Samsung

Samsung navodno testira in-display prednju kameru

Samsung je do sada uglavnom uspješno ignorisao senzor otiska prsta, smješten u ekranu, iako su se nedavno pojavile informacije da je kompanija patentirala optički in-display senzor. Međutim, južnokorejska kompanija bi mogla imati nešto još zanimljivije u planu.

Samsung Chromebook Plus V2 stiže uz LTE konekciju

Tokom juna, Samsung je predstavio naslejdnika svog Chromebook Plus konvertibilnog laptopa, sa šarkom od 360 stepeni za displej, kao i sa podrškom za pametnu olovku.

Samsung Galaxy A9 pojavio se na Geekbenchu

Samsung Galaxy A9 (2018) telefon, o kojem se glasine pojavljuju neko vrijeme, bi mogao biti veoma zanimljiv uređaj. Nekoliko izvora je već pominjalo sistem sa četiri kamere, a sada nam Geekbench otkriva hardver koji će se naći u telefonu.

Samsung se vraća LCD ekranima

Konkurencija steže Samsung sa svih strana. Južnokorejski proizvođač elektronike i lider na tržištu pametnih telefona prisiljen je mijenjati poslovnu strategiju, pritisnut tempom koji su nametnuli Oppo, Vivo, Xiaomi i drugi proizvođači iz Kine.

Detalji o kamerama Samsung Galaxy A9 Pro telefona

Ranije tokom nedelje, Samsung je predstavio svoj prvi telefon sa tri kamere na poleđini. Međutim, 11. oktobra južnokorejska kompanija će stvari podići na novi nivo uz Galaxy A9 Pro (2018), koji će biti prvi Samsungov ali i svjetski telefon sa četiri kamere na poleđini.

Novi Samsung Galaxy A7 stiže sa kamerom sa tri objektiva

Galaxy A7 najnoviji je uređaj kompanije Samsung iz A serije, sa moćnom zadnjom trostrukom kamerom i elegantnim dizajnom. Novi Galaxy A7 će biti dostupan u slobodnoj prodaji i kod operatera početkom oktobra po cijeni od oko 355 evra, u crnoj, plavoj i zlatnoj boji.

Predstavljeni Samsung Galaxy J4+ i J6+

Samsung je zvanično predstavio Galaxy J4+ and Galaxy J6+ telefone. Oba modela karakterišu 6-inčni ekrani sa 1480 x 720p rezolucijom, a pokreću ih četvorojezgarni procesori (1.4GHZ, verovatno Exynos 7570 Quad iz Galaxy J4 model). Oba telefona imaju i 3300mAh baterije i Android 8.1 Oreo operativni sistem.

Samsung Galaxy Note10 fokus stavlja na S Pen poboljšanja

Samsung Galaxy Note9 je tek nedavno predstavljen, a već su počele da se pojavljuju informacije i glasine o njegovom nasljedniku.

Samsung bi uskoro mogao objaviti Galaxy J6+ i Galaxy J4+

Tokom maja, Samsung je najavio a potom i predstavio Galaxy J6 na nekoliko tržišta širom svijeta. Nakon ovoga, u julu su se pojavili izvještaji koji su tvrdili da južnokorejska kompanija u pripremi ima i veći Galaxy J6+ model, ali se ono sve do danas nije pojavljivao.

Samsung patentirao univerzalni DeX dock

Nedavno otkriveni patent, podnet kod južnokorejskog tijela za intelektualnu svojinu, sugeriše da Samsung želi da kreira svojevrstan DeX dock, koji neće raditi samo uz kompanijine premijum telefone. Zahtjev za patent je podnijet prošlog mjeseca i još uvijek je u fazi verifikacije - prihvaćen je ali neistražen.

Najčitanije