SZO

SZO odobrila ispitivanje afričkih biljnih lijekova za kovid

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) postavila je danas pravila za ispitivanje afričkih biljnih lijekova za borbu protiv kovid-19.

RS počinje istraživanje nacionalne kovid slike

BANJALUKA, FOČA - Sa studijom o serološkim ispitivanjima na području RS trebalo bi da počnemo za petnaestak dana, znači do kraja septembra, a trenutno se nalazimo u završnim pripremama, rekao je za "Nezavisne" Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta u Foči.

"Dugoročne posljedice kovida-19 još nisu poznate, posebno kod djece"

Potencijalne dugoročne posljedice kovida-19 još nisu poznate, posebno kada je riječ o djeci koja su se oporavila od ove bolesti, izjavio je direktor Svjetske zdravstvene ogranizacije Tedros Adhanom Gebrejesus tokom brifinga održanog u Ženevi.

Šest mjeseci pandemije: SZO otkrila kada bi bolest mogla da bude pod kontrolom

ŽENEVA - SZO ne zna kada će pandemija korona virusa biti završena, ali pretpostavlja da će bolest biti stavljena pod kontrolu u roku od dvije godine.

Delegacija SZO: UKC RS mnogo uradio tokom pandemije

BANJALUKA -U Republici Srpskoj i BiH posljednjih mjeseci je evidentan porast broja osoba zaraženih virusom korona, ali je na određen način vidljiva i stabilizacija situacije, kazao je Viktor Olšavski, šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za BiH nakon sastanka u Banjaluci sa rukovodstvom Univerzitetsko- kliničkog centra Republike Srpske.

SZO zadovoljna sprovedenim mjerama protiv korone u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sastao se danas sa predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koji su izrazili zadovoljstvo sprovedenim mjerama i dosadašnjim aktivnostima resornog ministarstva, Instituta za javno zdravstvo i zdravstvenih ustanova u Srpskoj u vezi sa pojavom novog virusa korona.

SZO: Prebrzo ukidanje vanrednih mjera je recept za katastrofu

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) upozorio je danas da je prebrzo ukidanje vanrednih, preventivnih, antiepidemijskih mjera - recept za katastrofu.

SZO: Ublažavanje mjera bez kontrole recept za katastrofu

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus je upozorio da se restrikcije uvedene u cilju borbe protiv virusa korona ne ublažavaju prerano i istakao da ovo predstavlja "recept za katastrofu", prenosi TASS.

SZO: U 90 odsto zemalja korona poremetila osnovne zdravstvene usluge

ŽENEVA - U više od 90 odsto zemalja osnovne zdravstvene usluge su poremećene pandemijom Kovid-19, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije.

SZO: Svi kontakti treba da se testiraju

ŽENEVA - Sve osobe koje su bile u kontaktu s nekim kome je dijagnostikovan COVID-19 treba da se testiraju, bez obzira na to da li imaju simptome zaraze ili ne, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), nakon što su američki organi nadležni za zdravstvo rekli da za tim nema potrebe.

Najčitanije