Safet Softić

Safet Softić zaražen virusom korona

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić zaražen je virusom korona.

Radmanović, Krišto i Softić u Komisiji za imenovanje članova CIK-a

SARAJEVO - Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH imenovala je poslanike Nebojšu Radmanovića, Borjanu Krišto i Safeta Softića, članove ove Komisije iz Predstavničkog doma, u Komisiju za izbor i imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Softić: Pitanje izbora u Mostaru riješiti prije lokalnih izbora

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić izrazio je nadu da će pitanje izbora u Mostaru biti riješeno prije narednih lokalnih izbora i da će biti dio većeg paketa mjera koje će doprinijeti stabilizaciji političke situacije u BiH.

Softić preuzeo funkciju predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - Safet Softić od preuzeo je funkciju predsjedavajućeg Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Softić: Hrvati kupuju vrijeme nedolaskom na sjednicu

SARAJEVO – Safet Softić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH rekao je danas novinarima da je Klub Bošnjaka za izmjenu Izbornog zakona, odnosno za svaku vrstu onemogućavanja krađe na izborima.

Softić: Do izmjene Izbornog zakona mora doći, poželjnim ili nužnim rješenjima

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA, Safet Softić, izjavio je danas u Sarajevu da u ovom trenutku postoje poželjna i nužna rješenja kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Softić: Pretpostavke su da Zvizdić ima više šanse za člana Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA i delegat u državnom Domu naroda Safet Softić je gostujući u Centralnom dnevniku na televiziji FACE komentarisao trenutno stanje u SDA, ali i pitanju kandidata te stranke za člana Predsjedništva BiH, kazavši da su pretpostavke da predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić ima više šanse za tu funkciju.

Softić: Izetbegovićev potez u Beogradu potpuno opravdan

SARJEVO – Safet Softić, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je na upit novinara komentarisao istup lidera ove partije i člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića u Beogradu tokom zvanične posjete članova Predsjedništva BiH Srbiji kazavši da je Izetbegović to potpuno opravdano uradio.

Softić: Problemi u Predstavničkom domu

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić (SDA) rekao je da u procesu usvajanja seta zakona o akcizama problem predstavlja njihovo razmatranje u Predstavničkom domu.

Softić se nada da će na dnevnom redu Doma naroda biti akcize

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić izjavio je danas da set zakona o akcizama još nije stigao u parlamentarnu proceduru, ali da vjeruje da će biti stvoreni uslovi da on bude na dnevnom redu sjednice ovog doma, zakazane za četvrtak, 7. decembar.

Najčitanije