SNSD

Kovačević: SDS nije povukao podršku ulasku BIH u NATO

BANJALUKA - Za razliku od SNSD-a, SDS nije povukao podršku ulasku BiH u NATO, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Radmanović: SDA na svakom koraku pokušava da kaže 'mi smo glavni u BiH'

SARAJEVO - Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SNSD-a rekao je da su sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a i SDA načinjeni neki koraci - ali suštinski još ništa nije dogovoreno. On je pojasnio koji je to problem sa SDA trenutno nerješiv.

Dodik: HDZ i SNSD spremni sutra da formiraju vlast, čekamo Bošnjake

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD i HDZ mogu već sutra da budu u Sarajevu i da završe formiranje Savjeta ministara BiH, ali da pokušajima da urade nešto unilateralno, Bošnjaci rizikuju da naprave ne samo krizu organa nego krizu cijele BiH.

Završen sastanak lidera u Sarajevu

SARAJEVO - Sastanak delegacija SNSD-,a HDZ-a i SDA, koje su predvodili lideri Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović održan je danas u Sarajevu.

SNSD: Krajnje vrijeme da se formira novi Savjet ministara

SARAJEVO - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) smatra da je krajnje vrijeme da se okonča proces formiranja vlasti i da se konačno ispoštuje demokratska volja građana oba entiteta, te formira novi Savjet ministara, poručio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Dodik: Srbima pripada mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara i tri ministarska mjesta

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će delegacije SNSD-a i SDA razgovarati u srijedu o formiranju Savjeta ministara, te naglasio da neće funkcionisati ni drugi organi BiH ukoliko bude nastavljena opstrukcija formiranja Savjeta ministara.

U toku sastanak stranačke koordinacije SNSD-a

BANJALUKA - U Palati Republike u Banjaluci u toku je sastanak stranačke koordinacije SNSD-a.

Osmanović: Povećanjem broja ministarstava u Vijeću ministara riješili bismo probleme

SARAJEVO - Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA, kazao je danas "Nezavisnim novinama" da je tačno da su juče na sastanku sa delegacijom SNSD-a razgovarali o tome da se poveća broj ministarstava u Vijeću ministara BiH.

Košarac: SDA tražila da se oformi još jedno ministarstvo u Savjetu ministara, SNSD odbio

SARAJEVO - Staša Košarac, poslanik SNSD-a u Predstavničkom Domu BiH i član Predsjedništva ove stranke, rekao je danas da je tačna informacija da je SDA tražila da se oformi još jedno ministarstvo u Vijeću ministara BiH i da SNSD na to nije pristao, jer je to protiv Ustava i Dejtona.

SNSD i SDA bez rješenja o strukturi Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke demokratske akcije na današnjem sastanku, održanom u Parlamentaroj skupštini BiH, nisu našli rješenje u pogledu sastava Vijeća ministara BiH, izjavio je potpredsjednik SDA Adil Osmanović navodeći da delegacije nisu ulazile u raspored resora, već da su raspravljale o pitanjima koji broj ministara će biti iz Federacije BiH i iz Republike Srpske.

Najčitanije