SUKOBI

Novi sukobi Izraelaca i Palestinaca

JERUSALIM - Izraelski avioni izvršili su vazdušne napade na položaje palestinskih militanata u Gazi, a Palestinci su odgovorili slanjem zapaljivih balona preko granice u Pojasu Gaze u Izrael, javlja AP.

Avganistanski talibani počeli napade uprkos primirju

KABUL - Talibanski pobunjenici započeli su napade u okrugu istočnog Avganistana, gdje su lokalne starješine postigle jednomjesečni prekid vatre, uništavajući time nade u privremeno primirje, saopštili su danas zvaničnici.

Hamas najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova

KAIRO - Brigade Iz ad-Din al-Kasam, oružano krilo palestinskog pokreta Hamas koje kontroliše Pojas Gaze, najavio je novi talas masovnih raketiranja izraelskih gradova i vojnih baza kao odgovor na izraelske napade, javila je danas radio stanica Savt Al-Aksa.

Oko 100 civila stradalo na granici Etiopije i Somalije

ADIS ABEBA - U pograničnim sukobima između etiopljanskog regiona Afar i somalijske strane ubijeno je najmanje 100 ljudi, a u najnovijem talasu nasilja uoči nacionalnih izbora u Etopiiji u junu.

Sukobi policije i aktivista

TBILISI - Policija se u Tbilisiju sukobila sa aktivistima opozicije dan nakon što je premijer Giorgi Gakarija podnio ostavku, javili su danas lokalni mediji.

Poginulo najmanje 20 indijskih vojnika, na ulici pale slike Si Đinpinga

NJU DELHI - Broj poginulih indijskih vojnika u sukobu sa kineskim snagama na granici Indije i Kine porastao je na 20, saopštio je visokorangirani zvaničnik indijske vojske.

Eskalacija sukoba: Snage libijske vlade preuzele ključnu bazu od Haftarovih snaga

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad ključnom vojnom bazom u predgrađu Tripolija.

Crna Gora - dan poslije nereda i sukoba

PODGORICA - Neredi u više crnogorskih gradova tokom protesta zbog hapšenja vladike Joanikija i više sveštenika, sukobi, tenzije, suzavac, kamenice, nova privođenja I povrijeđeni građani i pripadnici policije, epilog su sinoćnjih događaja u Crnoj Gori.

Sukob policije i migranata u Grčkoj, zapaljena imanja

ATINA - Na istočnoegejskom ostrvu Lezbos danas je došlo do sukoba između grupe od oko hiljadu azilanata koji su pokušavali da iz logora Morija dođu do ostrvske prijestonice Mitilene i jakih policijskih snaga.

Sukobi policije i demonstranata u Parizu

Francuska policija upotrijebila je suzavac protiv demonstranata u Parizu i u drugim gradovima, koji su protestovali zbog reforme penzionog sistema, a pridružile su se i pristalice "žutih prsluka".

Najčitanije