SSSR

Gdje su nestale hiljade milijardi Komunističke partije SSSR-a?

MOSKVA - Skoro trideset godina zlato Komunističke partije Sovjetskog saveza izaziva interesovanje javnosti.

Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac

Da nekim starim sovjetskim automobilima i dalje ima života, potvrđuje i ovaj Zaporožac, sada u roadster formi, kojeg je "sredio" jedan bjeloruski entuzijasta.

Preminuo jedan od posljednjih svedoka Staljinovih "gulaga"

MOSKVA - Jedan od posljednjih svedoka Staljinovih radnih logora - "gulaga", Vasilij Kovaljov, preminuo je na istoku Rusije u 89.godini.

Kako je NATO namjeravao da uništi SSSR

Plan zapadnih saveznika u slučaju opšteg rata sa Sovjetskim savezom mijenjao se tokom godina po završetku Drugog svjetskog rata, a glavni cilj bio je da se zaustavi pretpostavljeni silovit kopneni nalet Varšavskog pakta.

Putin: Spriječio bih raspad Sovjetskog Saveza

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas na forumu u Kalinjingradu da bi, kada bih mogao vratiti vrijeme, spriječio raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Bivši američki kongresmen: SAD očekuje isti kolaps kao što se desio u SSSR-u

VAŠINGTON - Američku ekonomiju očekuje "iznenadni kolaps", izjavio je bivši član Predstavničkog doma Kongresa iz države Teksas Ron Pol za televiziju RT.

Šta kriju dokumenti o ubistvu Kenedija: Strahovi SSSR-a i planovi likvidacije Kastra

LONDON - Planovi CIA o ubistvu Fidela Kastra, strahovi SSSR-a od raketnog napada SAD i veze koje je s Rusima imao Li Harvi Osvald, koji je optužen za ubistvo američkog predsjednika Džona Ficdžeralda Kenedija - neki su od najinteresantnijih detalja koji su izronili objavljivanjem hiljada dosad povjerljivih dokumenata.

Milijarde Komunističke partije su nestale i niko ne zna gdje su

Kad se Sovjetski Savez 1991. godine urušio, bilo je mnogo glasina o sudbini zlatnih rezervi Komunističke partije. Neki istoričari i novinari vjeruju da su neki partijski funkcioneri pokupili ogromne novčane iznose pa ih tajno prenijeli na inostrane bankovne račune.

Tri tajne iz doba SSSR-a koje vlasti Rusije i danas kriju?

Prema zakonima Ruske Federacije informacije po državnim arhivima ne mogu da ostanu tajne duže od 30 godina.

Putin na druženju sa djecom o SSSR-u, pseudonimu iz KGB-a i izborima

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da još nije odlučio da li će se kandidovati za predsjedničke izbore 2018. godine.

Najčitanije