Sanski Most

Sana poribljena sa 10.000 komada mlađi potočne pastrmke

SANSKI MOST - Sportsko ribolovno društvo "Devet rijeka" iz Sanskog Mosta obavilo je u proteklu subotu poribljavanje rijeke Sane i njenih pritoka sa 10.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Profesori i učenici sanske poljoprivredne škole sabiraju bogati rod

SANSKI MOST - Zaposlenici Srednje poljoprivredne škole "Sanus futurum" skoro 30 hektara zemljišta koje je u njihovom vlasništvu zasijali su u proljetnoj sjetvi različitim poljoprivrednim kulturama, a ovih dana zbrajaju prebogat urod.

Duguljasta bundeva od 50 kg atrakcija u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - U bašti Sulejmana Husanovića, koji živi nadomak Sanskog Mosta, iznikla je džinovska bundeva, misirača teška čak 50 kilograma.

Habiba Burnić iz sanskog sela: Koze se isplati držati

SANSKI MOST - Habiba Burnić iz sela Demiševci, kod Sanskog Mosta, jedna je od rijetkih na području ove općine koja se bavi kozarstvom, s obzirom na to da ova grana stočarstva nikada nije bila poljoprivredna tradicija ovih prostora.

Za povratnike u Sanski Most 100.000 KM

SANSKI MOST - Za infrastrukturne projekte u povratničkim mjestima na području općine Sanski Most osigurano je novih 100.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik te općine.

Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili u prirodu divlje zečeve

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili su tokom vikenda u prirodu 34 jedinke divljih zečeva starosti oko tri mjeseca, koji su prije nekoliko dana nabavljeni u odgajalištu za sitnu divljač u Orašju.

Staro groblje priča priču o sanskim Jevrejima

SANSKI MOST - Na širem području općine Sanski Most mnoštvo je spomenika materijalne kulture koji svjedoče o životu i prisustvu različitih naroda i civilizacija na ovim prostorima.

Ratari očajni: Zbog divljih svinja pokucali kod načelnika

SANSKI MOST - Zbog sve izraženijeg problema s divljim svinjama koje nanose ogromnu štetu poljoprivrednim usjevima, načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović održao je sastanak s predstavnicima sanskih poljoprivrednika, na kojem se razgovaralo o modalitetima rješenja ovog problema.

Manjak učenika u Sanskom Mostu, Gimnazija pred gašenjem

SANSKI MOST - Gimnazija u Sanskom Mostu se unatrag više godina susreće s velikim problemom koji je vezan za nedovoljan broj učenika koji žele da pohađaju tu školsku ustanovu.

Nastavlja se uređenje vodopada Blihe

SANSKI MOST - U narednom periodu nastavlja se izgradnja prilazne infrastrukture do vodopada rijeke Blihe, a raspisan je i javni poziv za izvođača radova, čija će vrijednost iznositi oko 90.000 maraka.

Najčitanije