Samit

Tramp odložio samit G7, poziva i Rusiju

Američki predsjednik Donald Tramp dložio je samit G7, koji je trebalo da bude održan u junu, najmanje do septembra i saopštio da želi da na taj skup pozove i Rusiju, Australiju, Indiju i Južnu Koreju.

Tramp: Samit lidera G7 najveći primjer ponovnog otvaranja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je uvjerenje da "ne može biti većeg primjera ponovnog otvaranja nakon pandemije virusa korona" od održavanja samita lidera G7 u SAD krajem juna, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

EU sprema najveći paket podrške za zapadni Balkan

BANJALUKA - Završni samit Berlinskog procesa, inicijative nastale u Njemačkoj 2014. godine s ciljem približavanja zapadnog Balkana EU, ove godine će u oktobru biti održan u Sofiji i mogao bi biti povod za objavljivanje dosad najvećeg programa podrške regionu od devedesetih na ovamo.

Samit EU - zapadni Balkan čeka bolja vremena

BANJALUKA, BRISEL - Dugo očekivani samit EU i zapadnog Balkana, planiran za 7. maj u Zagrebu, koji je trebalo da proces proširenja EU postavi na nove temelje, odgođen je zbog virusa korona, saopšteno je danas iz Hrvatskog predsjedavanja EU.

Virus korona odložila samit EU-Zapadni Balkan

ZAGREB - Hrvatsko predsjedništvo Savjetom Evrope odlučilo je da do 15. maja odloži sve neformalne sastanke i konferencije, ali i samit EU-Zapadni Balkan koji je trebalo da se održi 7. maja u Zagrebu, kako bi se ograničilo širenje pandemije Covid-19.

Drugi dan Samita energetike u Trebinju

TREBINJE - Drugi dan Samita energetike u Trebinju započeo je dvjema panel diskusijama koje su se vodile paralelno, baveći se modernim mrežama u kontekstu pametne energetike i obnovljivim izvorima energije, kao i modelima finansiranja energetske efikasnosti.

Paneli trebinjskog Samita energetike: Tranzicija, stanje tržišta i razvojne perspektive

Prvi panel regionalnog Samita energetike u Trebinju odnosio se na stanje tržišta električne energije Jugoistočne Evrope, gdje su se razmatrale mogućnosti proizvodnje energije sa niskim udjelom ugljenika i tranzicijski izazovi u regionu.

Otvoren Regionalni samit energetike u Trebinju

TREBINJE - Predsjednik Vlade RS Radovan Višković otvorio je u Trebinju Regionalni samit energetike SET, koji se po rvi put organizuje u ovom gradu, okupivši veliki broj eminentnih stručnjaka, naučnika i donosilaca zakona iz oblasti energetike, privrede i industrije.

Trebinje domaćin prvog energetskog samita

BANJALUKA - Prvi energetski samit "Energetska budućnost zapadnog Balkana SET 2020", u organizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske", grada Trebinja i firme SET, biće održan 5. i 6. marta u Trebinju.

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Najčitanije