Sana

Sana i pritoke poribljene "kraljicom riba"

SANSKI MOST - Sportsko ribolovno društvo "Ključ" iz istoimenog grada obavilo je ovog vikenda poribljavanje rijeke Sane i njenih pritoka s 10.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Jata kormorana tamane ribu u Sani

SANSKI MOST- Jata kormorana pojavila su se u poslednjih nekoliko sedmica na više dijelova vodotoka Sane i njenih pritoka, a ovdašnji ribolovci kažu kako se radi o pticama koje u značajnoj mjeri uništavaju riblji fond.

Sana poribljena sa 10.000 komada mlađi potočne pastrmke

SANSKI MOST - Sportsko ribolovno društvo "Devet rijeka" iz Sanskog Mosta obavilo je u proteklu subotu poribljavanje rijeke Sane i njenih pritoka sa 10.000 komada mlađi potočne pastrmke.

KKI Vrbas u finalu Kupa BiH dočekuje ekipu Una - Sana

Članovi Košarkaškog kluba invalida Vrbas vraćaju se u takmičarski pogon, a u subotu ih očekuje finale Kupa BiH u košarci u kolicima koje će u banjalučkoj dvorani "Borik" (12 časova) igrati sa ekipom KIK Una-Sana iz Bihaća.

Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili u prirodu divlje zečeve

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili su tokom vikenda u prirodu 34 jedinke divljih zečeva starosti oko tri mjeseca, koji su prije nekoliko dana nabavljeni u odgajalištu za sitnu divljač u Orašju.

Finska premijerka želi da uvede šestočasovno radno vrijeme

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmočasovno radno vrijeme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću.

Došao kraj ribolovnoj anarhiji

SANSKI MOST - Društvo sportskih ribolovaca "Devet rijeka", nakon što je formirano prije nekoliko mjeseci, dobilo je ovih dana pravo ribolovnog gazdovanja rijekom Sanom i njenim pritokama.

Dabrovi na obalama rijeke Sane plaše izletnike

SANSKI MOST - Na obalama Sane i njenih pritoka dabrovi su se proteklih godina namnožili u izuzetno velikom broju, a izletnici koji u ovom ljetnom periodu kampuju pored rijeka svjedoče i o njihovom agresivnom ponašanju.

Tijelo žene pronađeno u Sani kod gradskog mosta

PRIJEDOR - Tijelo žene pronađeno je danas u rijeci Sani nedaleko od gradskog mosta u Prijedoru, potvrdila je Srni portparol gradske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

Carstvo peradi u dolini Sane

SANSKI MOST - Neposredno uz put koji Sanski Most spaja sa Prijedorom, na lokalitetu Milin Birt, nalazi se prostrano imanje Veroljuba Hrnjičeka, na kojem se on bavi uzgojem mnogobrojne peradi.

Najčitanije