Sankcije

Ministarstvo demantuje navode da se BiH pridružila sankcijama Rusiji

SARAJEVO - Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine je, povodom informacija koje su se pojavile u medijima da se BiH, navodno, pridružila sankcijama EU prema Rusiju, demantovalo te navode i saopštilo da je stav BiH u vezi sa tim ostao nepromijenjen.

Bašel: Sankcije pogoršavaju patnje stanovništva

NJUJORK - Visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele kritikovala je uvođenje novih američkih sankcija Venecueli i rekla da to može da pojača patnje miliona ljudi.

Zarif na meti američkih sankcija

VAŠINGTON - Amerika je uvela sankcije iranskom ministru spoljnih poslova Muhamedu Džavadu Zarifu, saopšteno je danas iz američkog Ministarstva finansija, javio je Rojters.

Rusija će ignorisati sankcije i nastaviti trgovinu s Teheranom

BRISEL - Rusija će ignorisati sankcije SAD Iranu i nastaviti trgovinu sa Teheranom bez stvaranja bilo kakvih posebnih mehanizama, izjavio je stalni ruski predstavnik u EU Vladimir Čižov.

SAD uvele sankcije Madurovom sinu

VAŠINGTON - SAD su pojačale pritisak na predsjednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, koji se takođe zove Nikolas Maduro.

Kina odbacuje sankcije SAD zbog uvoza iranske nafte

PEKING - Kina ne priznaje sankcije koje su SAD uvele zemljama koje uvoze iransku naftu, izjavio je danas kineski izaslanik za pregovore o očuvanju nuklearnog sporazuma sa Iranom Fu Cong.

Koliko su sankcije koštale Rusiju, a koliko EU?

MOSKVA - Zapadne sankcije koštale su Rusiju 50 milijardi dolara, a EU 240 milijardi dolara od 2014. godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom godišnjeg televizijskog programa u kojem odgovara na pitanja građana.

Putin: Ako EU ukine sankcije Moskva će odgovoriti recipročno

SANKT PETERBURG - Moskva je spremna da odgovori recipročno ako Evropska unija počne da ukida sankcije, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa čelnicima vodećih svjetskih medija na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA - Kremlj je uvjeren da će se izgradnja Sjevernog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Ukrajina uvodi nove sankcije protiv Rusije

​KIJEV - Ukrajina uvodi nove ekonomske sankcije Rusiji, kojom se zabranjuje isporuka određenih proizvoda iz Rusije i uvode specijalne carine, izjavio je danas premijer Vladimir Grojsman.

Najčitanije