Sanski Most

Bajkovito predanje: Drevni nišan za zemljoposjednika koji je ostao bez glave

SANSKI MOST - Na području Sanskog Mosta brojni su lokaliteti za koje se vežu bajkovita istorijska predanja i priče, a jedan od takvih je i mjesto u blizini sela Šehovci, gdje se nalazi drevni kameni nišan, ispran od sunca i kiše, te zarobljen trnjem i gustom vegetacijom.

Sove ušare se nastanile u krugu bolnice

SANSKI MOST - Pažnju osoblja i pacijenata Opće bolnice i Doma zdravlja u Sanskom Mostu već nekoliko sedmica privlači jato sova ušara i one borave u zimzelenim granama visokog bora koji raste u krugu ovih zdravstvenih ustanova ili na obližnjim brezama.

Bolnica tužbama traži povrat sredstava od "odbjeglih" specijalizanata

SANSKI MOST - Opšta bolnica u Sanskom Mostu podnijela je nadležnim sudovima tužbe protiv nekolicine ljekara, svojih bivših uposlenika, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza prema toj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 1.053.411 maraka.

Uprkos dubiozi obavili više od hiljadu operacija

SANSKI MOST - Opća bolnica u Sanskom Mostu se punih 11 godina, od samog početka rada, suočava s velikim finansijskim poteškoćama i na godišnjem nivou joj nedostaje između 500.000 i 600.000 maraka kako bi podmirila osnovne potrebe.

Uređenje džamije u Sanskom Mostu finansira anonimni donator

SANSKI MOST - Prije nekoliko dana započeli su radovi na uređenju unutrašnjosti Hanzibegove džamije, centralne gradske džamije u Sanskom Mostu, a finansira ih anonimni donator.

Paketići za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" i ove godine su, po osmi put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima.

Dabrovi sagradili branu i napravili jezero

SANSKI MOST - Na rječici Kevuši, desnoj pritoci Sane, nastanila se kolonija dabrova, a izgradili su i branu od drveća i tako načinili omanje vještačko jezero za svoje potrebe, čija dubina na pojedinim mjestima iznosi i do tri metra.

Pametne table za sanske srednjoškolce

SANSKI MOST - Vrijedna donacija u vidu školskog namještaja, nastavnog pribora i pomagala stigla je danas iz Danske u Mješovitu srednju školu Sanski Most, a za njenu realizaciju najveće zasluge pripadaju bh. građanima koji žive i rade u Kopenhagenu, glavnom gradu ove skandinavske zemlje.

Javno komunalno preduzeće "Sana" uspjelo da se izvuče iz problema

SANSKI MOST - Javno komunalno preduzeće "Sana" uspjelo je u proteklih pet godina, od kada je uveden stečaj u toj firmi, vratiti sva dugovanja zbog kojih je i došlo do otvaranja stečajnog postupka.

Golubar u čijem je jatu evropski šampion

SANSKI MOST - Sanski golubar Samir Kljunić postigao je veliki uspjeh na nedavno održanoj 3. evropskoj izložbi balkanskih rasa golubova u Sarajevu, a njegovi sisački prevrtači ocijenjeni su najboljima u svojoj kategoriji.

Najčitanije