Sanski Most

Osumnjičeni diler preplivao rijeku pa ga našli kod kuće

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most priveli su jučer na lokalitetu Mostište, u blizini sela Hrustova, petoricu muškaraca s inicijalima A.H. (25), M.M. (22), H.M. (23), H.S. (19) i H.A. (24) i oni su osumnjičeni za proizvodnju i stavljanja u promet opojnih droga.

Admir Seferović i Nahla Talić rekli sudbonosno "da" u doba korone

SANSKI MOST - O tome da je ljubav jača od pandemije virusa korona svjedoči i primjer Admira Seferovića i Nahle Talić iz Sanskog Mosta, koji su u proteklu nedjelju izrekli sudbonosno "da" i stupili u bračnu zajednicu.

Asma Handanović u osmoj deceniji šije maske

SANSKI MOST - Iako je već zagazila u osmu deceniju života, Asma Handanović (73), mještanka sela Hrustovo, nadomak Sanskog Mosta, odmah se uključila u pokrenute aktivnosti lokalnog udruženja žena u vezi sa šivanjem zaštitnih maski za građane.

Iz Njemačke u Sanski Most došao pun autobus

SANSKI MOST - Stanje uznemirenosti zbog trenutne situacije u vezi s virusom korona nije zaobišlo ni Sanski Most, pa je tako pravu buru negativnih komentara na društvenim mrežama izazvala informacija da je danas iz Njemačke došao autobus pun putnika.

Majka i sin nemaju novca ni za hranu

SANSKI MOST - Sin i majka Jasmin i Nermina Deranić žive u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, u vrlo teškim životnim uslovima koje komplikuje i bolest teškog dijabetesa kod ovog mladića i značajno smanjena sposobnost vida.

Afera "Diploma" dobija sudski epilog

​SANSKI MOST - Općinski sud u Sanskom Mostu potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo USK podiglo protiv Senada Pehlivana iz Fojnice te Šemsudina Habibovića i Neire Šabić iz Sanskog Mosta zbog krivičnih djela posredovanja prilikom primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

Ribolovnu sezonu otvorili bez zabačene udice

​SANSKI MOST - Tradicionalno otvaranje ribolovne sezone na potočnu pastrmku održano je u proteklu subotu na obalama rijeke Dabar, lijeve pritoke Sane, a prvi put je sanskim ribolovcima bilo onemogućeno da ribare.

"Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka"

SANSKI MOST - "Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka" naziv je raskošne foto-monografije čiji je autor umjetnički fotograf Samir Sinanović, a koja je nedavno ugledala svjetlo dana.

Nomadi pale vatre koje prerastaju u požare na području Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Nomadska stada posljednjih su sedmica u velikoj mjeri prisutna na širem području općine Sanski Most, a sumnja se kako su njihovi vlasnici odgovorni za izbijanje i širenje brojnih šumskih požara.

Drevna utvrda za koju se vezuju bajkovite legende

SANSKI MOST - Na širem području Sanskog Mosta postoje brojni materijalni ostaci prošlosti koji nikada nisu dovoljno istraženi i o njima se vrlo malo zna.

Najčitanije