Sanski most

Pao s krova i poginuo

SANSKI MOST - Eniz Pašagić (62) iz sanskog sela Lukavice, smrtno je stradao nesretnim slučajem kada je, prilikom građevinskih radova pao s krova kuće u naselju Šehovci, nadomak Sanskog Mosta, saznaju "Nezavisne".

U Sanskom Mostu jedna osoba stradala u požaru

SANSKI MOST - U požaru, koji je juče ujutro zahvatio kuću u naselju Krkojevci, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, smrtno je stradala jedna osoba.

Dva medvjeda šetaju u okolini Cazina, lovci pozvali na oprez

CAZIN - Iz Lovačkog društva "Jelen" u Cazinu upozorili su mještane da su na širem području mjesta Mihaljevac, desetak kilometara od Cazina, primijećena i fotografisana dva odrasla medvjeda.

Najezda komaraca u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Prava najezda komaraca u Sanskom Mostu postala je neizdrživa u posljednjih nekoliko sedmica i sve je više građana koji se žale na ubode ovih insekata.

Mještani sanskih sela otrovali se vodom

SANSKI MOST - Više desetina osoba sa stomačnim tegobama javilo se proteklih nekoliko dana u Dom zdravlja u Sanskom Mostu, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dezinfekcija poplavljenih područja u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Nakon poplava koje su nedavno pogodile općinu Sanski Most, u toku je dezinfekcija poplavljenih područja koju provode zaposlenici Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja i Veterinarske stanice.

Sanjanin restaurirao automobil koji se često viđao na putevima bivše Jugoslavije

​SANSKI MOST - Sanjanin Adnan Bašić ponosni je vlasnik automobila reno 4, koji se u prošlosti često viđao na cestama bivše Jugoslavije, a danas je pravi raritet.

Škola iznjedrila narodne heroje i doktore pa ostala pusta

SANSKI MOST - Učenici koji su u prošlosti pohađali nekadašnju Osnovnu školu "Simo Miljuš" u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, okupili su se u proteklu subotu kako bi obilježili 120. godišnjicu osnivanja te obrazovne ustanove.

Šteta od poplave u Sanskom Mostu 1,9 miliona KM

BANJALUKA, SANSKI MOST - Šteta od poplave koja je prije nekoliko dana pogodila Sanski Most preliminarno je procijenjena na 1,9 miliona maraka, objavila je lokalna komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

U pet opština FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće

SARAJEVO - U opštinama Sanski Most, Bosanska Krupa, Tešanj, Doboj-Jug i Usora proglašeno je stanje prirodne nesreće, navedeno je u izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite o stanju na poplavljenom području.

Najčitanije