Sanski Most

Rekordan broj gladnih u redu za besplatan obrok

SANSKI MOST - Broj korisnika usluga jedine javne kuhinje u Sanskom Mostu, koja funkcionira u sklopu nevladine organizacije "Feniks", neprestano se povećava i nedavno je dostigao rekordnu cifru.

U hajci na vuka 300 lovaca

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" organizovali su u proteklu subotu veliku hajku na vukove u kojoj je sudjelovalo oko 300 njihovih članova i ona se odvijala na lokalitetu planine Mrežnica. Prema riječima Senada Kljajića, predsjednika ovog udruženja, radi se o zaštićenom području koje služi za uzgoj i razmnožavanje divljači, gdje je zabranjena svaka vrsta lova.

Stigla pomoć "Žena sa Sane", a izostala sistemska

​SANSKI MOST - Članice Udruženja "Žene sa Sane" posjetile su brata i sestru Miodraga i Dušanku Jagodić, koji žive u selu Podovi, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, te im uručili značajnu humanitarnu pomoć u hrani, lijekovima, novcu i higijenskim potrepštinama.

Sanski Most čuva izvore pitke vode

SANSKI MOST - Na području općine Sanski Most postoji više od 700 izvorišta pitke vode i njihova zaštita jedan je od najvažnijih ciljeva ove lokalne zajednice, navedeno je u strategiji koju je nedavno usvojilo ovdašnje općinsko vijeće.

Petočlanoj porodici izgorjela kuća

SANSKI MOST- Kuća u kojoj živi petočlana porodica Zulić, u selu Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, gotovo u potpunosti je izgorjela u požaru koji je izbio danas u ranim jutarnjim satima, dok su ukućani spavali čvrstim snom.

Još jedna žrtva udesa na putu Sanski Most – Ključ: Preminula učenica osmog razreda

SANSKI MOST - Od težine povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u blizini sela Krasulje, na magistralnom putu Sanski Most - Ključ, jučer je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminula 15-godišnja Emina P. iz Sanskog Mosta.

U nesreći na putu Sanski Most-Ključ stradao mladić porijeklom iz Egipta

SANSKI MOST - Abdulrahman Sabri (22) iz naselja Velečevo, nadomak Ključa, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Krasulje, na regionalnom putu koji povezuje Sanski Most i Ključ.

Zubar pomaže sportistima i siromašnima

SANSKI MOST - Stomatolog Ajdin Jakupović iz Sanskog Mosta je humanista i čovjek koji je u proteklim godinama izdvojio ogromna sredstva kako bi pomogao ljudima u stanju socijalne potrebe, udruženjima i sportskim klubovima.

Medicinari u Sanskom Mostu odvajaju od usta za spas bolnice

​SANSKI MOST - Zaposlenici Opće bolnice u Sanskom Mostu već punih deset godina dobrovoljno se odriču dijela ličnih dohodaka kako bi ustanova u kojoj su zaposleni mogla opstati.

Sanjanin Sanel Halilović na rođendan čakijom napao majku i sestre pa presudio sebi

SANSKI MOST - Muškarac (30) iz Bosne i Hercegovine nožem je brutalno napao i povrijedio majku i dvije sestre, a potom sebi oduzeo život u njemačkom gradu Ebersberger.

Najčitanije