Samoopredjeljenje

Tahiri: Tenzije u Prištini dovedene do usijanja, Kurti u paranoji

BEOGRAD - Političke tenzije u Prištini dovedene su do usijanja, kaže prištinski analitičar Ramuš Tahiri uz ocjenu da netrpeljivost i skukobi između Samoopredjeljenja Aljbina Kurtija i ostalih stranaka stvara razdor u narodu i političku krizu koja može kulminirati demonstracijama i izlaskom građana na ulice.

Tači treći put tražio od Kurtija ime mandatara

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači poslao je novo pismo Aljbinu Kurtiju u kojem od lidera "Samoopredjeljenja" traži ime za mandatara za sastav nove vlade.

Kosovski mandatar najavio zakon o ratnim zločinima i tužbu protiv Srbije

PRIŠTINA - Mandatar i lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, najavio je danas u svom ekspozeu u parlamentu da će, dok on bude na čelu vlade, biti usvojen zakon o ratnim zločinima, genocidu i zločinima protiv čovječnosti, piše prištinski "Expres".

"Isto kao kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca"

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas komentarišući najavu lidera Samoopredjeljenja Aljbina Kurtija da će podnijeti tužbu protiv Srbije za genocid, da bi to bilo isto kao "kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca".

Kurti najavio i služenje vojnog roka

PRIŠTINA - Mandatar za sastav nove vlade Kosova Aljbin Kurti najavio je u ekspozeu na sjedici parlamenta u Prištini kažnjavanje svih odgovornih za ratne zločine, ali i uvođenje služenja vojnog roka, te formiranje zajedničkog energetskog tržišta i distributivne mreže sa Albanijom.

Priština počela odbrojavanje Samoopredjeljenju do formiranja vlade

PRIŠTINA - U Prištini je počelo odbrojavanje pokretu Samoopredjeljenje i Demokratskom savezu Kosova, koje su u obavezi da do 5. februara predlože novu vladu kosovskom parlamentu, nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih u oktobru prošle godine.

Kurti mandatar za sastav vlade samoproglašenog Kosova

PRIŠTINA - Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, mandatar je za sastav nove prištinske vlade, saopštio je danas predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Bez dogovora Samoopredjeljenja i DSK o formiranju vlade

PRIŠTINA - Samoopredjeljenje i DSK nisu na današnjem sastanku postigli koalicioni sporazum za formiranje vlade, a sastanak će biti nastavljen sutra, izjavio je nakon trosatnih razgovora portparol DSK Besian Mustafa.

Kurti obezbijedio većinu?

PRIŠTINA - Predsjednik radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti objavio je da je obezbijedio 61 poslanički glas za formiranje vlade Kosova.

DSK i Samoopredjeljenje postigli dogovor o novoj vladi

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK) i pokret Samoopredjeljenje postigli su danas programski dogovor o novoj kosovskoj vladi, ali ostaje da taj sporazum potvrde lideri stranaka, Isa Mustafa i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Najčitanije