Sanski Most

Šteta od poplave u Sanskom Mostu 1,9 miliona KM

BANJALUKA, SANSKI MOST - Šteta od poplave koja je prije nekoliko dana pogodila Sanski Most preliminarno je procijenjena na 1,9 miliona maraka, objavila je lokalna komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

U pet opština FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće

SARAJEVO - U opštinama Sanski Most, Bosanska Krupa, Tešanj, Doboj-Jug i Usora proglašeno je stanje prirodne nesreće, navedeno je u izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite o stanju na poplavljenom području.

Obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Sanski Most

BANJALUKA - Zbog izlivanja rijeke Sane na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, u mjestu Žeger, potpuno je obustavljen saobraćaj, a obilaznica je preko Gomjenice, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS).

Pred Sanjanima besana noć zbog opasnosti od poplava

SANSKI MOST- Predstojeća noć i jutro na području Sanskog Mosta biće kritični jer postoji opasnost da rijeka Sana izlije iz korita i poplavi gradsko područje, te pričini katastrofalne štete.

U Sanskom Mostu moguće poplave gore nego prije pet godina

SANSKI MOST - U Sanskom Mostu danas je na sjednici Štaba Civilne zaštite proglašeno stanje prirodne nesreće zbog najava da bi ovogodišnje poplave mogle biti gore nego one iz 2014. godine kada je Sanski Most bio bukvalno pod vodom.

U Sanskom Mostu žele da uvedu učeničke zadruge

SANSKI MOST - Lokalne vlasti u Sanskom Mostu pokrenule su inicijativu za formiranje učeničkih zadruga u ovdašnjim srednjim školama i ona je upućena Ministarstvu obrazovanja USK.

Imam u penziji na imanju u Sanskom Mostu uzgaja limun

SANSKI MOST - Imam u penziji Hikmet Kaltak iz Sanskog Mosta uzgojio je na svom imanju desetak stabala limuna, koja već daju obilan urod, a Kaltak kaže kako su ove godine rodila kao nikad do sad.

Krunić planirao živjeti u zaseoku kod Sanskog Mosta kad ode u penziju

SANSKI MOST - Do sela Bosanski Milanovac, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, stiže se makadamskim putem, koji se vijugavo proteže podgrmečkim vrletima. U centru se nalazi obnovljena mjesna crkva, a dalje dva kilometra smjestio se zaselak Krunići, gdje je Slaviša Krunić, ubijeni banjalučki biznismen, prije pet godina započeo izgradnju velikog i prostranog imanja nalik etno-selu.

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

SANSKI MOST - Više od 2.000 ljubitelja borbi bikova uživalo je na koridi, koja je u proteklu nedjelju 18. put organizovana u selu Hrustovu, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

Najčitanije