Sanski most

Divlje svinje pustoše usjeve

SANSKI MOST - Poljoprivredni usjevi na području općine Sanski Most, kao nikada do sada, na udaru su divljih svinja koje se u krdima spuštaju s planinskih obronaka u potrazi za hranom.

Kiša prepolovila urod aronije

SANSKI MOST - U selu Čaplje, kod Sanskog Mosta, danas je počela berba na jednoj od najvećih plantaža aronije na području USK, čiji je vlasnik Hamo Biščević.

S alfa romeom starim 51 godinu stigao i do Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Branko Vidović iz Beograda vlasnik je veoma raritetnog i vrijednog automobila alfa romeo, koji je proizveden 1968. godine, a kaže da sa svojim ljubimcem redovno sudjeluje na brojnim skupovima ljubitelja oldtajmera širom bivše Jugoslavije, te se tako provozao i Sanskim Mostom.

Lovačkim gulašem počastili građane

​SANSKI MOST - Lovci iz Sanskog Mosta organizovali su druženje s građanima, a ovaj događaj je održan u gradskom parku pod nazivom "Živjeti s prirodom".

Kontejneri kipte od smeća

SANSKI MOST - Kontejneri pretrpani smećem te nagomilani otpad i ovoga ljeta su slika koja je prisutna u Sanskom Mostu, a građani koji žive u blizini ovih malih deponija žale se na nepodnošljiv smrad koji se širi s tih mjesta.

Kiša "obrala" voće

SANSKI MOST - Urod voća na području općine Sanski Most potpuno je podbacio ove godine i pred sanskim voćarima je težak period.

Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke

SANSKI MOST - Neobičan događaj zbio se juče u sanskom naselju Lolin sokak, gdje su mještani prijavili kako se u njihovim dvorištima nalazi mladi srndać, nakon čega su na lice mjesta upućeni lovočuvari Lovačkog društva "Sana".

Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama

SANSKI MOST - Generacija učenika Gimnazije u Sanskom Mostu koji su prije četiri decenije okončali srednjoškolsko obrazovanje proslavila je 40. godišnjicu mature.

"Sladoledijadom" počelo "Ljeto na Sani"

SANSKI MOST - Tradicionalnom "Sladoledijadom" i priredbom koju su na ljetnoj pozornici priredili mališani iz Dječijeg vrtića "Krajiška radost" danas je započela kulturno-zabavna manifestacija "Ljeto na Sani" u Sanskom Mostu.

Sanski imam se uspeo na najviši vrh Italije

​SANSKI MOST - Sanski imam Mirsad Sedić ostvario je nedavno hvale vrijedan podvig popevši se na Gran Paradiso, najviši planinski vrh u Italiji, a skupa s njim u tom poduhvatu sudjelovala su još trojica planinara iz Planinarskog kluba "Mulež". Sedić ističe kako je to za njega bilo nezaboravno iskustvo, te da je uspon na planinski vrh čija je visina 4.061 metar bio dosta naporan i fizički zahtjevan.

Najčitanije