SPC

PKS: Joanikije nikada neće biti naš mitropolit

PODGORICA - Patriotsko komitski savez Crne Gore koji je sa DPS, strankom Mila Ðukanovića, organizovao proteste protiv ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija, poručio je danas da on nikada neće biti njihov mitropolit, jer su ga, kako tvrde, izabrali srpski predsjednik Aleksandar Vučić i "crkva Srbije".

Krivokapić tvrdi da je bio ucijenjen da potpiše Temeljni ugovor sa SPC

BEOGRAD - Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je telefonskim pozivima iz Beograda i DF-a bio ucijenjen da ako ne dođe u Patrijaršiju i ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, vladika Joanikija neće biti izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Krivokapić: Temeljni ugovor usaglašen, čekamo SPC da se izjasni

Zdravko Krivokapić, saopštio je večeras da je Vlada sa Ustavom i zakonom usaglasila predlog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Mandić: Iz medija sam čuo za navodno novi temeljni ugovor

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je iz medija saznao da navodno postoji neka vrsta novog temeljnog ugovora, koji je ponuđen Srpskoj pravoslavnoj crkvi i značajno se razlikuje od sporazuma koji su ranije usaglasili Vlada Crne Gore i SPC.

Mandić i Knežević dobili blagoslov patrijarha da brane interes SPC

PODGORICA - Lideri najuticajnijeg vladajućeg DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su blagoslov od patrijarha Porfirija da u novoj vladi čuvaju i brane interese Srpske pravoslavne crkve (SPC) i jverujućeg naroda Crne Gore, saopšteno je iz tog saveza.

Krivokapić se izjasnio o Temeljnom ugovoru sa SPC

PODGORICA - Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), koji je prirodni nastavak procesa otpočetog donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dobiće svoj svečani epilog, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa episkopima zahumsko-hercegovačkim Dimitrijem i mileševskim Atanasijem.

Pojavio se snimak paljenja zastave SPC iznad Gračanice

GRAČANICA - Na društvenim mrežama pojavio se snimak paljenja zastave SPC, a kako se pretpostavlja, ovaj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice.

Abazović rekao pod kojim uslovom treba potpisati Temeljni ugovor sa SPC

CETINJE - Potpredsjednik crnogorske vlade i lider GP URA Dritan Abazović izjavio je danas na Cetinju da Crna Gora treba da potpiše Temeljni ugovor sa SPC i da taj dokument, kako je naveo, u potpunosti treba da korespondira s nacionalnim interesima države, prenijeli su podgorički mediji.

Krivokapić: Ugovor sa SPC zaključiću u mojoj zemlji

U ime Vlade i države Crne Gore zaključiću Ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), mojom crkvom, u mojoj zemlji, rekao je premijer Zdravko Krivokapić, koji je predložio 30. oktobar kao mogući termin potpisivanja Ugovora.

Patrijarh Porfirije iznenađen, zabrinut i žali zbog odluke Krivokapića

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva oglasila se povodom sastanka u četvrtak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i patrijarha Porfirija.

Najčitanije