SNSD

Kovačević: Onaj ko ne poštuje Srpsku radi na rušenju BiH

BANJALUKA - Onaj ko ne poštuje izbornu volju građana Republike Srpske, ne poštuje Srpsku, a onaj ko ne poštuje Republiku Srpsku, kao jedan od dva suverena elementa od kojih je sastavljena dejtonska BiH, ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i radi na rušenju BiH, rekao je danas Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Šulić: Na listama SNSD-a za lokalne izbore biće oko 30 odsto mladih

TESLIĆ - Predsjednik Mladih socijaldemokrata (MSD) Denis Šulić najavio je da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine imati oko 30 odsto mladih na listama, kao i da će biti povećan broj izabranih odbornika koji će biti mlađi od 30 godina.

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je za "Nezavisne" da će doći na zakazanu sjednicu i da će svoj stav reći na sjednici.

Sastanak vladajuće koalicije u SNSD-u

BANJALUKA - Nakon što je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, juče potpisao Principe za formiranje vlasti na nivou BiH sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, liderima SDA i HDZ-a BiH, u Banjaluci će danas biti održan sastanak vladajuće kolacije u Republici Srpskoj.

Kovačević: Položaj SDS-a u Srpskoj najbolje se provjerava na izborima

BANJALUKA - Tačnost izjave lidera SDS-a Mirka Šarovića da je ta stranka ukorijenjena u svijesti naroda u Republici Srpskoj najbolje se provjerava na rezultatima izbora, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević i podsjetio da je SDS izgubio posljednjih osam izbora.

Šarović: Ne pregovaram ja sa Izetbegovićem, već neko drugi

BANJALUKA – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da ne pregovara on sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, već neko drugi, odgovarajući tako Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, koji je sinoć rekao da ako izaberu Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministra, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

Izetbegović: Dodik na potezu, ponudio sam redukovani program

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, tvrdi da je ponudio Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, da prihvati redukovani Godišnji nacionalni program, a da put Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama bude predmet nekih kasnijih pregovora.

Radmanović: Postoje ekipe koje pokušavaju napraviti vlast na nivou BiH bez SNSD-a

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je Srni da postoje ekipe iz dijela međunarodne zajednice koje u saradnji sa jednim brojem političkih faktora u Sarajevu i iz Republike Srpske pokušavaju da naprave vlast na nivou BiH bez SNSD-a i upozorio da to može proizvesti samo štetu.

Kovačević: Srpska ima plan u slučaju neformiranja Savjeta ministara

BANJALUKA - SNSD i Republika Srpska imaju spreman plan u slučaju da se u 2020. godinu uđe sa neformiranim Savjetom ministara, izjavio je večeras portparol SNSD-a Radovan Kovačević, ne želeći da otkrije više detalja o tome.

Nije realno da SDS formira Savjet ministara

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se posljednjih nekoliko dana sve češće govori o tome da bi SDS umjesto SNSD-a mogao formirati novi Savjet ministara BiH, od toga, gotovo je sigurno, neće biti ništa s obzirom na to da bi i u tom slučaju usvajanje zakona i odluka zavisilo od volje SNSD-a, koji ima četiri od ukupno pet delegata u Domu naroda parlamenta BiH.

Najčitanije