Samit

Amerika i Rusija smanjuju tenzije na Balkanu?

BANJALUKA - Iako su mnogi detalji razgovora Džoa Bajdena, američkog predsjednika, i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, koji su vodili na samitu u Ženevi, i dalje nepoznati javnosti, opšti utisak novinara koji su prisustvovali samitu je da su odnosi u određenoj mjeri popravljeni i da postoji prostor za dalje unapređenje. Nijedna od relevantnijih publikacija nije objavila da su odnosi nakon samita pogoršani.

Kominike samita NATO: Oštar stav prema Kini

BRISEL - Lideri NATO saveza upozorili su da Kina predstavlja "sistemske izazove" i zauzeli oštar sav prema Pekingu u kominikeu koji je usvojen na prvom samitu predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Lideri G7: Iskoristiti resurse da se posljedice pandemije nikad ne ponove

NJUKI - Lideri G7 obavezaće se danas da će iskoristiti sve svoje resurse u nastojanju da se razorne posljedice izazvane pandemijom virusa korona više nikada ne ponove.

U Velikoj Britanije počeo samit lidera G7

LONDON - Lideri Grupe sedam (G7) industrijski najrazvijenijih zemalja počinju danas trodnevni samit u Velikoj Britaniji, a samit se održava u sjenci pandemije virusa korona.

Džonson pozvao Ðukanovića na samit svjetskih lidera

PODGORICA - Premijer Velike Britanije Boris Džonson pozvao je crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića da početkom novembra učestvuje na samitu svjetskih lidera, kojim će započeti 26. konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP26) u Glazgovu.

Otvoren dvodnevni samit: EU i SAD usaglašavaju politike o Evropi

BRISEL - Lideri zemalja članica EU će na dvodnevnom samitu, koji je počeo danas u Briselu, završiti s koordinisanjem politike sa SAD kada je riječ o najvažnijim globalnim pitanjima.

Završen Samit energetske budućnosti u Trebinju, doneseni zaključci

Energetska budućnost zapadnog Balkana mora biti u što boljoj iskorištenosti, što većoj ekološkoj osviještenosti, u skladu s evropskim direktivama i putem koji su već prošle razvijene zemlje.

Otvoren Samit energetike u Trebinju: Do 2035. investiraće se 11,5 milijardi KM

TREBINJE - Drugi Samit energetike "Trebinje 2021", koji je danas otvoren u Trebinju, skup je na kome se jačaju međusobne veze i spoj je nauke i struke, a daće vjetar u leđa svim zemljama regiona u pogledu energetike, rekli su učesnici.

Samit energetike "Trebinje 2021" kao putokaz za energetiku regiona

TREBINJE - Samit energetike "Trebinje 2021" (SET), pod sloganom "Hibridna energetska budućnost", biće održan sutra i prekosutra, a u sedam odvojenih panela učestvovaće više od 50 vodećih stručnjaka iz regiona.

Samit Brdo-Brioni: Zaključke dogovorili nakon svađe o granicama

KRANJ - Evropska unija mora ubrzati proces proširenja kada je riječ o zemljama zapadnog Balkana i taj prostor treba gledati kao cjelinu, jer je proširenje EU na tu regiju od političkog, bezbjednosnog i ekonomskog interesa i najvažniji je politički preduslov za stabilnu i održivu budućnost Evrope.

Najčitanije