Samsung

Samsung načinio poboljšanja na Galaxy Fold telefonu

Samsung vrijedno radi na tome da poboljša svoj fleksibilni Galaxy Fold, nakon što je kompanija privremeno obustavila objavu telefona zbog problema koji su prijavljeni u testovima uređaja. Sada novi izvještaj iz Južne Koreje lista detalje ovih poboljšanja uređaja.

Samsung Galaxy Home će se pojaviti do kraja juna

Dugo očekivani Samsung Galaxy Home bi se uskoro konačno mogao pojaviti na tržištu.

Samsung Galaxy Note10 možda ipak neće imati 64MP kameru

Nedugo nakon što je Samsung najavio novi 64MP kamera senzor, koji bi se mogao pojaviti u Galaxy S11 modelu naredne godine, renomirani dojavljivač je sada raspršio nade da bi se pomenuti senzor mogao naći u ovogodišnjem Samsung Galaxy Note10 modelu.

Samsung predstavio senzor za kameru od 64 MP

​Prema nedavnim glasinama, nagoviješteno je da će Samsung Galaxy Note 10 možda izaći sa četiri kamere na poleđini. Ovim će telefon biti sličan, u smislu broja kamera, 5G verziji Samsung Galaxy S10. Sada možda imamo više tragova o tome kakvu kameru će telefon imati.

Samsung radi na kameri ispod ekrana

​Smartfon industrija već ima različita funkcionalna rješenja za skrivanje ili izmiještanje bitnih hardverskih komponenti, koje se obično pronalaze s prednje strane telefona (slušalica, zvučnici, senzori osvetljenja ili otiska prsta i drugo). Selfi kamera je jedan od posljednjih izazova na polju kreiranja uređaja sa kompletno punim ekranom.

Samsung sprema vlastiti servis za igre

​Nakon Apple-a čini se kako će i Samsung ići putem predstavljanja servisa za igre. Prema pisanju holandske stranice LetsGoDigital, Samsung je u američkoj Kancelariji za patente i tržišna imena registrovao ime PlayGalaxy Link.

Samsung najavio vertikalni TV - The Sero

Kompanija Samsung je objavila novi set TV uređaja za tržište Južne Koreje, a od standardnih TV setova novi modeli se razlikuju po tome što su namijenjeni za korišćenje u vertikalnom položaju.

Samsung ulaže 116 milijardi dolara u razvoj čipova

Južnokorejski div Samsung Electronics namjerava da do 2030. godine uloži 116 milijardi dolara u razvoj čipova za nove tehnologije, poput mobilnih mreža nove generacije, vještačke inteligencije (AI) i visoko automatizovanih vozila. Cilj ovakvih ulaganja jeste smanjivanje zavisnosti od nestabilnog tržišta memorijskih čipova.

Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto

SEUL - "Samsung" je saopštio danas da je u prvom kvartalu 2019. godine zabilježio pad profita za 60 odsto zbog slabe potražnje za memorijskim čipovima i ekranima.

Samsung tiho objavio Galaxy View 2 tablet

Ranije ove nedjelje su se pojavili renderi Samsungovog Galaxy View 2 tableta, pokazujući uređaj koji je kompaktniji od njegovog prethodnika.

Najčitanije