SSSR

Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac

Da nekim starim sovjetskim automobilima i dalje ima života, potvrđuje i ovaj Zaporožac, sada u roadster formi, kojeg je "sredio" jedan bjeloruski entuzijasta.

Preminuo jedan od posljednjih svedoka Staljinovih "gulaga"

MOSKVA - Jedan od posljednjih svedoka Staljinovih radnih logora - "gulaga", Vasilij Kovaljov, preminuo je na istoku Rusije u 89.godini.

Kako je NATO namjeravao da uništi SSSR

Plan zapadnih saveznika u slučaju opšteg rata sa Sovjetskim savezom mijenjao se tokom godina po završetku Drugog svjetskog rata, a glavni cilj bio je da se zaustavi pretpostavljeni silovit kopneni nalet Varšavskog pakta.

Putin: Spriječio bih raspad Sovjetskog Saveza

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas na forumu u Kalinjingradu da bi, kada bih mogao vratiti vrijeme, spriječio raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Bivši američki kongresmen: SAD očekuje isti kolaps kao što se desio u SSSR-u

VAŠINGTON - Američku ekonomiju očekuje "iznenadni kolaps", izjavio je bivši član Predstavničkog doma Kongresa iz države Teksas Ron Pol za televiziju RT.

Šta kriju dokumenti o ubistvu Kenedija: Strahovi SSSR-a i planovi likvidacije Kastra

LONDON - Planovi CIA o ubistvu Fidela Kastra, strahovi SSSR-a od raketnog napada SAD i veze koje je s Rusima imao Li Harvi Osvald, koji je optužen za ubistvo američkog predsjednika Džona Ficdžeralda Kenedija - neki su od najinteresantnijih detalja koji su izronili objavljivanjem hiljada dosad povjerljivih dokumenata.

Milijarde Komunističke partije su nestale i niko ne zna gdje su

Kad se Sovjetski Savez 1991. godine urušio, bilo je mnogo glasina o sudbini zlatnih rezervi Komunističke partije. Neki istoričari i novinari vjeruju da su neki partijski funkcioneri pokupili ogromne novčane iznose pa ih tajno prenijeli na inostrane bankovne račune.

Tri tajne iz doba SSSR-a koje vlasti Rusije i danas kriju?

Prema zakonima Ruske Federacije informacije po državnim arhivima ne mogu da ostanu tajne duže od 30 godina.

Putin na druženju sa djecom o SSSR-u, pseudonimu iz KGB-a i izborima

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da još nije odlučio da li će se kandidovati za predsjedničke izbore 2018. godine.

Bivši ruski agent: NATO htio da svede Rusiju na srednjevjekovnu moskovsku kneževinu

MOSKVA - Prema tajnim dokumentima do kojih je navodno došla ruska obavještajna služba, nakon raspada Sovjetskog saveza NATO je planirao da podijeli Rusiju na manje teritorijalne dijelove, izjavio je bivši ruski tajni agent, koji se predstavlja kao Pavel Andrejevič.

Najčitanije