Samsung

Apple dobio odštetu od Samsunga

VAŠINGTON - Sud u SAD naredio je južnokorejskom "Samsungu" da plati 539 miliona dolara odštete američkoj kompaniji "Apple" zbog kopiranja elemenata telefona "ajfon".

Otkriveni detalji novog Samsunga srednje klase

Novi Samsungov smartfon Galaxy J8 za osnovu ima novi Galaxy A6+, s tim što je dosta jeftiniji. Prodaja ovog uređaja počinje u Indiji i to po cijeni od oko 240 evra.

Samsung u najnovijoj reklami ismijava Apple izrez u ekranu

Samsung je objavio još jednu reklamu kojom ismijava Apple, a ovoga puta južnokorejska kompanija je odlučila da čovjeku sa frizurom u obliku izreza u ekranu (notch) da i dijete sa identičnom iPhone X inspirisanom frizurom.

Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea

Za tri mjeseca Samsung bi trebao predstaviti novu generaciju Galaxyja Note, telefona s velikim ekranom i vrhunskim hardverom.

Samsung objavio LED koji poboljšava rast biljaka

Kompanija Samsung je objavila novi LED Red paket koji poboljšava rast biljaka. LH351B Red emituje crvene talase u 660-nanometara (nm) rasponu, koji poboljšavaju fotosintezu. Tu je i LG351B Red, koji troši manje i efektivno provodi toplotu, kako bi farmama omogućio da smanje troškove, ističe Samsung.

Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama

Onima koji se interesuju za Samsung proizvode možda je već poznato to da kompanija planira da uvede novi oblik kada su TV prijemnici u pitanju.

Samsung sprema Galaxy J2 Core?

Novi Samsungov telefon je primijećen na benchmark listingu. Izlistan na Geekbenchu kao SM-J260G, novi budžetski telefon bi mogao biti prvi Android Go model južnokorejske kompanije.

Samsung Galaxy A6+ u plavoj i zlatnoj varijanti

Pojavili su se novi renderi dolazećeg Samsung Galaxy A6+ telefona, koji uređaj prikazuju u plavoj i zlatnoj verziji i daju nam bolji uvid u finalni izgled telefona.

Samsung Electronics najavila partnerstvo s BuzzFeedom i The Dodom

Kompanija Samsung Electronics je najavila partnerstvo s BuzzFeedom i The Dodom koje će svakodnevne trenutke učiniti nezaboravnim uz pomoć Samsungove SuperSlow-mo kamere na pametnim telefonima Galaxy S9 i S9 +.

Samsung patentirao dizajn telefona sa izrezom i punim ekranom

Samsung je među malobrojnim proizvođačima koji još uvijek nisu objavili telefon sa izrezom u vrhu ekrana, ali bi južnokorejska kompanija uskoro mogla da poklekne pod pritiskom tržišnih trendova. Nova dokumentacija otkriva da je Samsung patentirao dizajn koji prikazuje ekran sa vidljivim izrezom.

Najčitanije