Saobraćajne nesreće

Za tri dana avgusta četiri lica poginula u saobraćajnim nesrećama

BANJALUKA - U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubila četiri lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Šta donosi Program bezbjednosti saobraćaja na putevima RS 2019-2022.

BANJALUKA - Moguće je smanjiti broj mrtvih i povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama u Republici Srpskoj, ali i godišnje uštedjeti 13,6 miliona maraka, odnosno 68 miliona KM do 2023. godine.

Vozači početnici nisu kamikaze

BANJALUKA - Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda zabilježenih prošle godine na putevima u RS, njih samo sedam odsto izazvali su vozači koji imaju do dvije godine vozačkog staža.

U saobraćajnim nesrećama poginuli pješak i biciklista

BIJELJINA - U saobraćajnim nezgodama u Bijeljini u oktobru su poginuli pješak i vozač bicikla, rekao je danas inspektor sektora policije Radenko Knežević.

U BiH u 2017. poginulo 298 osoba u saobraćajnim nesrećama

SARAJEVO - Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obilježava se svake treće nedjelje u novembru. Ove godine 18. novembra obilježava se 25. godišnjica sjećanja na milione ljudi koji su izgubili živote ili su povrijeđeni u saobraćajnim nesrećama.

Crni bilans na putevima RS: Visoke kazne nisu smanjile broj žrtava

BANJALUKA - Na drumovima Republike Srpske u saobraćajnim nesrećama do 7. avgusta poginule su 63 osobe, što je 13 više u odnosu na isti period godinu ranije, potvrđeno je "Nezavisnim" u MUP-u RS.

U Crnoj Gori 13 saobraćajnih nesreća, poginule dvije osobe

PODGORICA - Na crnogorskim putevima u protekla 24 časa dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća u kojima su poginule dvije osobe, teže povrijeđene tri, a lakše šest osoba, saopštila je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Pametne kamere uočavaju saobraćajne nesreće

HANGDŽO - U kineskom gradu Hangdžou postavljen je video-nadzor koji omogućava prikupljanje informacija o saobraćaju i da u roku od 20 sekundi obavijesti o operatera ukoliko sistem uoči saobraćajnu nesreću.

Epilog saobraćajnih nesreća kod Šamca i Srebrenika: Tijelo vozača tri sata izvlačili iz kabine

ŠAMAC, SREBRENIK - Aleksandar Rajković (39) iz Srbije poginuo je juče popodne kada je kamionom sa cisternom sletio u mjestu Burumac, opština Šamac, a u toj stravičnoj nesreći potpuno je smrskana kabina, pa je spasiocima trebalo gotovo tri sata da izvuku njegovo tijelo!

Najčitanije