SZO

SZO: Situacija koju niko nije očekivao nakon 16 mjeseci

PARIZ - Broj umrlih od posljedica infekcije virusom korona u Evropi premašio je jedan milion, a Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da se zaraza širi eksponencijalno i pored ogromnih napora da se zaustavi.

SZO: "Šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina

ŽENEVA - Postoji "šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina protiv kovida-19 širom svijeta, a većina zemalja nema ni blizu dovoljno vakcina da pokrije rizične grupe, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

SZO o AstraZeneki: Veza vjerovatna, ali nije potvrđena

ŽENEVA - Savjetodavna komisija za bezbjednost vakcina Svetske zdravstvene organizacije, saopštila je danas da se uzročna veza između vakcine AstraZeneke protiv kovid-19 i rijetkih slučajeva krvnih ugrušaka sa niskim nivoom trombocita, "smatra vjerovatnom, ali nije potvrđena".

Šeranić i Skano u posjeti kovid odjeljenjima UKC-a

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano posjetiće sutra u Banjaluci odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) u kojima se zbrinjavaju pacijenti oboljeli od virusa korona.

SZO: Nova procjena za AstraZenecu u toku

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija očekuje da neće biti razloga za promjenu njene ranije procjene da su koristi vakcine AstraZeneca protiv kovid-19 veće od bilo kakvih rizika, rekao je danas zvaničnik regulatornog tijela SZO na konferenciji za novinare.

SAD i 13 zemalja: SZO kasnila sa izvještajem o kovid-19

VAŠINGTON - SAD i još 13 zemalja izrazile su danas zabrinutost što je kasnio izvještaj Svetske zdravstvene organizacije o porijeklu kovid-19 i što nije zasnovan na potpunim podacima.

Zajednička studija SZO i Kine o porijeklu kovida-19

ŽENEVA - U zajedničkoj studiji Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Kine o porijeklu kovid-19 navodi se da je prenos virusa sa slijepih miševa na ljude preko druge životinje najvjerovatniji scenario nastanka bolesti i da je propust u laboratoriji krajnje malo vjerovatan uzrok, prenosi AP nacrt izjveštaja u koji je imao uvid.

Direktorka SZO razočarana planom EU o ograničenom izvozu vakcina

ŽENEVA - Generalna direktorka Svjetske trgovinske organizacije (STO) Ngozi Okonjo-Iveala izjavila je danas da je razočarana planom Evropske unije o ograničavanju izvoza vakcina protiv korona virusa.

SZO zabrinuta zbog korone na Balkanu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je posebno zabrinuta zbog situacije sa kovid-19 na Balkanu i u centralnoj Evropi, napominjući da su hospitalizacije i smrtni slučajevi među najvišim na svijetu.

SZO: Trebalo je da vičemo glasnije, neki nisu slušali

ŽENEVA - Neke zemlje je trebalo pažljivije da slušaju kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu zdravstvenu krizu u januaru 2020. godine, izjavio je danas Majk Rajan, glavni stručnjak SZO za vanredne situacije.

Najčitanije