Sabor

Poslanici u Saboru o posjeti Vučića: Treba normalizovati odnose

ZAGREB - Treba razgovarati i raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom, poručuje danas dio poslanika u hrvatskom Saboru, povodom, za neke iznenadnog, poziva predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da dođe u zvaničnu posjetu Hrvatskoj sredinom februara.

Praznik košarke u Zvorniku

"Košarkaški sabor 2017" danas će u Zvorniku okupiti selekcije liga Srbije i reprezentacije Republike Srpske, a u Košarkaškom savezu RS, koji tradicionalno organizuje ovu manifestaciju, očekuju veliku podršku s tribina.

Tri revijalna meča na "Košarkaškom saboru 2017"

"Košarkaški sabor 2017", koji će 27. decembra biti održan u Zvorniku, počeće utakmicom selekcija u kolicima Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Košarkaškog saveza RS, koji tradicionalno organizuje ovaj događaj.

U hrvatskom Saboru pročitana zajednička izjava: Presuda šestorki neprihvatljiva

ZAGREB - U hrvatskom Saboru pročitana je zajednička izjava većine od ukupnog broja zastupnika o presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) izrečenoj bivšim čelnicima takozvane Hrvatske Republike Herceg-Bosne, u kojoj je navedeno kako ta presuda ne odgovara istini te da je kao takva neprihvatljiva za Republiku Hrvatsku.

HNS: Udruženi zločinački poduhvat trebalo primijeniti i na bošnjačko rukovodstvo

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) saopštio je da selektivna primjena teze o udruženom zločinačkom poduhvatu samo na civilno i vojno rukovodstvo Hrvata u BiH i Hrvatske ne samo da ne doprinosi miru i pomirenju, nego produbljuje jaz i nepovjerenje između konstitutivnih naroda na svim nivoima u BiH i država u njenom okruženju.

Hrvatski sabor danas glasa o povjerenju vladi

ZAGREB - Današnja sjedica Hrvatskog sabora, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne) povjerenja vladi Andreja Plenkovića započela je petnaestominutnom pauzom.

Burno u hrvatskom Saboru, Plenković raspravu ocijenio kao "dno dna"

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, čiji kabinet će sutra u Saboru biti na još jednom, trećem po redu testu povjerenja, razočaran je raspravom tokom Aktuelnog prepodneva koju je nazvao "dnom dna".

Izglasano osnivanje komisije za "Agrokor"

ZAGREB - Hrvatski Sabor je sa 113 glasova za izglasao osnivanje Komisije za "Agrokor", čiji je zadatak da u roku od šest mjeseci ispita sve okolnosti u vezi sa poslovanjem koncerna od dana osnivanja do danas i parlamentu predloži zaključke.

Glasnović u Saboru: Streljao bih sudiju, ali na žalost ne možemo

ZAGREB - Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović rekao je za govornicom da bi streljao jednog sudiju, piše portal index.hr.

Mediji: Uhapšen Igor Jug; Živaljević: Htio da ubije Zaeva

U Kumanovu je uhapšen Igor Jug jedan od članova grupe koje je 27. aprila upala u Sobranje gdje su bili napadnuti i pretučeni poslanici opozicije i novinari.

Reklame

Najčitanije