Salmonela

Pokupili salmonelu u piceriji

DOBOJ - Sendvič s majonezom, koji je u utorak oko podne naručila u piceriji "San Remo", a potom isti pojela, bio je koban za dvadesettrogodišnju Dobojku, koja je zbog trovanja završila u dobojskoj bolnici.

Najmanje četvoro djece zaraženo bakterijom salmonele u Brčkom

BRČKO - Najmanje četvoro djece u Brčkom zaraženo je bakterijom salmonele nakon što su konzumirala sladoled, potvrđeno je u brčanskoj Opštoj bolnici.

U dodatku jelima "Aro" otkrivena salmonela

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da povlači iz prodaje mješavinu začina - dodatak jelima "Aro", mađarskog proizvođača, u kojoj je otkrivena salmonela.

U hrani za bebe "Laktalis" pronađena salmonela

BEOGRAD - Srbija se nalazi na spisku zemalja na koje se odnosi naredba Francuske o zabrani prodaje i povlačenja bebi-hrane francuskog proizvođača "Laktalis" u kojima je otkrivena salmonela.

Salmonelom mogu da se liječe tumori

Bakterija salmonela može se "ubaciti" u tumor i omogućiti imunom sistemu da napadne ćelije raka.

Spriječen uvoz 31 tone piletine zaražene salmonelom

PODGORICA - Crnogorski inspektori spriječili su da na tržište dospije 27 tona pilećeg bataka, 3.770 kilograma piletine za roštilj, te 690 kilograma dagnji zaraženih opasnom bakterijom salmonelom, navodi se u Izvještaju o radu inspekcijskih službi Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove za jul, u koji su Dnevne novine imale uvid.

Zbog salmonele povučena bijela kokos čokolada u Hrvatskoj

Zbog salmonele je s polica povučena i opozvana bijela čokolada s kokosom poljskog proizvođača.

U Hrvatskoj pronađena salmonela u smrznutoj piletini

ZAGREB - U Hrvatskoj se povlače sa tržišta zamrznuta pileća prsa proizvođača "LeVida", čiji je datum proizvodnje 8. decembra 2016. godine, zbog prisustva salmonele, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede.

Pronađena bakterija salmonela u pilećem mesu Perutnine Ptuj

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske objavilo je u subotu uveče da se zbog salmonele povlače pileća prsa s kostima bez kože Perutnine Ptuj datuma proizvodnje 29. marta 2017. godine.

Pronađena salmonela u svinjetini u Hrvatskoj

Bakterija salmonela utvrđena je u mljevenom svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. marta 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, obavijestilo je danas hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.

Najčitanije