Samsung

Na vidiku Samsung savitljivi telefon

Samsung se susreo s problemima unutar kompanije što se vidjelo po nekim otkazima šefovima. Bez obzira na unutarašnje neprilike, to se ne odražava na prodaju proizvoda.

Samsungov smartfon izazvao međunarodni skandal na ZOI u Pjongčangu

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu svečano su otvorene, a već je izbio prvi skandal, koji je čak završio i diplomatskom notom.

Kako izgleda proizvodnja jednog telefona iz ugla robota?

U novom kratkom filmu “Samsung Galaxy: Naša galaksija” očima robota prikazano je kako izgleda process izrade jednog Samsung telefona.

Samsung donio rješenje za dvostruke kamere na jeftinim uređajima

SEUL / SARAJEVO – Samsung Electronics, svjetski lider u naprednoj tehnologiji poluprovodnika, predstavio je sveobuhvatno rješenje za dvostruku kameru s ISOCELL Dual senzorima slike i softverom za dvije popularne karakteristike - refokusiranje (bokeh) i snimanje pri slabom osvjetljenju (LLS). Iako su te karaktaristike dvostruke kamere obično bile ekskluzivne za vrhunske pametne telefone, Samsungovi ISOCELL Dual senzori i njihovi softverski algoritmi omogućavaju ove karakteristike u mobilnim uređajima nižeg cjenovnog ranga.

Vlasnik "Samsunga" oslobođen optužbi

SEUL - Sud u Južnoj Koreji oslobodio je danas nasljednika "Samsung grupe" DŽeja I. Lija poslije skoro jednogodišnjeg pritvora, suspendujući petogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog davanja mita bivšem predsjedniku.

Samsung bi mogao predstaviti Galaxy S9 Active

Tokom posljednjih nekoliko godina, Samsung je bez pauze objavljivao "Active" verziju telefona u okviru svoje Galaxy S-serije. Active serija telefona praktično predstavlja otporniju i izdržljiviju verziju Samsungovog premijum modela, a dizajniran je da izdrži padove, udarce, potapanje u vodu i drugo.

Baterija Samsunga Galaxy S9 bi mogla da bude pravo razočarenje

Sudeći po najnovijim glasinama, Samsung Galaxy S9 će po svoj prilici donijeti mnogo manje noviteta nego što smo očekivali, pogotovo ako se poredi sa svojim prethodnikom, modelom S8.

Samsung proizvodi čipove za rudarenje Bitcoina?

Samsung nije do sada bio pretjerano uključen u trenutnu famu oko Bitcoina i kriptovaluta. Kompanija je jedino nedavno prikazala sistem za rudarenje Bitcoina, koji je sastavljen od Galaxy S5 telefona.

Testirali smo Galaxy Note8: Odlična zamjena za sve ostale gedžete

Kada je Samsung 15. septembra prošle godine pustio u prodaju Galaxy Note8, svi su pričali o dotad najskupljem i najboljem uređaju ovog južnokorejskog proizvođača, koji će biti odlična zamjena za sve ostale gedžete.

Ovako će izgledati Samsung Galaxy S9

Samsung planira da predstavi svoj Galaxy S9 telefon na Mobile World Congress-u sljedećeg meseca.

Reklame

Najčitanije