Sanski Most

Oživjelo skijalište na brdu Magarice

SANSKI MOST - Ovih dana oživjelo je i skijalište u Sanskom Mostu, čije su uređenje protekle godine započeli članovi Kluba ekstremnih sportova "Kondor" na području brda Magarice, odakle se pruža predivan pogled na taj grad.

Džinovske ledenice okitile Bobijaško oko

SANSKI MOST - Snijeg i led okovali su ovih dana planinu Bobiju, koja se nalazi nadomak Lušci Palanke, tridesetak kilometara od Sanskog Mosta, a posebno upečatljivu sliku pruža Bobijaško oko, zanimljiv prirodni fenomen koji u sve većem broju posjećuju turisti i zaljubljenici u prirodu.

Potraga za nestalim muškarcem kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Na širem području sela Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, u toku je potraga za Samirom Šarčevićem, poznatom po nadimku Mamko, čiji je nestanak porodica prijavila jučer u prijepodnevnim satima.

Porodici Kazić treba pomoć: S troje male djece žive u bivšoj garaži

SANSKI MOST - Supružnici Asmir i Senija Kazić i njihovo troje maloljetne djece žive u gotovo nemogućim uslovima u naselju Magarice, nadomak Sanskog Mosta, a njihov dom je djelimično preuređeni objekat koji je nekada služio kao garaža. Uslovi za boravak u ovom prostoru su vrlo teški, s obzirom na to da ni svi unutrašnji radovi nisu izvedeni do kraja.

Sanski "Milksan" započeo izvoz mlijeka na inostrano tržište

SANSKI MOST - Mljekara "Milksan" plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova, a radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme, koja postoji već punih dvadeset godina.

Nabujala Sana odnijela turističku lađu

SANSKI MOST - Neobična nesreća zadesila je Mensura Unkića, kojem je nabujala rijeka Sana odnijela jednu od lađa koja je u protekle dvije godine bila prava turistička atrakcija u Sanskom Mostu.

Sanski ribolovci upozorili na onečišćenje rijeke Blihe

SANSKI MOST - Društvo sportskih ribolovaca "Devet rijeka" iz Sanskog Mosta upozorilo je na onečišćenje i zamućenje rijeke Blihe, lijeve pritoke Sane, do kojeg je došlo u više navrata tokom posljednjih sedmica.

Humanitarni karavan kompanije Mozzart posjetio Sanski Most

Regionalni lider u oblasti igara na sreću, kompanija Mozzart, nastavila je svoju društveno-odgovornu misiju u Sanskom Mostu podijelivši ljekarima i medicinskim tehničarima iz ovog grada zdrave obroke za trenutke predaha. Konvoj prepun vitaminskih paketa stigao je do Opće bolnice u Sanskom Mostu.

Sanski berberin velikog srca podržava sve humanitarne akcije

SANSKI MOST - Sanski berberin Đenan Arnautović među stanovnicima grada na devet rijeka poznat je kao vrstan majstor, ali i kao čovjek velikog srca i široke duše koji nesebično radi u dobrotvorne svrhe.

Ekipe Hitne pomoći: Požrtvovanost pobijedila apokaliptične scene

Na prvoj liniji u borbi protiv virusa korona su i radnici službi i odjela hitne pomoći širom BiH, a kažu da se, iako je zaštitna oprema postala njihova svakodnevica, javio i dodatni rizik koji u doba pandemije predstavljaju izlazak na teren i pružanje prve pomoći pacijentima.

Najčitanije