Sankcije

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

EU uvela sankcije nekolicini zvaničnika, ali ne i Lukašenku

Evropska unija je uvela sankcije ministru unutrašnjih poslova Bjelorusije Juriju Karaevu i direktoru Izborne komisije Lisiji Mihalovnoj Jermošini, ali su izuzeli predsjednika Aleksandra Lukašenka, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.

SAD uvode sankcije za više od 20 osoba i entiteta u Iranu

VAŠINGTON - SAD će sutra uvesti sankcije za više od 20 osobe i entiteta koji su uključeni u iranski nuklearni, raketni i program konvencionalnog naoružanja, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Lavrov: Odgovorićemo na eventualne nove sankcije Zapada

MOSKVA - Moskva će odgovoriti na eventualne nove sankcije Zapada, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Spor Turske i Kipra odlaže sankcije Evropske unije Bjelorusiji"

Evropska unija odložiće uvođenje sankcija Bjelorusiji zbog spora Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju, saopštilo je četvoro neimenovanih diplomata EU.

MKS osuđuje američke sankcije

NJUJORK - Međunarodni krivični sud (MKS)) osudio je danas nove američke sankcije koje prijete da naruše zajedničku borbu protiv imuniteta za masovne ratne zločine, rekao je danas zvaničnik tog suda O'Gon Kvon.

SAD uvele sankcije tužiocu MKS Fatu Bensudi

VAŠINGTON - Amerika je danas uvela sankcije tužiocu Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Fatu Bensudi, rekao je američki državni sekretar Majkl Pompeo, a riječ je o njenoj istrazi o tome da li su oružane snage SAD počinile ratne zločine u Avganistanu.

Lukašenko u slučaju sankcija prekida sve tranzitne rute kroz Bjelorusiju

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko zaprijetio je danas da će uzvratiti recipročnim mjerama ukoliko budu uvedene sankcije njegovoj zemlji zbog spornih rezultata predsjedničkih izbora održanih 9. avgusta.

EU uvela sankcije za 20 funkcionera, na listu će i Lukašenko?

Ministri inostranih poslova zemalja članica Evropske unije odlučili su da se nametnu sankcije dvadesetorici visokih bjeloruskih funkcionera koji su osumnjičeni za izborne prevare i policijsku represiju nad učesnicima građanskih protesta u Bjelorusiji.

SAD planiraju da uvedu sankcije Rusiji zbog vakcine protiv korone

SAD planiraju da uvedu sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta. Sankcije će obuhvatiti i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv koronavirusa.

Najčitanije