Sajam privrede

Na Sajmu privrede u Brodu 100 izlagača

BROD - U Brodu je danas završen 7. Sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem je učestvovalo više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Rafinerija ulja i "OPTIMA Grupa" na sajmu u Modriči

Desetom, jubilarnom Sajmu privrede Modriča tradicionalno prisustvuju članice NESTRO Grupacije, “OPTIMA Grupa” d.o.o. i “Rafinerija ulja Modriča” a.d. Modriča. Poslovna saradnja, podrška projektima kao i učešće na Sajmu jasna su podrška NESTRO Grupacije lokalnoj zajednici, a u cilju promocije preduzetničkog duha, povezivanja privrednih subjekata, povećanja konkurentnosti privrednog sektora i opšteg privrednog razvoja.

Mostarski sajam privrede prilika za regionalno povezivanje

MOSTAR - Međunarodni sajam privrede u Mostaru za kompanije iz regiona je značajan ne samo zbog njihovog pojedinačnog razvoja, već predstavlja i dobru priliku za jačanje svakog oblika dijaloga, od političkog do kulturnog.

Džang: Postoji veliki potencijal za ekonomsku saradnju BiH i Kine

​MOSTAR - Ekonomije BiH i Kine su komplementarne, tako da postoji veliki potencijal i prostor za saradnju dvije zemlje u različitim oblastima kao što su industrija, poljoprivreda, eneergetika, saobraćaj, izjavio je danas u Mostaru potpredsjednik Kineskog savjeta za promociju međunarodne trgovine Džang Šenfeng.

Čović: Odsustvo predstavnika Bošnjaka na Sajmu u Mostaru loša poruka

MOSTAR - Na otvaranje Sajam u Mostaru nisu danas došli bošnjački lideri, član Predsjedništva BiH Šefik Džeferović, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocjenjuje da je to loša poruka i da je sajam upravo mjesto gdje se mogla pokazati dimenzija jačanja odnosa unutar BiH.

Mostarski sajam počinje 9. aprila, Kina zemlja partner

MOSTAR - Međunarodni sajam privrede u Mostaru biće održan od 9. do 13. aprila, a zemlja partner je Kina, izjavila je danas direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Otvoren Sajam privrede Tešanj 2018

TEŠANJ - Sajam privrede Tešanj 2018, 14. izdanje te manifestacije, otvorili su danas svečanim presjecanjem vrpce predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić, ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i predsjednik Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj Senad Brka.

Zatvoren privredni sajam u Mostaru, očekivanja ispunjena

MOSTAR - U Mostaru je danas zatvoren 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem je ove godine zemlja partner bila Srbija, a koji je, kako je istaknuto, ispunio sva očekivanja.

Međunarodni sajam privrede u Mostaru: Biznis ne poznaje granice

MOSTAR - Granicama se ne može zaustaviti biznis, a dobra regionalna saradnja donosi svima korist. U Mostar i BiH smo vam doveli "krem de la krem" privrede Srbije.

Dodik: U Mostaru o evropskim temama

MOSTAR - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da 21. sajam privrede predstavlja regionalni skup i priliku da se razgovara o saradnji, razvoju i privredi, ali i političkim, evropskim i pitanjima bezbjednosti.

Najčitanije