Sajam knjiga

Panel-diskusija "Izazovi u savremenoj književnosti" na Sajmu knjiga

BANJALUKA - Drugog dana Međunarodnog sajma knjige u Banjaluci održana je panel-diskusija na temu "Izazovi u savremenoj književnosti".

Srbija na Sajmu knjiga u Pekingu

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu, koji se održava od 22. do 26. avgusta, Srbija će nastupiti na svom nacionalnom štandu, najavili su danas iz Ministarstva.

Svjetski i domaći književnici stižu u Andrićgrad

VIŠEGRAD - U Andrićgradu će 2. jula biti otvoren Sajam knjiga, na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Otvoren štand Republike Srpske na sajmu knjiga u Solunu

SOLUN - Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu u okviru kojeg Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavlja najreprezentativnija izdanja Republike Srpske u proteklih pet godina, danas je otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu

U Novom Sadu danas su otvoreni Međunarodni sajam knjiga i izložba umjetnosti "Art ekspo" na kojima će do 11. marta učestvovati 150 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Zadužbina "Petar Kočić" na Sajmu u Zagrebu predstaviće 350 izdanja

BANJALUKA - Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd predstaviće 350 naslova na Međunarodnom sajmu knjiga i nastavnih sredstava "Interliber", koji sutra počinje u Zagrebu.

Čubrilović posjetio Štand RS na sajmu knjiga u Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Štand Republike Srpske i izdavače iz Srpske na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, poručivši da je veoma značajno što se Srpska predstavlja na ovoj manifestaciji.

Predstavljen drugi tom Enciklopedije RS

BEOGRAD - Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANU RS) danas je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavila nekoliko novih izdanja, među kojima i drugi tom Enciklopedije Republike Srpske.

Kampanja "Čitajmo zajedno" promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske promovisalo je juče na Sajmu knjiga u Beogradu (na štandu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo) kampanju "Čitajmo zajedno", čiji je cilj njegovanje kulture čitanja knjiga i promovisanje srpskog jezika i ćirilice.

Počeo 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

BEOGRAD - Šezdeset treći Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je danas počeo pod sloganom "Radost čitanja", privukao je brojne ljubitelje pisane riječi iz Srbije, ali i regiona i svijeta.

Najčitanije