Sankcije

Višković: Sankcije ATV-u gušenje medijskih sloboda, a ujedno i demokratije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su sankcije SAD Alternativnoj televiziji gušenje medijskih sloboda, a samim tim i demokratije.

Mediji: Kakve sankcije čekaju Putina ako napadne Ukrajinu

Sjedinjene Države i Velika Britanija rekle su da će razmotriti uvođenje sankcija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina naročito ako Rusija napadne Ukrajinu. Rojters prenosi kakve bi one mogle biti.

Poslanici EP: Dodiku sankcije ako radikalno ne promijeni kurs

BRISEL - Poslanici četiri najveće grupe u Evropskom parlamentu osudili su, kako su naveli, "opasne aktivnosti na podjelama" srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i pozvali EU da slijedi primjer SAD i uvede sankcije Dodiku ukoliko "radikalno ne promijeni kurs".

Vukelić: Sankcije ATV-u bez dokaza i obrazloženja

BANJALUKA - Vršilac dužnosti predsjednika Udruženja novinara Republike Srpske Danijel Simić rekao je da američka administracija nema nikakvu jurisdikciju nad domaćim medijima, pa ni banjalučkoj Alternativnoj televiziji (ATV) kojoj je uvela sancije, te da je ovdje riječ o prevaziđenom načinu američkog uticaja na unutrašnju politiku.

Borelj upozorio Rusiju na posljedice u slučaju agresije na Ukrajinu

BREST - Šef diplomatije EU Žosep Borelj, ponovio je danas da EU podržava integritet i teritorijalni suverenitet Ukrajine i upozorio Rusiju da ne preduzima korake koji bi dodatno ugrozii stabilnost i bezbjednost te zemlje.

Podžić najavio postupke protiv pripadnika OS BiH koji su bili na obilježavanju Dana RS

SARAJEVO - Protiv pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su učestvovali na obilježavanju Dana Republike Srpske, biće pokrenuti postupci.

EU upozorila na moguće sankcije zbog političke krize u BiH

BRISEL - EU oštro je osudila večeras, kako je navedeno, "negativu i zapaljivu retoriku podjela" koju su koristili lideri Republike Srpske tokom proslave 9. januara, ocijenivši da takve aktivnosti ugrožavaju stabilnost i evropski put BiH.

Dodik: Razgovor o sankcijama tek slijedi

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da sa predstavnicima Srbije tek slijede razgovori o novim sankcijama SAD, jer trenutno traju slavljenički dani.

Dodik: Sankcije su nepravda, a odbrana Srpske je moj zavjet

​BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da američke sankcije predstavljaju potpunu nepravdu i da je njegov zavjet odbrana Republike Srpske.

Kovačević: Sankcije čist politički pritisak na Srpsku

BANJALUKA - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević istakao je da sankcije koje su SAD uvele srpskom članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku neće promijeniti ni njegov niti cilj srpskog naroda u BiH.

Najčitanije