Sajber kriminal

Šteta od sajber kriminala do 2025. će doseći 27 milijardi dolara

Atlas VPN načinio je zanimljivo istraživanje, koje pokazuje da šteta počinjena od strane sajber kriminala raste iz mjeseca u mjesec, godine u godinu, što dovodi do situacije u kojoj će ukupna procijenjena šteta do 2025. biti 27,85 milijardi američkih dolara.

Pokrenuta međunarodna akcija protiv sajber kriminala

Oko 400 volontera sa iskustvom u borbi protiv sajber kriminala formiralo je međunarodnu grupu koja će se suprotstaviti hakerskim napadima povezanim sa epidemijom virusa korona.

Trebinjka osumnjičena za sajber kriminal: Hakovala Facebook profil pritvorenika

TREBINJE - Djevojka A.Ć. (37) iz Trebinja hakovala je Facebook profil svome sugrađaninu S.M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

Sajber kriminal postao "najisplativiji" posao u Britaniji

Iako nije sjajna preporuka za dugoročnu karijeru, novi izvještaji pokazuju da se sajber kriminal zaista isplati.

Tramp izdvaja milijardu dolara za borbu protiv sajber kriminala

Američka administracija predlaže da se izdvoji više od milijardu dolara za sajber-odbranu federalnih mreža i fiskalne 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost zemlje.

Albanac uhapšen zbog sajberkriminala i pola milijarde $

TIRANA - Albanac Aldo Imeraj (25) uhapšen je zbog sumnje da je dio organizovane kriminalne grupe optužene za sajber kriminal, saopštila je albanska policija.

Grabar Kitarović o terorizmu i sajber kriminalu

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Ravnateljstvo policije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, a tom prilikom je upozorila na opasnosti od terorizma i sajber kriminala.

Najpopularnije aplikacije među sajber kriminalcima

Analiza kompanije FlashPoint, koja je pratila dešavanja na "Deep & Dark webu" u periodu od 2012. do 2016. godine, može da izazove čuđenje prvenstveno zbog "alata" koji je dugo bio prvi izbor za komunikaciju među sajber kriminalcima.

Najčitanije