Sahrana

Više od polovine Hrvata ne može priuštiti trošak sahrane člana porodice

ZAGREB - Prema najnovijim podacima Ecrostata, Hrvatska je zauzela posljednje mjesto u Evropskoj uniji u kategoriji "vanredni troškovi", a jedan od pokazatelja je to što čak 52 odsto građana te zemlje ne može da priušti trošak sahrane nekog člana familije ili zamijeni mašinu za veš, popravi auto.

Andrija Mandić saslušan zbog prisustva sahrani

PODGORICA - Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić saslušan je danas u cetinjskoj policiji zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića, prenijela je podgorička Pobjeda.

Mitropolit Amfilohije na saslušanju zbog sahrane

CETINJE - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvan je na saslušanje u četvrtak u cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo zbog toga što je prisustvovao sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića.

Legendarni navijač Partizana Miša Tumbas sahranjen uz omiljenu pjesmu

Legendarni navijač Partizana Miroslav Gajić poznatiji kao Miša Tumbas, sahranjen je danas na Orlovači u pratnji 10 ljudi, koji su dobili dozvolu da budu na posljednjem ispraćaju usljed vanrednog stanja zbog epidemije virusa korona.

Sahranama u Srbiji će moći da prisustvuje najviše deset ljudi

BEOGRAD - Krizni štab za suzbijanje bolesti Kovid-19 odlučio je da na sahranama u Srbiji, dok traje vanredno stanje, može biti najviše 10 ljudi koji moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Neandertalci su sahranjivali svoje mrtve sa cvijećem?

Skelet neandertalca otkriven u pećini Šanidar u Iraku koja je već poznata po fosilima izumrlih rođaka naše vrste pruža nove dokaze da su oni sahranjivali svoje mrtve, kao i da su u tim ritualima koristili cvijeće, saopštili su naučnici.

Sahranjen Kobi Brajant i njegova kćerka Đijana

LOS ANĐELES - Legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant i njegova kćerka Đijana sahranjeni su na privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu, prenijeli su američki mediji.

Sahranjen otac Milorada Dodika

Bogoljub Dodik, otac srpskog člana Predsjedništva BiH, sahranjen je danas u selu Mrčevci kod Laktaša, a sahrani je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Porastao broj poginulih na Sulejmanijevoj sahrani

TEHERAN - Broj poginulih u metežu nastalom tokom sahrane iranskog generala Kasima Sulejmanija porastao je na 50, javila je poluzvanična iranska novinska agencija Isna pozivajući se na lokalnog zvaničnika.

Ispraćaj za Sulejmanija u Bagdadu uz parole "Smrt Americi"

BAGDAD - Više hiljada Iračana pridružilo se danas pogrebnoj povorci u Bagdadu u znak žalost za ubijenim iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem, liderom iračke šiitske milicije (PMF) Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su u petak ubijeni u američkom vatdušnom napadu u Iraku.

Najčitanije