Sankcije

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA - Kremlj je uvjeren da će se izgradnja Sjevernog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Ukrajina uvodi nove sankcije protiv Rusije

​KIJEV - Ukrajina uvodi nove ekonomske sankcije Rusiji, kojom se zabranjuje isporuka određenih proizvoda iz Rusije i uvode specijalne carine, izjavio je danas premijer Vladimir Grojsman.

Svijet sve opasniji nakon iranskog ultimatuma: Šta će Zapad uraditi?

TEHERAN, VAŠINGTON - Vlasti Teherana u srijedu su dale Zapadu rok od 60 dana da ispuni svoje obaveze iz Iranskog nuklearnog sporazuma. Ukoliko zemlje potpisnice svoj dio dogovora ne ispune, Iran će, kako je zaprijetio, prestati da se pridržava određenih dijelova tog sporazuma.

Tramp uveo nove sankcije Iranu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp uveo je nove sankcije Teheranu koje su usmjerene ka prihodu od izvoza industrijskih metala.

Kanada uvela dodatne sankcije Madurovoj vladi

KARAKAS - Kanada je danas uvela dodatne sankcije vladi venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, kojima su obuhvaćena 43 visokorangirana zvaničnika.

Putin: Poštujte međunarodno pravo, sjetite se Jugoslavije

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin još jednom je pozvao da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbjegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

SAD uveo nove sankcije naftnom sektoru Venecuele

Ministarstvo finansija SAD-a uvelo je sankcije dvjema kompanijama koje djeluju u venecuelskom sektoru nafte.

Južnokorejski brod krijumčario naftu u Sjevernu Koreju

SEUL - Južnokorejski brod zadržan je u luci Busan u Južnoj Koreji pod sumnjom da je nelegalno izvozio naftu u Sjevernu Koreju, saopštili su zvaničnici.

"Bloomberg": Vašington spremio nove sankcije Moskvi

VAŠINGTON - SAD su pripremile prijedlog novih sankcija Rusiji u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u britanskom gradu Solsberiju, javila je agencija "Bloomberg", pozivajući se na neimenovane izvore.

SAD uvele nove sankcije Venecueli

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Banci za ekonomski i socijalni razvoj Venecuele, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Najčitanije