Sana

Nastavljena izgradnja nasipa u Prijedoru

BIJELJINA - U Prijedoru je danas nastavljena izgradnja nasipa na rijeci Sani, uzvodno od ušća rijeke Gomjenice, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Neobična lađa plovi Sanom

SANSKI MOST - Na rijeci Sani, na dijelu vodotoka između gradskog i mašinskog mosta u Sanskom Mostu, odnedavno se može vidjeti za ovdašnje prilike neobična lađa, čiji je vlasnik Mensur Unkić došao na ideju da na ovaj način pokuša obogatiti turističku ponudu i gostima približiti čari i ljepotu ovog dijela toka Sane.

Prijedorska policija iz rijeke Sane izvukla beživotno tijelo

Dvadesetogodišnjak iz Prijedora smrtno je stradao nakon što se popeo na metalnu konstrukciju tobogana i skočio u rijeku Sanu, saopšteno je u nedjelju iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Čista Sana da ostane budućim generacijama

SANSKI MOST - Ekološka manifestacija "Dan rijeke Sane" održana je danas u svim gradovima i općinama koji se nalaze u slivu ove rijeke u cijeloj BiH, a centralni događaj organizovan je u Sanskom Mostu.

U Novom Gradu ukinute redovne mjere zaštite od poplava

NOVI GRAD - Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu jutros je konstatovano da je vodostaj Une ispod 450 centimetara čime su se stekli uslovi da se ukinu redovne mjere zaštite od poplava.

Sana pola metra ispod kote vanredne odbrane

Štab za vanredne situacije grada Prijedora zadržao je stepen vanredne odbrane od poplava, iako je vodostaje Sane jutros bio 410 centimetara, što je za pola metra niže od kote vanredne odbrane i 10 centimetara niže od kote redovne odbrane.

Sana u blagom padu, zasijeda Štab za vanredne situacije

PRIJEDOR - U Prijedoru je vodostaj Sane u blagom padu.

Una i Sana iznad kote vanredne odbrane od poplava

NOVI GRAD - Pažnja civilne zaštite i subjekata zaštite i spasavanja u Republici Srpskoj usmjerena je na sliv Sane i Une, s obzirom na to da je nivo obje rijeke iznad kote vanredne odbrane od poplave.

Prijedor: Vodostaj Sane onemogućio ulivanje pritoke Gomjenice

PRIJEDOR - Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane sa dostignutih 494 centimetra onemogućava ulivanje Gomjenice čiji se nivo u povratnom talasu povećavava i izliva u naselja Muslimanska Gomjenica i Vrbice.

Nivo Bosne u Doboju stagnira, u Novom Gradu Una u porastu

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne u Doboju večeras iznosi 288 centimetara i ispod je visine kote redovne odbrane od poplava od 300 centimetara, dok je situacija u Novom Gradu nešto drugačija, jer je nivo Une i dalje u porastu.

Najčitanije