Sanski Most

Beskućnik se utopio u Sani nesretnim slučajem

SANSKI MOST - Amir Hadžiavdić (61) iz Tuzle utopio se nesretnim slučajem u rijeci Sani, u neposrednoj blizini Mašinskog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa.

Pronađeno tijelo muškarca ispod mosta

SANSKI MOST - Beživotno tijelo muškarca uočeno je u ranim večernjim satima ispod mašinskog mosta na rijeci Sani, u blizini plaže Kožara.

Organizovana "Kolačijada" za bolesnog dječaka

SANSKI MOST - Članice devet udruženja žena iz Sanskog Mosta organizovale su humanitarnu akciju prodaje kolača i drugih proizvoda iz kućne radinosti, a sav prihod biće uplaćen na račun za pomoć oboljelom dječaku Eminu Erdiću (11) iz Sarajeva.

Povezivanje Sanskog Mosta s Banjalukom strateški cilj

SANSKI MOST - Asfaltiranjem dionice puta u dužini od dva kilometra, tokom proteklog vikenda, nakon gotovo punih 40 godina nastavljena je izgradnja putnog pravca koji bi u budućnosti trebalo da spoji Sanski Most s Banjalukom preko Bronzanog Majdana.

Hrustovačka pećina nadomak Sanskog Mosta dobija svjetlo

SANSKI MOST - Radnici firme "Zedis" iz Zenice, koja se bavi geodetskim inženjeringom, obavili su trodimenzionalno skeniranje unutrašnjosti Hrustovačke pećine, koja se nalazi nadomak Sanskog Mosta, a riječ je o aktivnostima koje se provode u sklopu njenog planiranog osvjetljenja.

"Nada" slavi 14. rođendan

​SANSKI MOST - Centar za djecu s poteškoćama u razvoju "Nada" u Sanskom Mostu započeo je s radom prije punih 14 godina, a ovaj značajan datum obilježen je danas nizom prigodnih aktivnosti.

U Sanskom Mostu uskoro nova fabrika: Elektrokablovi za svjetsko tržište

SANSKI MOST - Izgradnja buduće tvornice HIK SM, koja će se baviti proizvodnjom električnih kablova za svjetsko tržište, u poodmakloj je fazi i očekuje se da svi građevinski radovi budu okončani do početka iduće godine, a već u januaru startovaće probna proizvodnja.

Sanjanka pokrenula svoj biznis: Suvenirnica puna novih ideja

SANSKI MOST - Hobi vezan za izradu različitih suvenira, cvjetnih aranžmana, rukotvorina od bakra i drveta te drugih predmeta, Sanjanka Sanela Kazić (22) odlučila je pretočiti u biznis i prije godinu dana otvorila je vlastitu suvenirnicu u Sanskom Mostu, koja sada bilježi dobru posjetu.

"Mrvica" promovisala bezglutenska jela

SANSKI MOST - Članovi Udruženja "Mrvica" iz Sanskog Mosta, koje okuplja oboljele od celijakije u ovom gradu, upriličili su danas promociju hrane bez glutena. Prema riječima Edine Musić, predsjednice ovog udruženja, radi se o slanim i slatkim jelima, a građani su imali priliku i da degustiraju bezglutensku hranu.

Drvosječe pobjegle u evropske šume

BIHAĆ - Eksploatacija šumskih resursa na području Unsko-sanskog kantona (USK) mogla bi u narednom periodu biti dovedena u pitanje zbog sve izraženijeg nedostatka radnika koji obavljaju sječu šuma.

Najčitanije