SZO

SZO: Izgubljeni teško ostvareni rezultati u borbi protiv virusa

ŽENEVA - Teško ostvareni dobici u borbi protiv virusa korona sada su izgubljeni kako se širi veoma zarazan delta soj ovog virusa, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija.

Kina odbila prijedlog SZO o drugoj fazi istrage porijekla virusa korona

Kina je odbacila prijedlog Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o pokretanju druge faze istrage o porijeklu virusa korona, koji je u svijetu do sada usmrtio više od 4,1 milion ljudi.

Kina odbila plan SZO o drugoj fazi istrage o porijeklu virusa korona

PEKING - Kina je danas odbacila plan Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za sprovođenje druge faze istrage o porijeklu virusa korona, koja obuhvata hipotezu da je oboljenje možda nastalo u kineskoj laboratoriji, izjavio je danas potpredsjednik kineske Nacionalne komisije za zdravlje Žen Jiksin.

Regionalni direktor SZO: Delta soj će do kraja avgusta postati dominantan

LJUBLJANA - Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je danas u Ljubljani da se potrebno vakcinisati kako bi se spriječio jesenji talas epidemije virusa korona, te upozorio na rizik od širenja delta soja virusa koji bi do kraja avgusta mogao da postane dominantan.

Oprez u ukidanju mjera: SZO moli zemlje da ne prokockaju sve što je postignuto

ŽENEVA - Načelnik službe za vanredne situacije u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Majkl Rajan pozvao je danas zemlje da budu izuzetno oprezne prilikom ukidanja epidemioloških restrikcija kako "se ne bi izgubili rezultati koji su postignuti".

Tedros: Pandemija u opasnoj fazi

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus smatra da je pandemija korona virusa trenutno u veoma opasnoj fazi, uprkos uspjehu svjetske zajednice u borbi protiv nje.

Tedros: Svijet je u opasnom periodu pandemije kovid-19

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da je svijet u vrlo opasnom periodu pandemije kovid-19, napominjući da je zaraznija delta varijanta identifikovana u skoro 100 zemalja.

SZO: Postoje problemi u fabrici za punjenje Sputnjika V

MOSKVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da su pregledom proizvodnje ruske vakcine utvrđeni neki problemi kod jedne proizvodne fabrike, koja je odgovorna za punjenje određenog broja bočica vakcine protiv virusa korona Sputnjik V.

Kluge: Evropa nije van opasnosti od kovida

KOPENHAGEN - Evropa nikako nije van opasnosti u pogledu situacije s kovidom-19, izjavio je danas regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge.

SZO: Ne možemo natjerati Kinu da pruži više podataka o koroni

ŽENEVA - Majk Rajan direktor za hitne programe u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), izjavio je danas da SZO ne može da primora Kinu da otkrije više informacija o porijeklu kovida-19, ali je najavio da će preložiti izradu dodatnih studija koje bi pomogle da se pouzdano utvrdi kako se virus proširio među ljudima.

Najčitanije