Safikada

Priča o ljubavi između Safikade i vojnika biće krunisana izgradnjom parka

BANJALUKA - Poznata ljubavna priča između Safikade i vojnika koji je služio u tvrđavi Kastel u Banjaluci dobiće sljedeće godine svoj hram, koji će biti izgrađen na zelenoj površini između "Tržnice" i Ferhat-pašine džamije, potvrđeno je za "Nezavisne".

"Safikada - vako je bilo" na engleskom

BANJALUKA - Roman "Safikada vako je bilo", banjalučkog književnika Vida Vicka Vukelića, čiji je tiraž rasprodat u kratkom roku i koji je sjajno prihvaćen kod čitalačke publike, ovih dana obučen je u novo ruho pod nazivom "Safikada - this is how it happened".

Na proljeće gradnja hrama: Safikada dobija Park ljubavi

​Hram ljubavi, sa pratećom infrastrukturom, u kojem bi se na jedinstven način turistima interpretirala najpoznatija ljubavna priča u gradu između Safikade i vojnika koji je služio u tvrđavi Kastel, biće smješten na zelenoj površini između Tržnice i Ferhat-pašine džamije, saznaju "Nezavisne".

Gradnja Parka ljubavi i dajak pristaništa u Banjaluci počinje na proljeće

BANJALUKA - Gradnja Parka ljubavi posvećenog legendarnoj Safikadi i dajak pristaništa, novih turističkih lokacija, počeće na proljeće iduće godine nakon što ove godine bude završena administrativno-tehnička dokumentacija.

"Digitalni spomenik" Safikadi pušten u rad

BANJALUKA - Veb-sajt i mobilna aplikacija putem kojih će ljudi širom svijeta moći upaliti elektronsku svijeću u ime svoje ljubavi pušteni su u rad na finalu "Safikada Hackathonaa", održanom u "Robokids centru".

Dajak uskoro dobija pristanište

BANJALUKA - Grad planira izgradnju dajak pristaništa na Vrbasu i fontane ljubavi u centru grada, kako bi "oživjeli" priču o jedinstvenom banjalučkom čamcu - dajaku, te legendu o nesrećnoj Safikadi.

Banjalučka Julija u maju dobija virtuelni spomenik

Banjaluka ima jednu legendu, koja vijekovima zaokuplja generacije. Radi se o Safikad, banjalučkoj Juliji.

Oživljava legenda o Safikadi

BANJALUKA - Pomalo zaboravljenu ljubavnu legendu o Safikadi, Banjalučanki koja je zbog neostvarene ljubavi sebi oduzela život, oživjeće 40 mladih Banjaluke i Mostara, kroz zajednički rad u "Safikada hackhathonu", koji će biti održan na proljeće.

Najčitanije