Sanski Most

Na humanitarnom turniru sakupili oko 21.000 KM za bolesnog mještanina

SANSKI MOST - U mjestu Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, u proteklu nedjelju organizovan je humanitarni turnir u malom nogometu te je tom prilikom prikupljeno više od 21.000 maraka kako bi se spasio život Amira Bajrića (43), mještanina tog sela.

Nisveta zbrinuta kod brata u Sloveniji

SANSKI MOST - Nisveta Dulić (11), djevojčica s Daunovim sindromom iz Sanskog Mosta, koja je prije nekoliko dana ostala bez oca, a prije pet godina bez majke, zbrinuta je kod brata u Sloveniji.

Opšta bolnica u Sanskom Mostu dovedena na ivicu egzistencije

SANSKI MOST - Opća bolnica u Sanskom Mostu dovedena je na rub egzistencije i dalje ne može funkcionisati zbog maćehinskog odnosa Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

Zub vremena načeo rimski most u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Rimski most, kulturno-istorijski spomenik koji se nalazi u Starom Majdanu, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ugrožen je i pod hitno ga je potrebno zaštititi.

Ocu dvoje djece hitno potrebno 35.000 evra za spas života

SANSKI MOST - Kako bi se spasio život Amira Bajrića (43) iz sela Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, neophodno je što prije osigurati sredstva u iznosu od 35.000 eura.

Otvoren Mirovni kamp u selu Kruhari: Sve mlade u BiH muče isti problemi

SANSKI MOST - Nekoliko desetina mladih različitih nacionalnosti iz svih dijelova naše zemlje družiće se u narednim danima u okviru trećeg Mirovnog kampa, koji je protekle subote započeo u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta.

Misteriozno mjesto: Jezero koje je progutalo bager

SANSKI MOST - U blizini Stare Rijeke, sela koje se nalazi na pola puta između Sanskog Mosta i Ljubije, nalazi se jezero nastalo na lokalitetu gdje se u prošlosti iskopavala i vadila željezna ruda, ali je ono danas zapušteno i obraslo gustom vegetacijom.

Započeli radovi na regulaciji vodotoka Majdanuše

SANSKI MOST- Započeli su radovi na regulaciji vodotoka rijeke Majdanuše, u blizini Novog Naselja nekoliko kilometara od Sanskog Mosta i radi se o projektu kojeg implementira služba Civilne zaštite u ovoj općini.

Ogorčeni na nadležne zbog loših puteva: Selo sa 300 zaboravljenih

OŠTRA LUKA - Mještani sela Kozica ogorčeni su jer su, kako tvrde, makadamski putevi, koji ih povezuju s opštinom Oštra Luka, kojoj pripadaju, te s Banjalukom, gdje često putuju, toliko propali da je njima gotovo nemoguće voziti.

Održana "Hašlamska nedjelja" u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Manifestacija pod nazivom "Hašlamska nedjelja" održana je ovog vikenda u Starom Majdanu, varošici nadomak Sanskog Mosta, a prema riječima organizatora ovogodišnja manifestacija bila je 143.

Najčitanije