SPKD Prosvjeta

Vaskršnji koncert SPKD "Prosvjeta" 26. aprila

SARAJEVO - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" će, nakon dvije godine pauze zbog epidemije virusa korona, održati Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu u utorak, 26. aprila od 20 časova.

Održan tradicionalni Božićni koncert SPKD "Prosvjeta"

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" sinoć je održalo tradicionalni Božićni koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

Raspisan konkurs za Šantićev festival djece pjesnika

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Mostar raspisalo je konkurs za učestvovanje na Šantićevom festivalu djece pjesnika.

Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču

BEČ - Deveti tradicionalni Srpski novogodišnji koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" održan je u Beču, povodom Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Održan 10. jubilarni Božićni koncert SPKD "Prosvjeta"

U Narodnom pozorištu u Sarajevu sinoć je održan 10. Božićni koncert koji je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Sarajevo.

Obilježeno 20 godina folklornog ansambla "Prosvjeta"

PRNJAVOR - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" iz Prnjavora svečanom akademijom u Centru za kulturu obilježilo je večeras 20 godina od formiranja folklornog ansambla.

Godišnji koncert muzičkog ansambla SPKD "Prosvjeta"

PALE - Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" sa Pala održaće večeras treći godišnji koncert, a na repertoaru će biti duhovna muzika, tradicionalna srpska i zabavna.

Održan srpski novogodišnji koncert u Beču

BEČ - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" u Beču organizovalo je Srpski novogodišnji koncert u glavnom gradu Austrije, kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora BiH, Srbije, Bugarske, kao i sveštenstvo bečkih pravoslavnih hramova.

"Prosvjeta" pozdravila odluku Ustavnog suda o konstitutivnosti Srba u FBiH

SARAJEVO - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" pozdravilo je odluku Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine o konstitutivnosti Srba u tri kantona nazivajući to važnim korakom za uspostavljanje pune ravnopravnosti Srba na teritoriji Federacije BiH.

Najčitanije