Saobraćaj

Snježno nevrijeme ponovo zahvatilo Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatsku je ponovo zahvatilo snježno nevrijeme, zbog kojeg su zatvoreni svi putni pravci za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.

"Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto"

LONDON - Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za 89 odsto u februaru u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, jer je ponovo zabilježen porast zaražavanja kovidom-19, saopštila je danas Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Oduzet auto vozaču bez vozačke sa 10.000 KM duga za kazne

BIJELJINA - Od muškarca čiji su inicijali E.B. iz Bijeljine oduzet je automobil fiat punto koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, a utvrđeno je da ima dug od 10.863 KM za saobraćajne kazne, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Obustavljen saobraćaj zbog nesreće u Bosanskoj Krupi

SARAJEVO - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u Bosanskoj Krupi, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14.

Pijanom vozaču bez vozačke oduzet neregistrovan auto

PRIJEDOR - Osoba M.R. iz Prijedora uhapšena je zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Za dva dana kažnjeno 97 odsto kontrolisanih vozača u Gradišci

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiška za dva dana sankcionisala je 230 vozača, što iznosi 97 odsto, od kontrolisanih 237, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

U Banjaluci pojačane kontrole u saobraćaju

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka će tokom predstojećeg vikenda pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju, naročito vozače na prisustvo alkohola.

Pojačane kontrole saobraćaja u Trebinju

TREBINJE - Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje od danas do 14. februara vršiće pojačanu kontrolu saobraćaj sa akcentom na prisustvo alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu kod vozača, saopšteno je iz Policijske uprave.

Srbija potvrdila sporazum o vazdušnom saobraćaju sa BiH i Crnom Gorom

BEOGRAD - Skupština Srbije potvrdila je više međunarodnih sporazuma, među kojima Zakon o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Savjeta ministara BiH, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore.

Njemačka razmatra dalje ograničenje putovanja

BERLIN - Njemačka razmatra dalje uvođenje organičenja putovanja i dramatično smanjenje vazdušnog saobraćaja zbog zabrinutosti oko novih mutacija virusa korona, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Najčitanije