Sajam knjiga

Na Sajmu knjige u Banjaluci dodijeljene nagrade najboljim izdavačima

BANJALUKA - Na 23. Međunarodnom sajmu knjige "Banjaluka 2018" u petak su dodijeljene nagrade najboljim izdavačima u nekoliko kategorija. Nagrada "Moštanica" za izdavački poduhvat godine dodijeljena je izdavačkoj kući "Obodsko slovo" iz Podgorice za zbirku "Izabrana djela Dragana Kolundžije" istoimenog autora.

Ršumovićevom besjedom svečano otvoren Međunarodni sajam knjige u Banjaluci

BANJALUKA – Besjedom "Pisci su legitimacija nacije", poznati srpski pjesnik Ljubivoje Ršumović, večeras je u Sportskoj dvorani Borik svečano otvorio 23. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci.

Večeras svečano otvaranje 23. Međunarodnog sajma knjiga u Banjaluci

BANJALUKA - Dvadeset treće izdanje Međunarodnog sajma knjige "Banjaluka 2018" u organizaciji "Glasa Srpske" počeće večeras u 18 časova u Sportskoj dvorani "Borik", a ovogodišnju smotru pisane riječi svojom besjedom svečeno će otvoriti poznati srpski pjesnik Ljubivoje Ršumović.

Najatraktivniji srpski naslovi na sajmu knjiga u Pekingu

PEKING - Na upravom završenom Sajmu knjiga u Pekingu, Srbija se predstavila izborom najatraktivnijih naslova, a posebna pažnja je bila posvećena obilježavanju stogodišnjice od kraja Prvog svjetskog rata.

Zatvoren međunarodni sajam knjiga u Beogradu

BEOGRAD - Međunarodni sajam knjige u Beogradu zatvoran je danas nakon što je ambasador Njemačke, koja je bila zemlja počasni gost ovogodišnjeg Sajma, simbolično uručio "otvorenu knjigu" ambasadoru Kraljevine Maroko koji će biti počasni gost naredne godine.

Izdanja iz Srpske na Sajmu knjiga u Beogradu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je na otvaranju nastupa Srpske na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu da je od izuzetne važnosti za Srpsku jer će na njemu biti predstavljena najvažnija izdanja i imena koja su zadužila srpsku naciju i kulturu.

Izdavačke kuće iz RS na beogradskom sajmu knjiga

BEOGRAD - Na predstojećem 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji svoja vrata za posjetioce otvara ove nedjelje, predstaviće se i Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) iz Banjaluke.

Završava sajam knjige u Banjaluci: Kuprijanov osvojio nagradu

BANJALUKA - Dodjela nagrade Vjačeslavu Kuprijanovu, zatvaranje 2. međunarodnih susreta pisaca i promocija knjige priča za djecu Ljiljane Habjanović-Đurović obilježili su protekli vikend na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, koji se završava danas.

Pisci iz 10 zemalja u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci danas će biti upriličena tri događaja, počevši od popodnevnog termina kada će se čitalačkoj publici predstaviti tri pisca iz Republike Srpske, Srbije i Rusije.

Nada Starčević Sabadini promovisala knjigu u Banjaluci

BANJALUKA - Na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci književnik Nada Starčević Sabadini promovisala je svoju knjigu "Od srca do uma".

Najčitanije