SNS

Konačni rezultati izbora u Srbiji: SNS-u 188, Dačiću i Palmi 32 mandata

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) Srbije objavila je konačne rezultate parlamentarnih izbora prema kojima je najviše mandata, 188, osvojila izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

SNS nije pobijedila u samo šest opština

BEOGRAD - Sumirajući rezultate sa lokalnih izbora po opštinama i gradovima Srbije, pada u oči činjenica da vladajuća Srpska napredna stranka, kao apsolutno najdominantnija politička partija u Srbiji, koja je ubjedljivo pobijedila na republičkom, pokrajinskom i nivou gotovo svih lokalnih samouprava, prvo mjesto nije osvojila u samo šest opština.

Dodik: Uvjeren sam da Srbija nastavlja putem napretka

BANJALUKA - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, briljantnoj pobjedi na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima i poručio da je uvjeren da Srbija nastavlja putem napretka.

Novi podaci RIK: SNS 61,59% glasova, 191 mandat u parlamentu

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) obradila je podatke sa 70,57 odsto biračkih mjesta, a rezultati pokazuju da je lista "Aleksandar Vučić - za našu djecu" osvojila 61,59 odsto glasova na parlamentarnim izborima, odnosno 76,4 odsto mandata ili 191 mandat u budućem skupštinskom sazivu.

Briselski mediji o izborima u Srbiji

BRISEL - Briselski portali prenijeli su danas vijest o pobjedi SNS-a Aleksandra Vučića na parlamenatrnim izborima održanim u nedjelju uz ocjenu da naredni saziv parlamenta gotovo da neće imati opoziciju u svojim redovima, te konstatuju da nade dijela opozicije o masovnom bojkotu izbora nisu ostvarene.

Istorijski trenutak SNS, pobijedili svuda, od Čikaga do Sočija

BEOGRAD - Lider liste "Aleksandar Vučić - za našu djecu" Aleksandar Vučić rekao je sinoć u izbornom štabu da je na to što je lista Srpske napredne stranke na izborima na koje je izašlo nešto manje od 3,3 miliona građana, dobila više od dva miliona glasova, istorijski trenutak za SNS.

Dačić zadovoljan: Spremni smo za saradnju sa SNS-om

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će koalicija SPS-JS imati više od 30 mandata u parlamentu i da je zadovoljan rezultatom na parlamentarnim izborima i istakao da su spremni da nastave saradnju sa SNS-om.

Svjetski mediji: SNS ubjedljivi pobjednik, slijede izazovi

BEOGRAD - Svjetske agencije i mediji prenijeli su da je Srpska napredna stranka predsjednika Aleksandra Vučića ubjedljivi pobjednik na parlamentarnim izborima u Srbiji, a ruska agencija Tass i britanska agencija Rojters tu vijest su prenijele pod oznakom hitno.

Vučić: U politici sam dugo, ali ovo nisam doživeo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koja je nosila njegovo ime dobila ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, navodeći da je, za sada, osvojila više od dva miliona glasova.

Razišle se i pristalice SNS i pokreta Dveri, ostali pojedini poslanici

BEOGRAD - Pristalice Srpske napredne stranke, ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se nešto prije 21.30, a saobraćaj u tom dijelu grada normalno funkcioniše.

Najčitanije