Sanski Most

Kivi rodio kao grožđe

SANSKI MOST - U dvorištu Omera Hadžića, u centru Sanskog Mosta, već punih deset godina raste stablo kivija, a vlasnik kaže da je ove godine rodilo kao nikad dosad te da očekuje rekordan urod od preko 200 kilograma.

Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"

SANSKI MOST - Mještani Vrša i Suhače, susjednih sela koja nastanjuju Bošnjaci i Srbi, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ponovo su protestovali protiv izgradnje azila za pse u blizini pomenutih mjesta.

Porodica iz Sanskog Mosta već 60 godina njeguje rajski vrt

SANSKI MOST - U naselju Mahala, nedaleko od Sanskog Mosta, smjestila se zelena oaza Muharema Pašalića. A kako kaže, njegova porodica već punih šezdeset godina njeguje i uređuje ovaj prekrasni vrt.

Spasili lane iz jame pa ga pustili na slobodu

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" Elvis i Enes Kenjar spasili su u srijedu lane koje je upalo u prirodnu jamu duboku nekoliko metara i potom ga pustili na slobodu.

Niče fabrika u Sanskom Mostu: Biće posla za 100 radnika

SANSKI MOST - U naselju Zdena, nadomak Sanskog Mosta, na lokalitetu koji je nekada pripadao Drvnoj industriji "Sana", ovih dana započela je izgradnja tvornice koja će se baviti proizvodnjom i konfekcioniranjem električnih kablova i elektroormara.

Požar u Sanskom Mostu: Vatra progutala godinama stican imetak

SANSKI MOST - U požaru koji je u proteklu srijedu, u ranim večernjim satima, izbio u Željezničkoj ulici u Sanskom Mostu, u potpunosti su izgorjele dvije kuće i pomoćni objekat u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača Zećira Sadića (80).

Audi sletio u kanjon Sanice, poginuo mladić, dvoje povrijeđeno

SANSKI MOST - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-15 u blizini sela Vrhpolje, desetak kilometara od Sanskog Mosta, poginuo je A.A. (20), dok su teško povrijeđeni A.B. (20) i 17-godišnja maloljetnica.

Bračni par četiri decenije stvara rajsku oazu u srcu Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Rajska oaza bračnog para Ismeta i Sadije Palaškić, prepuna zelenila i cvijeća, smjestila se u Šabića sokaku, maloj gradskoj ulici u Sanskom Mostu i skrivena je od pogleda prolaznika.

Aronija sve zastupljenija na području Sanskog Mosta: Kultura koja daje puno

SANSKI MOST - Na području sela Čaplje, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, nalazi se plantaža aronije čiji je vlasnik poljoprivredni proizvođač Hamo Biščević, koji ističe kako je ovom bobičastom kulturom zasadio oko pet dunuma zemljišta.

Rođaci iz Čilea i Hrustova se spojili nakon 70 godina

SANSKI MOST - O tome da sudbina može ispisati najuzbudljivije romane svjedoči i priča iz sela Hrustova, desetak kilometara od Sanskog Mosta, gdje su se ovih dana prvi put, poslije punih 70 godina, susreli i upoznali članovi porodice Merdanović iz dalekog Čilea sa svojim rođacima koji žive na ovim prostorima.

Najčitanije