SZO

Novi soj virusa korona dobio ime

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da je novom soju virusa korona dala ime omikron.

SZO priprema plan za buduće pandemije

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) sve je bliža postizanju međunarodnog sporazuma o sprečavanju budućih pandemija, iako su SAD za sada vrlo suzdržane prema paktu koji bi bio pravno obvezujući, rekle su u petak zapadne diplomate.

SZO: Korona velika prijetnaj za 53 zemlje svijeta

ŽENEVA - Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije saopštila je danas da projekcije pokazuju da bi 53 zemlje svijeta mogle da se suoče sa još 700.000 preminulih od kovida do proljeća.

SZO: Jako smo zabrinuti zbog situacije u Evropi

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) "jako je zabrinuta" zbog širenja virusa korona u Evropi, dok se kontinent bori s novim talasom infekcija, kazao je u subotu za BBC šef Kancelarije SZO za Evropu Hans Kluge.

SZO: Smrtnost raste samo u Evropi

ŽENEVA - Evropa je jedino područje u kojem se registruje povećanje smrtnosti od virusa korona, a broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona na kontinentu tokom prošle sedmice porastao je za pet odsto, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO upozorila države: Nemojte kasniti

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je države sa sve većim brojem zaraženih virusom korona da ne zakasne s postrožavanjem zaštitnih mjera.

Predstavnica SZO: Ljudima sa slabim imunitetom dati treću dozu

MOSKVA - Ljudi sa slabim imunitetom treba da dobiju treću dozu vakcine u periodu od šest mjeseci nakon vakcinacije ili oporavka od virusa korona, izjavila je danas predstavnica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnović.

Tedros: Pandemija daleko od kraja, završiće se kada svijet to odluči

BERLIN - Pandemija virusa korona završiće se kada sve zemlje počnu da efikasno koriste dostupna sredstva u zdravstvu, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

SZO: Virus usmrtio između 80.000 i 100.000 zdravstvenih radnika

ŽENEVA - Virus korona je usmrtio između 80.000 i 100.000 medicinskih radnika širom svijeta, saopštila je večeras Svjetska zdravstvena organizacija.

SZO: Veća interakcija u zatvorenom i zima dovode do rasta broja zaraženih

ŽENEVA - Veća interakcija u zatvorenom prostoru nakon ukidanja restrikcija u trenutku kada je nastupila zima dovodi do porasta infekcija virusom korona u mnogim zemljama širom Evrope, rekao je danas direktor za hitne slučajeve Svjetske zdravstvene organizacije Majk Rajan.

Najčitanije