SPC

Odbijena krivična prijava Crnogorskog pokreta protiv SPC

PODGORICA - Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbilo je krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta protiv Mitropolije crnogorsko-primorsku zbog izgradnje objekta u dvorištu manastira Dajbabe.

Tramp čestitao 800 godina autokefalnosti SPC

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je jubilej 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Krivična prijava protiv organizatora obilježavanja autokefalnosti SPC u Crnoj Gori

OPDGORICA - Crnogorski pokret podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv Organizacionog odbora za obilježavanje 800 godina autokefalnosti SPC.

DF: Crnogorska vlast pravi koaliciju sa albanskim ekstremistima protiv SPC

PODGORICA - Opozicioni savez Demokratski front (DF) danas je ocijenio da je crnogorska vlast ušla u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom što pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima.

Vučić sa patrijarhom Irinejom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsjedništvu sa patrijarhom srpskim Irinejom, uz ocjenu da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Crnogorska vlast sa Tačijem pravila Zakon o slobodi vjeroispovijesti?

PODGORICA - Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je pripremila crnogorska vlast pravljen je u saradnji sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašijem Tačijem i trebalo bi da bude uvod u otimanje manastira i hramova na Kosovu i Metohiji, izjavio je njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Osumnjičeni za upad u Patrijaršiju negira iznudu

BEOGRAD - Osumnjičeni za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branko L. (42) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Naoružan upao u Patrijaršiju SPC, uzeo taoce i tražio 200.000 evra

BEOGRAD - Bivši crkvenjak B. L. upao je danas u Patrijaršiju SPC u Beogradu i pod prijetnjom pištoljem tražio od Crkve da mu isplati 200.000 evra, prenijeli su beogradski mediji.

Odbijen zahtjev Mile Đukanovića, manastiri ostaju dio SPC

​Na Trojičindanskom saboru u Podgorici danas je odbijen zahtjev Mila Đukanovića da SPC preda manastire i vjerske objekte u ruke crnogorske pravoslavne crkve. Ako Đukanović ne odustane od sramnih zahtjeva, sveštenstvo poručuje da će još odlučnije istupiti u borbi svojih svetinja i zakonskih prava.

U prodaji markica povodom 800 godina autokefalnosti SPC

BEOGRAD - Poštanska markica koju je "Pošta Srbije" izdala povodom 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve od danas je u prodaji.

Najčitanije