Sanu

Marina Milićević postiže uspjehe, SANU nagradila docentkinju iz Trebinja

TREBINJE - Marina Milićević, docentkinja na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje, dobitnik je prestižne nagrade Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) za jedan od najboljih doktorata koji su odbranjeni u prošloj godini.

Kusturica odgovorio Kostiću i pozvao ga da ide na poligraf

Reditelj Emir Kusturica predložio je da se predsjednik SANU Vladimir Kostić prijavi nadležnoj instituciji i da ide na poligraf s obzirom na to da postoje osnovane sumnje da na televiziji govori ono što kasnije pobija u privatnom i javnom diskursu, najviše u pismu koje mu je uputio.

Kusturica odbio kandidaturu za SANU

Poslavljeni filmski reditelj Emir Kusturica odbio je danas da bude kandidat za člana Srpske akademije nauka (SANU).

SANU povodom kritika: Članovi Akademije su slobodnomisleći ljudi

BEOGRAD - Predsjedništvo Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ saopštilo je povodom kritika na račun njenog predsjednika Vladimira Kostića zbog izjava o Kosovu i Metohiji da su članovi ove institucije slobodno misleći ljudi, da izražavaju lične stavove i simbol su intelektualne slobode izražavanja.

SANU: Bez obilježavanja dana Akademije zbog pandemije

BEOGRAD- Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) neće svečano obilježiti svoj dan, zbog pandemije virusa korona, saopšteno je iz SANU.

Značajni svjetski orkestri izvodili muziku Isidore Žebeljan

Muziku preminule srpske kompozitorke Isidore Žebeljan izvode najznačajniji ansambli današnjice, kao što su Oktet Berlinske filharmonije, Bi-Bi-Sijev simfonijski orkestar, Geteborški simfonijski orkestar, Academy of St. Martin in the Fields, Bečki simfoničari, Brodski kvartet i mnogi drugi...

Preminula Isidora Žebeljan

Akademik, kompozitor, profesor na FMU Isidora Žebeljan preminula je poslije duge i teške bolesti u Beogradu, potvrdili su Tanjugu u SANU.

Preminuo Miroslav Simić

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ Miroslav Simić (96) preminuo je u Milton Kinsu, u Velikoj Britaniji, saopšteno je iz SANU.

Preminuo dugogodišnji predsjednik SANU

​BEOGRAD - Dugogodišnji predsjednik i član Srpske akademije nauka i umjetnosti akademik Nikola Hajdin preminuo je danas u Beogradu u 96. godini poslije kraće i teške bolesti, saopštila je SANU.

Vladimir S. Kostić ponovo na čelu SANU

BEOGRAD - Akademik Vladimir S. Kostić, dosadašnji predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU), ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Najčitanije