SPC

SPC: Očuvajmo svoje zdravlje i čuvajmo druge

BEOGRAD - Sinod Srpske pravoslavne crkve i svi arhijereji uputili su u Božićnoj poslanici poziv građanima da u ovim danima velikih iskušenja zahvale ljekarima i medicinskom osoblju koje se nesebično trudi da pomogne svakom čovjeku, često i po cjenu sopstvenog života.

Određen datum za izbor patrijarha

BEOGRAD - Sveti arhijerejski sabor za izbor novog poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) biće održan 18. februara 2021. godine, odlučio je Sveti arhijerejski sinod SPC.

Sastaje se Sabor SPC

Sinod Srpske pravoslavne crkve održaće sutra prvi sastanak poslije sahrane patrijarha Irineja.

Dodik: Komunistički režim "šikanirao" sve što je bilo SPC u BiH

BEOGRAD - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je blaženopočivši patrijarh srpski Irinej prije svega bio dobar čovjek, koji je uspio da okupi sve Srbe smirenošću i jednostavnošću.

Ko bi mogao biti novi patrijarh? Kandidat i banjalučki vladika

Izborni sabor SPC najvjerovatnije će biti krajem januara ili početkom februara, a najveće šanse da uđu u izbor za jednog od tri kandidata za patrijarha ima sedam episkopa.

Božović: Dolazak Vučića početak boljih odnosa Srbije i Crne Gore

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović nada se da će dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića značiti početak boljih odnosa dvije države.

Jusufspahić: Hrabri Amfilohije 2004. branio Bajrakli džamiju

BEOGRAD - Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić izjavio je saučešće povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, i podsjetio da je, kako je naveo, hrabri Amfilohije branio Bajrakli džamiju u događajima 2004. godine u centru Beogradu.

U Trebinju otvorena knjiga žalosti za mitropolitom Amfilohijem

TREBINJE - Povodom smrti visokopreosveštenog mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija, u trebinjskom kultutnom centru je otvorena knjiga žalosti, u koju se mogu upisati svi zainteresovani građani Trebinja.

Vučić: Saučešće SPC i narodu zbog smrti mitropolita Amfilohija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i srpskom narodu zbog smrti Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji se upokojio jutros.

Ministarstvo zdravlja traži izvještaj o liječenju Amfilohija

PODGORICA - Ministarstvo zdravlja naložilo je danas menadžmentu Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju da, kako se navodi, odmah sprovede postupak interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u slučaju mitropolita SPC Amfilohija.

Najčitanije