Sanski Most

Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama

SANSKI MOST - Generacija učenika Gimnazije u Sanskom Mostu koji su prije četiri decenije okončali srednjoškolsko obrazovanje proslavila je 40. godišnjicu mature.

"Sladoledijadom" počelo "Ljeto na Sani"

SANSKI MOST - Tradicionalnom "Sladoledijadom" i priredbom koju su na ljetnoj pozornici priredili mališani iz Dječijeg vrtića "Krajiška radost" danas je započela kulturno-zabavna manifestacija "Ljeto na Sani" u Sanskom Mostu.

Sanski imam se uspeo na najviši vrh Italije

​SANSKI MOST - Sanski imam Mirsad Sedić ostvario je nedavno hvale vrijedan podvig popevši se na Gran Paradiso, najviši planinski vrh u Italiji, a skupa s njim u tom poduhvatu sudjelovala su još trojica planinara iz Planinarskog kluba "Mulež". Sedić ističe kako je to za njega bilo nezaboravno iskustvo, te da je uspon na planinski vrh čija je visina 4.061 metar bio dosta naporan i fizički zahtjevan.

Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu

SANSKI MOST - U organizaciji Moto-kluba "Sana" u danima proteklog vikenda u Sanskom Mostu održana je tradicionalna "Sanska motorijada" i ovo je bila već 15. godina kako se popularni bajkeri iz više evropskih zemalja druže u ovome gradu.

Psi lutalice nerješiva enigma

SANSKI MOST - Pasa lutalica na ulicama Sanskog Mosta nikada nije bilo u većem broju, a građani se svakodnevno žale na njihovo prisustvo, a često i na napade. Početkom ljetnog perioda i turističke sezone žalbe su posebno učestale, a u nadležnim općinskim službama kažu kako u ovome trenutku ne postoji sistemsko rješenje za ovaj problem.

Bivši gimnazijalci iz Sanskog Mosta obilježili 50 godina od mature

SANSKI MOST - Nekadašnji učenici Gimnazije u Sanskom Mostu proslavili su protekle subote punih 50 godina od njihove mature te su se za tu priliku okupili ispred zgrade sadašnje Gimnazije.

Banana rodila usred Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Sanjanin Hikmet Seferović uspješno je uzgojio u svom vrtu malu plantažu od desetak stabala banana, a ove godine očekuje ukusne plodove i rekordan urod ovog egzotičnog voća.

Pao s krova i poginuo

SANSKI MOST - Eniz Pašagić (62) iz sanskog sela Lukavice, smrtno je stradao nesretnim slučajem kada je, prilikom građevinskih radova pao s krova kuće u naselju Šehovci, nadomak Sanskog Mosta, saznaju "Nezavisne".

U Sanskom Mostu jedna osoba stradala u požaru

SANSKI MOST - U požaru, koji je juče ujutro zahvatio kuću u naselju Krkojevci, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, smrtno je stradala jedna osoba.

Najčitanije