STO

Kina uvodi trgovinske sankcije Americi?

ŽENEVA -- Kina će zatražiti od Svjetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu da uvede trgovinske sankcije SAD-u jer Vašington, kako kažu kineske vlasti, nije ispoštovao presudu donijetu u sporu o američkim antidamping carinama na kineske proizvode, javlja Rojters pozivajući se na dnevni red utvrđen za sjednicu STO iduće nedjelje.

Tramp prijeti izlaskom SAD iz Svjetske trgovinske organizacije

VAŠINGTON - Ukoliko se STO ne dovede u red , ne prestane da vrši pritisak i donosi presude protiv SAD, moguć je izlazak iz te organizacije, kaže predsjednik SAD Donald Tramp.

SAD zadale udarac Rusiji, podnijele tužbu STO

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države podnijele su tužbu Svjetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Rusije, izazivajući "specijalne zaštite mjere".

Svijetu prijeti "zemljotres": Kina tužila SAD

Kina je pokrenula žalbeni postupak Svjetskoj trgovinskoj organizaciji zbog odluke SAD da uvedu nove carine na kinesku robu,

Turska se žali STO na američke carine

ANKARA - Turska se požalila Svjetskoj trgovinskoj organizacija (STO) zato što su joj SAD uvele carine na čelik i aluminijum, navodi se na zvaničnom sajtu organizacije.

Svjetska trgovinska organizacija podržala Rusiju u sporu sa EU

MOSKVA - Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije saopštilo je da je Svjetska trgovinska organizacija podržala Rusiju u ključnim momentima spora sa EU o trećem energetskom paketu.

Peking poziva na reformu UN i STO

PEKING - Premijer Državnog savjeta Kine Li Kećijang izjavio je u srijedu, tokom sastanka s predsjednicom 73. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Marijom Fernandom Espinoza Garsez, da UN i Svjetska trgovinska organizacija treba da se reformišu, ali i da treba sačuvati postojeći poredak u svijetu.

Test: Šta vaš radni sto govori o vama

Vaš radni sto, za kojim provedete najmanje osam sati dnevno, može mnogo toga da otkrije o vašoj ličnosti, isto kao i dom u kojem živite, a možda čak i više.

Rusija dobila spor protiv Ukrajine pred STO

MOSVA - Komisija za rješavanje sporova Svjetske trgovinske organizacije (STO) presudila je danas u korist Rusije u slučaju koji je pokrenula protiv Ukrajine zbog uvođenja anditampinških mjera na uvozni amonijum nitrat koji se koristi kao đubrivo.

Kina se žalila STO zbog novih američkih sankcija

PEKING - Kina je u ponedjeljak pokrenula postupak u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) u vezi s namjerom SAD da uvede dodatne carine za kinesku robu sa godišnjim obimom od 200 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine Kine.

Najčitanije