Izraelski borbeni avioni koji su doletjeli iznad Libana gađali su danas vojne mete u sjeveroistočnoj sirijskoj provinciji Hama, javila je sirijska državna televizija.

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

EU produžila sankcije Asadu i drugim sirijskim zvaničnicima

BRISEL - Evropska Unija danas je produžila sankcije protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada, drugih političkih zvaničnika, oficira vojske i poslovnih ljudi na još godinu dana.

Tramp i Erdoan: Hitno potrebno političko rješenje sukoba u Siriji

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i turski kolega Redžep Tajip Erdoan izrazili su hitnu potrebu za političkim rješenjem sukoba u Siriji i za nesmetanim prolazom za humanitarnu pomoć u cijeloj zemlji, rekao je portparol Bijele kuće Džad Diri.

Odbjegli sirijski terorista otkrio vezu Islamske države i Pentagona

Američki vojnici, angažovani u bazi Tanf u Siriji, aktivno sarađuju s terorističkom jedinicom Islamske države, ispričao je ruskim novinarima Abu Hamza, komandir terorističke grupe, koja je prešla na stranu vladinih snaga.

Najčitanije