Sanica

Ozbiljan investitor uputio pismo namjere: Nova nada za "Sanicu"

KLJUČ - Ozbiljan investitor iz inostranstva, koji je prisutan na području Bosne i Hercegovine u oblasti drvoprerađivačke industrije, poslao je pismo namjere za kupovinu Drvne industrije "Sanica" u istoimenom mjestu udaljenom desetak kilometara od Ključa.

Kanjon Sanice lijek za sve

SANSKI MOST - Pandemija virusa korona i brojne restriktivne mjere s kojima se suočilo stanovništvo u gradovima pobudili su kod mnogih interesovanje za odlazak i boravak u prirodi.

Akcija za obnovu restorana "Kod Paje"

KLJUČ - Udruženje privrednika općine Ključ pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi se ponovo izgradio objekat restorana "Kod Paje" u Gornjoj Sanici, koji je potpuno uništen u požaru koji je izbio prije desetak dana.

Izgorio poznati lokal u Gornjoj Sanici, požar podmetnut?

KLJUČ - U požaru, koji je izbio između subote i nedjelje, gotovo u potpunosti je uništen restoran "Kod Paje", koji se nalazi u mjestu Gornja Sanica, kod Ključa, i pripada Muharemu Pudiću Paji, nekada poznatom muzičaru iz ovog grada.

"Sanica" na meti "MS&Wooda", problem sirovine

KLJUČ - Firma "MS&Wood" iz Fojnice, jedan od većih proizvođača i izvoznika namještaja u BiH, pokazala je interes za kupovinu preduzeća Drvna industrija "Sanica" u istoimenom mjestu nadomak Ključa i započela o tome preliminarne razgovore s vlastima ovog kantona.

Tajnoviti donator ponovo obradovao Saničane

KLJUČ - Anonimni donator, putem svog posrednika, darovao je početkom ove godine novih 5.000 maraka za realizaciju nekoliko projekata od društvenog značaja na području Sanice, varošice udaljene petnaestak kilometara od Ključa. Ovu informaciju potvrdio nam je sekretar ove mjesne zajednice Senad Hadžić, istakavši kako je donator i ovoga puta izričito insistirao na potpunoj anonimnosti, a donacija je realizovana preko posrednika.

Mašine u "Sanici" prekrila paučina, radnici bježe van BiH

KLJUČ - Proizvodnja u Drvnoj industriji "Sanica" u istoimenom mjestu nadomak Ključa nije pokrenuta ni četiri godine nakon što su "Unsko-sanske šume" kupile ovo preduzeće, koje je decenijama bilo motor ekonomskog razvoja čitavog kraja.

Audi sletio u kanjon Sanice, poginuo mladić, dvoje povrijeđeno

SANSKI MOST - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-15 u blizini sela Vrhpolje, desetak kilometara od Sanskog Mosta, poginuo je A.A. (20), dok su teško povrijeđeni A.B. (20) i 17-godišnja maloljetnica.

Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika

KLJUČ - Donator koji je želio da ostane anoniman finansirao je sve troškove ekskurzije u Sarajevo, na koju su prije nekoliko dana putovali učenici i nastavno osoblje Osnovne škole "Sanica" iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

Drvna industrija ipak bez kupca: Katarani nakon 'Nove Romanije' odustali i od 'Sanice'

BIHAĆ - Kompanija "Hamdo Group" iz Katara odustala je od kupovine Drvne industrije "Sanica" u istoimenom mjestu nadomak Ključa, potvrđeno je iz Vlade USK.

Najčitanije