Saab

Saab je u auto-industriji bio ono što je Tesla danas

Bila je to jedna od onih marki za koju možete reći da su posebne i to sa razlogom. Nažalost, tvrdoglavost ih je koštala glave.

Hrvatsko vazduhoplovstvo biće ugašeno ako se ne nabave novi avioni

Zagreb - Kvalitet aviona i vrijeme isporuke, diplomatski odnosi, pa tek onda cijena, bili bi glavni kriterijumi za izbor novog aviona za Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo.

SAAB testira novi vazduhoplovni AESA radar VIDEO

​STOKHOLM - Švedska kompanija SAAB saopštila je juče da je uspješno završila prva ispitivanja u vazduhu svog AESA radara X-opsega namenjenog borbenim avionima.

Posljednji proizvedeni Saab ide na aukciju

U švedskoj aukcijskoj kući procjenjuju da će novi vlasnik za posljednji proizvedeni automobil kompanije Saab morati da izdvoji manje od 40.000 evra.

Zaboravljeni sportski prototip Saab EV-1

Period osamdesetih godina prošlog nije bio baš najbolji za Saab. Švedski proizvođač vozila je počeo da pada u finansijsku krizu, kako zbog skupe radne snage na domaćem tržištu tako i zbog najezde novih rivala u premijum klasi.

Na prodaju posljednji potpuno novi Saab 9-3

U Italiji se na oglasima pojavio vjerovatno posljednji potpuno novi Saab na svijetu.

Prvi Saab ikada proizveden

Kroz svoju dugogodišnju istoriju Saab je imao imidž i reputaciju automobila za “posebne ljude”. Oni su bili ozbiljni i uspješni, ali nisu željeli da skreću pažnju na sebe kao vlasnici njemačkih automobila. Upoznajte Saab od koga je sve počelo, model Ursaab („Prvi Saab“), takođe poznat i kao 92001 iz 1947. godine.

Kako izgleda kineski Saab na struju?

Kompanija NEVS, koja je 2012. kupila švedsku automobilsku marku Saab, predstavila je dva električna koncepta kao uvertiru za serijske modele koje će ponuditi kineskom tržištu 2018. godine.

Ideja za povratak Saaba (FOTO)

Sasvim je sigurno da je Saab mrtav i da nikada neće oživjeti.

Najčitanije