SZO

SAD se zvanično povukle iz SZO

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa obavijestila je Kongres i Ujedinjene nacije da se SAD formalno povlače iz Svjetske trgovinske organizacije, potvrdio je visoki zvaničnik administracije za CNN.

SZO: Pojavljuju se dokazi o prenosu korone vazduhom

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija priznala je danas da se pojavljuju dokazi o prenosu kovida-19 putem vazduha, pošto je 239 međunarodnih naučnika ukazalo na takvu mogućnost.

SZO putnicima: Nosite maske u avionu, kovid-19 se može pojaviti bilo gdje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u utorak je zatražila od putnika da nose maske u avionima i da se informiraju o rastu broja slučajeva kovid-19 u nekim zemljama i koji je izazvao nove restrikcije u državama kao što je Australija.

SZO: Bubonska kuga u Kini ne predstavlja veliki rizik

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ne smatra da bubonska kuga u Kini predstavlja veliki rizik, izjavio je neimenovani zvaničnik te organizacije.

Naučnici traže od SZO izmjenu smjernica nakon dokaza da se virus širi vazduhom

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) vrši reviziju izvještaja u kojem se od njih traži da ažuriraju svoje smjernice za borbu protiv virusa korona nakon što je više od 200 naučnika u pismu agenciji iznijelo dokaz da se virus može širiti vazduhom u malim česticama.

SZO ažurira Strateški plan za odgovor na kovid-19 za BiH

SARAJEVO - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ažurira Strateški plan za spremnost i odgovor na kovid-19 za BiH, koji bi trebalo da doprinese uspjehu u borbi protiv pandemije, rekla je rezidentni koordinator UN u BiH Ingrid Mekdonald.

SZO: Rekordan dnevni porast broja novozaraženih u svijetu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da u svijetu u posljednja 24 sata registrovano 212.326 novozaraženih virusom korona što je rekordan broj.

SZO: Svijet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu

LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je svijet "srećan" što postoji mnoštvo eksperimentalnih vakcina za COVID-19, ukazujući da se sprovodi više od 150 ranih faza testiranja.

Pandemija se pogoršava, 60 odsto zaraženih registrovano u junu

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je 60 odsto, od 10 miliona oboljelih širom svijeta, registrovano u junu, što, upozorila je, pokazuje da se epidemija pogoršava, a ne da slabi.

SZO šalje tim stručnjaka da ispita porijeklo virusa

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) poslaće sljedeće sedmice tim stručnjaka u Kinu radi proučavanja ispitivanja virusa korona, izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Najčitanije