Sankcije

EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče

SARAJEVO - EU objavila je novu konsolidovanu listu finansijskih sankcija prema licima osumnjičenim za terorizam i finansiranje terorističkih aktivnosti, na kojoj se nalazi ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče koji je uvršten i na listu 10 najtraženijih terorista svijeta, piše "Dnevni avaz".

Tramp prijeti Evropi zbog Irana

VAŠINGTON - Američka administracija zaprijetila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope, ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, prenio je "Washinton Post" izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.

Sankcije Rusiji danas stupile na snagu

MOSKVA - Ekonomske sankcije Rusiji, koje su produžene na šest mjeseci, danas su stupile na snagu, javlja "Russia Today".

"Zaduženi Vašington sprečava druge da se razvijaju"

MOSKVA - Američke sankcije protiv "Sjevernog toka 2" pokazuju kako SAD, i pored svog vlastitog ogromnog duga, sprečavaju druge da se razvijaju, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Sjeverni tok 2 će biti završen uprkos sankcijama"

MOSKVA - Američke sankcije neće dovesti do suspenzije gradnje gasovoda "Sjeverni tok 2", izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Merkel: Još nema razloga za ukidanje sankcija Moskvi

BERLIN - Napredak u pronalasku rješenja za sukobe u Donbasu jeste ostvaren, ali još nema razloga da se ukinu sankcije Rusiji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Nema proširenja sankcija protiv BiH

SARAJEVO - Iako je bilo najavljeno, Energetska zajednica danas nije proširila sankcije protiv BiH zbog kršenja obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

BiH se smiješe nove sankcije

BEČ, BANJALUKA - Energetska zajednica danas će proširiti sankcije protiv BiH zbog, kako tvrde, kršenja obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici, potvrđeno je "Nezavisnim" u toj instituciji.

Na udaru američkog embarga dvadesetak firmi iz Srbije

Američki Stejt department saopštio je sinoć da je Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije pojedincima i kompanijama iz Evrope, Azije i Latinske Amerike koji su "počinili ozbiljne zloupotrebe ljudskih prava i korupciju".

Nove sankcije SAD, na listi i pojedinci i pravna lica iz Srbije

VAŠINGTON - Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije za 17 pojedinaca i 29 pravnih lica iz Srbije, Letonije, Venecuele i Kipra.

Najčitanije