Sankcije

Stano: Brisel neće slijediti američku administraciju na Balkanu

BRISEL - EU ima svoje obaveze prema partnerima u regionu, a sankcije nisu dio trenutne evropske politike na Zapadnom Balkanu, rekao je portparol EU Peter Stano.

Bajden potpisao odluku o dodatnim sankcijama za zapadni Balkan

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden potpisao je izvršno naređenje o dodatnim sankcijama protiv vlasti i pojedinaca koji ugrožavaju mir, bezbjednost, stabilnost ili teritorijalni integritet bilo kog područja ili države na zapadnom Balkanu, saopštila je Bijela kuća.

SAD uvele sankcije osobama koje pomažu Hezbolahu

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je danas da su SAD uvele sankcije prema sedam osoba zbog finansijskih veza s libanskim šiitskim pokret Hezbolahom, koji smatraju terorističkom organizacijom koju podržava Iran.

Smanjenje zagađenja iz uglja ugovorna obaveza

BEČ, BRISEL - Bosna i Hercegovina je, prema "Službenom glasniku" br. 09/06, u avgustu 2006. godine pristupila Ugovoru o osnivanju Energetske zajednice, a na osnovu odredaba tog ugovora Energetska zajednica sada želi uvesti sankcije BiH.

Berlin se nada saradnji sa SAD na sankcijama Rusiji i Kini

BERLIN - Njemačka se nada da će poboljšani odnosi sa SAD poslije dolaska Džoa Bajdena na mjesto predsjednika otvoriti mogućnost da se zajednički uvedu sankcije Kini i Rusiji zbog kršenja civilnih i ostalih prava, rekao je danas ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas.

EU danas razmatra novi set sankcija protiv Rusije

BRISEL - Šefovi diplomatije zemalja članica EU danas će razmatrati uvođenje novih sankcija protiv Rusije zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog.

EU uvodi nove sankcije Putinu

BRISEL - Evropska unija trebalo bi da u martu nametne zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saveznicima ruskog predsjednika Vladimira Putina, navele su diplomate.

Bajden najavio sankcije protiv odgovornih za vojni puč u Mjanmaru

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države će uvesti sankcija osobama odgovornim za vojni puč koji se dogodio 1. februara u Mjanmaru, najavio je danas predsjednik Amerike Džo Bajden.

Turska o sankcijama SAD: Velika greška

ANKARA - Turska je osudila kao "veliku grešku" odluku SAD da uvede sankcije toj zemlji zbog kupovine ruskog raketnog sistema S-400 i najavila da će Vašingtonu uzvratiti na način na koji smatra da je neophodno, pošto je u više navrata pozvala SAD da dijalogom riješe ovo pitanje.

SAD uvele sankcije Ankari zbog kupovine ruskih sistema S-400

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije Turskoj zbog odluke Ankare da kupi raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-400 od Rusije.

Najčitanije