Salakovac

MUP HNK: Ne dolazi u obzir dovođenje novih migranata u Salakovac

MOSTAR - Ministrastvo unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona poručilo je da ne dolazi u obzir dovođenje novih migranata u centar Salakovac kod Mostara i da su neprihvatljive izjave o tome ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semihe Borovac.

Krešić: Bivši pripadnici ID-a ne mogu biti smješteni u Salakovac

MOSTAR - Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić odbacio je mogućnost da se u Readmisijski centar Salakovac kod Mostara po povratku iz Sirije i Iraka smjeste državljani BiH koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamska država.

Radnici Aluminija blokirali put kod tunela Salakovac

​SARAJEVO - Zbog protesta građana blokiran je magistralni put M-17 Jablanica - Mostar, kod tunela Salakovac, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Ćulum: Nemamo ništa protiv da islamisti budu smješteni u Salakovac

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podržava prijedlog ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Semihe Borovac da u migrantski centar Salakovac kod Mostara budu smještene porodice povratnika sa sirijskog ratišta.

Novi sukob migranata u BiH, jedna osoba izbodena nožem

MOSTAR - U sukobu dvojice migranata u Izbjegličkom kampu Salakovac, kod Mostara, jedna osoba izbodena nožem, a druga je privedena i u pritvoru je, prenio je hercegovački portal Večernji.ba.

Migrant napao stražara kampa u centru Salakovac

MOSTAR - Jedan migrant fizički je napao stražara u izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Migranti u Salakovcu kod Mostara: Najbolju brigu smo dobili u Bosni i Hecegovini

MOSTAR – Migranti koji su smješteni u iIbjegličkom centru Salakovac kod Mostara, nakon putovanja kroz brojne zemlje, kažu kako su najbolje dočekani u Bosni i Hercegovini gdje im je najbrže ponuđen azil i organizovana briga države i građana.

Izbjeglički centar Salakovac zaliha ima samo do kraja sedmice

MOSTAR - Zalihe Crvenog krsta Mostar, koji od prvog dana osigurava tri obroka za migrante smještene u izbjegličkom centru Salakovac, su na rezervama te bez pomoći državnih institucija mogu funkcionisati do kraja ove nedjelje.

Nekoliko migranata pobjeglo iz kampa Salakovac

MOSTAR - Nekoliko migranata preskočilo je ogradu i pobjeglo iz kampa Salakovac u Mostaru.

Najčitanije