Saobraćaj

Više milijardi evra za obnovu željeznice kroz Balkan

Ako sporazumi između zemalja zapadnog Balkana budu uspješni, većina teretnog prometa preko Balkana biće preusmjerena sa cesta na novi alpsko-zapadnobalkanski željeznički koridor 10. Željeznička veza između Austrije i Turske biće dugačka 2.152 kilometara, čime bi se Evropa kopneno povezala s Kinom, piše Delo.

Vlažni kolovozi zbog kiše

​BANJALUKA - Slabija kiša koja pada u pojedinim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH uslovljava mjestimično vlažne i klizave kolovoze, dok slabije jutarnje magle, mjestimično, ima u kotlinama, uz rijeke i na dionicama u višim predjelima.

Kolovozi uglavnom suvi, magla mjestimično smanjuje vidljivost

​BANJALUKA - Saobraćaj se ovog jutra na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, a magla ponegdje smanjuje vidljivost, posebno u dolinama rijeka Save, Drine, Vrbasa i Lašve.

Gužva na prelazima Velika Kladuša i Brod

BANJALUKA - Frekvencija vozila pojačana je na graničnim prelazima Velika Kladuša i Brod, između BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Smanjena vidljivost u dolinama Bosne i Spreče

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraća se po pretežno suvim kolovozima, a jutarnja magla smanjuje vidljivost dolinama Bosne i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Teslina nova "igračka" već pravi probleme u saobraćaju

Nova funkcija koja omogućava vozaču da pomoću aplikacije "pozove" svoj Tesla automobil da se isparkira i dođe do njega, pokazala se nedovoljno pouzdanom.

'Dual' na putevima Istočnog Sarajeva, Gradiške i Prijedora

​ISTOČNO SARAJEVO - Brzinu vožnje na putevima u nadležnosti policijskih uprava Istočno Sarajevo, Gradiška i Prijedor do 31. oktobra kontrolisaće savremeni radarski sistem "Dual".

Zbog Banjalučkog maratona u nedjelju obustava saobraćaja

​U nedejlju 29.09.2019. godine, zbog održavanja Međunarodne atletske trke – Banjalučki maraton, biće obustavljen saobraćaj u Banjaluci na više lokacija i ulica.

Obustava saobraćaja kod tržnog centra "Delta"

BANJALUKA - U Banjaluci će danas biti obustavljen saobraćaj na sjevernom kraku kružnog toka kod Tržnog centra "Delta", zbog izvođenja radova, najavljeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magla u kotlinama i u višim predjelima

​BANJALUKA - Saobraćaj se na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično mokrim i vlažnim kolovozima, a zbog jutarnje magle iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na smanjenu vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.

Najčitanije