SIrija

Užas u Atini: Silovana beba preminula u bolnici

U Dječiju bolnicu "P&A Kirijaku" u Atini danas je primljena jedanaestomesečna sirijska beba sa simptomima encefalitisa i povredama glave. Osim toga, otkriveno je da na tijelu djevojčice ima tragova seksualnog zlostavljanja. Beba, na žalost, nije preživjela, piše Prototema.

Sirijska vojska opkoljava turske osmatračnice, Erdoan prijeti

ANKARA - Turska neće ostaviti bez odgovora to što je sirijska vojska opkolila turske osmatračnice u Idlibu, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan, a prenosi televizija "NTV".

Poslije sedam godina otvoren glavni autoput u Siriji

BEJRUT - Sirijska vojska danas uklanja barikade i otvara glavnu saobraćajnicu koja povezuje dva najveća grada, Damask i Alep.

Oboren helikopter sirijske vlade

DAMASK - Sirijski pobunjenici koje podržava Turska oborili su helikopter sirijske vlade zapadno od Alepa u sirijskoj pokrajini Idlib, javili su turski i sirijski državni mediji.

Netanjahu: Ne znamo ništa o napadu na Siriju, možda je Belgija

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da ništa ne zna o napadu na Siriju koji se dogodio sinoć, prenijeli su izraelski mediji.

Sirija cijelu noć pod raketnim napadima

DAMASK - Sirijske protivvazduhoplone snage uspjele su da unište nekoliko letećih objekata koji su vršile vazdušni napad na Damask, prenosi televizhija "Ihbarija".

Rusi spriječili sukob američke vojske i sirijskih civila

MOSKVA - Pripadnici ruske službe spriječili su danas spiralu sukoba između američkog vojnog konvoja i civila u sirijskoj provinciji El Hasakah, izjavio je šef ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana, general-major Jurij Borenkov.

Zaharova: Izraelski vazdušni napadi destabilizuju Siriju

MOSKVA - Izraelski vazdušni napadi u Siriji destabiliziraju situaciju u zemlji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Erdoan: Sirija će platiti veoma visoku cijenu

ANKARA - Sirijska Vlada će platiti veoma visoku cijenu zbog napada na turske vojnike na sjeverozapadu Sirije, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Sirijska vojska: Odgovorićemo na napade turskih snaga

DAMASK - Sirijska vojska poručila je danas da će odgovoriti na napade turskih snaga.

Najčitanije