Saobraćaj

U Hrvatskoj u maju pad broja putnika na aerodromima za 98 odsto

U maju 2020. godine hrvatski aerodromi zabilježili su 19.315 putnika ili 98,3 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada je ostvaren promet od 1.115.680 putnika, objavio je Državni zavod za statistiku Hrvatske.

Pijan vozio pa udario u bilbord

BIJELJINA - Vozač čiji su inicijali M.K. lakše je povrijeđen kada je autom udario u stub reklame na benzinskoj stanici u bijeljinskom naselju Velika Obarska, navedeno je u servisnoj informaciji bijeljinske Policijske uprave.

Najsmrtonosniji putevi u EU su Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji

Najsmrtonosniji putevi u EU nalaze se u zemljama istočne Evrope, posebno u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji, gdje pogine 96 osoba na milion stanovnika, pokazalo je najnovije istraživanje, prenosi Euronews i dodaje da najmanje saobraćajne kulture imaju vožaci na jugu kontinenta.

U Trebinju sve više pijanih za volanom

TREBINJE - Na putevima koje kontroliše Policijska uprava Trebinje za jedan dan su otkrivena dva vozača sa visokim procentom prisustva alkohola u krvi - 2,14 i 2,18 g/kg.

Obustava saobraćaja u Ulici majke Jugovića u Banjaluci

BANJALUKA - Saobraćaj će u Ulici majke Jugovića u banjalučkom naselju Starčevica danas i sutra biti obustavljen zbog asfaltiranja dionice puta u ovoj ulici.

Gradnja mosta u Docu počinje do kraja godine

Izgradnja novog mosta u Docu trebalo bi da počne do kraja ove godine, potvrdio je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Novi kružni tok na Bulevaru cara Dušana

BANJALUKA - Na prostoru Bulevara cara Dušana, gdje se sada nalazi četvorokraka raskrsnica, kod knjižare "Kultura", planirana je izgradnja kružne raskrsnice, potvrdio je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Saobraćaj u BiH odvija se bez zastoja

BANJALUKA - Na putevima u BiH jutros nema zastoja, osim na pojedinim dionicama na kojima se izvode radovi, a zadržavanje nije zabilježeno ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

TREBINJE - Zbog sudskog spora grada Trebinja i kompanije "Globtur" iz Međugorja, koja je donedavno uz naknadu za zakupninu gazdovala autobuskom stanicom u Trebinju, ovaj objekat je sada blokiran, a autobusi koji dolaze u ovaj grad koriste prostor ispred stanice.

Virus ispraznio autobuse, prevoznici čuvaju linije

DOBOJ - Virus korona ispraznio je autobuse dobojskih prevoznika, koji se žale da i pored toga što voze simboličan broj putnika, moraju svaki dan da izlaze na drumove kako bi sačuvali linije koje imaju.

Najčitanije