Sadnja

Pet savjeta za jesenju sadnju lukovica

Ukoliko na proljeće želite da uživate u ljepoti lala, irisa ili narcisa, sada je pravo vrijeme za njihovu sadnju. Za ovaj zadatak neće vam biti potrebno više od sat vremena, a osiguraće da vas u proljeće obraduje dvorište prepuno šarenih latica i privlačnog izgleda.

Sada je idealno vrijeme za sadnju ruža, šta je potrebno da znate

Ruže s pravom nose titulu kraljice cvijeća, jer to zaista i jesu.

Paprika i luk zamijenili duvan

LJUBINJE - U Ljubinju, koje je nekada bilo najpoznatiji duvanjarski kraj u istočnoj Hercegovini, definitivno su odustali od sadnje duvana, jer organizovanog otkupa već godinama nema, a stanovništvo, iako živi uglavnom od poljoprivrede, okreće se na proizvodnju paprika i luka.

Počela sadnja 625 sadnica na Poniru: Pošumljavanjem protiv zagađenja

BANJALUKA - Sa ciljem da se ukaže na uništavanje prirode i štetne posljedice klimatskih promjena, danas je u naselju Ponir u Banjaluci počela sadnja 625 mladih sadnica.

Šta i kako sijati i saditi u jesen?

Ako još niste započeli s uzgojem zimskog povrća, još imate vremena posijati i posaditi veliki broj vrsta. Kraj septembra i oktobar idealni su za sjetvu i sadnju kupusnjača, crvenog luka i bijelog luka, raznih salata, korijandera, repe.

Radnici hotela spasili radna mjesta obradom zemlje

BIHAĆ - U vrijeme kada je pandemija virusa korona na period od dva mjeseca zatvorila ugostiteljske objekte u Unsko-sanskom kantonu, u hotelu "Kostelski buk" nadomak Bihaća dosjetili su se da na zanimljiv način pokušaju prebroditi nastalu krizu.

Sadi se i tamo gdje se ni vilama nije radilo

TREBINJE - U trebinjskim selima su ove godine zasađene rekordne poljoprivredne površine, a u poljoprivrednim apotekama je već nestalo sjemenskog krompira i sadnog luka, za kojim je ove godine bila najveća potražnja.

Kada je idealno vrijeme za sadnju povrća

​U današnjem vremenu prava je rijetkost da ljudi stignu uzgojiti dovoljnu količinu povrće u svojoj bašti ili u nekim improvizovanim prostorima na balkonu.

Za zelene površine skoro dva miliona maraka

Za održavanje zelenih površina i sadnju novih sadnica ove godine planirano je oko 1.900.000 KM, navodi se u Programu zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za komunalne poslove za 2020. godinu.

Počela jesenja sadnja cvijeća u Trebinju

TREBINJE - Radnici trebinjskog preduzeća "Komunalno" počeli su sa jesenjim sađenjem cvijeća koje je i ove godine nabavljeno od domaćih proizvođača sa područja Trebinja, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 15.000 KM.

Najčitanije