Samit

Trebinje domaćin prvog energetskog samita

BANJALUKA - Prvi energetski samit "Energetska budućnost zapadnog Balkana SET 2020", u organizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske", grada Trebinja i firme SET, biće održan 5. i 6. marta u Trebinju.

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Čović i Zvizdić na samitu u Briselu: U Fokusu kandidatski status BiH u EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović učestvovali su danas u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata zemalja zapadnog Balkana, na kojem je usvojena deklaracija kojom je još jednom potvrđena nesumnjiva EU perspektiva tih zemalja.

Da li su Trudo, Džonson i Makron ismijavali Trampa?

LONDON - Na NATO samitu u Londonu, koji se održava juče i danas, imali smo priliku da vidimo kako se američki predsjednik Donald Tramp prepucava s francuskim kolegom Emanuelom Makronom pred kamerama.

Šta se moglo čuti, a šta se nije čulo na samitu G7?

BIJARIC - Ovogodišnji samit G7 u Bijaricu ostaće upamćen po iznenadnoj posjeti iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa i obećanoj pomoći od 20 miliona dolara za borbu protiv požara u Amazoniji, ali što se tiče svjetske ekonomije, malo obećanja se moglo čuti od lidera najrazvijenijih industrijskih zemalja.

Uoči samita G7: Policija postavlja punktove, "češlja" plaže

BIJARIC - Francuska policija počela je da postavlja kontrolne punktove i "češlja" plaže u okviru bezbednosnih mjera uoči samita G7 u Bijaricu, na jugozapadnoj obali Francuske.

Brnabić: Uprkos provokacijama Prištine, Srbija uporna da nastavi saradnju

​SARAJEVO - Ana Brnabić, premijerka Srbije, kazala je novinarima na Jahorini da je uprkos svim provokacijama od Prištine Srbija ostala uporna da nastavi regionalnu saradnju.

Dodik: Erdoan se raspitivao za "gulenovce" u BiH

​JAHORINA – Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, potvrdio je da se Redžep Tajip Erdoan, predsjednik Turske, juče raspitivao za "gulenovce" u BiH.

Meta pozvao BiH da prizna Kosovo, Brnabić mu odgovorila

​JAHORINA - Ilir Meta, predsjednik Albanije, izrazio je žaljenje što Kosovo ne učestvuje na Samitu, te pozvao BiH da prizna Kosovo, na šta mu je odgovorila Ana Brnabić, premijerka Srbije, te podsjetila je da Proces saradnje ne prepoznaje Republiku Kosovo, kao ni domaćin Samita.

Erdoan: Region je važan za stabilnost cijele Evrope

​JAHORINA - Plenarna sesija samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojom se završava jednogodišnje predsjedavanje BiH ovoj regionalnoj inicijativi, počela je danas na Jahorini.

Najčitanije