Saradnja

Višković sa ambasadorom Egipta u BiH razgovarao o unapređenju saradnje

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Egipta u BiH Jaser Abdelrahman ali Sorour saglasili su se danas u Banjaluci da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima između Srpske i Egipta, posebno u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Košarac sa grčkim ministrima o jačanju privredne saradnje

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku grčkih vlasti o otvaranju granica za državljane BiH, što je rezultat dogovora predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

U završnoj fazi ratifikacija sporazuma o saradnji BiH sa Turskom

SARAJEVO - Savjet ministara utvrdio je Prijedlog odluke o ratifikaciji sporazuma sa Vladom Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, koji je potpisan 16. marta u Ankari, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Poljoprivreda, logistika, IT u fokusu saradnje Srbije i Bahreina

BEOGRAD - Tržište Kraljevine Bahreina otvoreno je za proizvode iz Srbije, a prostor za proširenje saradnje privrednici dvije strane vide u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, sektoru logistike, IT i telekomunikacijama.

"Da je bilo saradnje, pandemija bi se skratila"

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je da bi se pandema izazvana virusom korona skratila za tri mjeseca da su svjetski lideri sarađivali u vezi s nabavkom vakcina, testiranjem i lijekovima.

Jaćimović: Olakšati proces školovanja između BiH i Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Dragan Jaćimovic, ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji izrazio je danas spremnost Ambasade BiH u Skoplju da pruži svu moguću podršku u oblasti obrazovanja, kako bi se olakšalo školovanje i studiranje iz jedne zemlje u drugu, saopšteno je iz Ambasade BiH u Skoplju.

OFK Beograd sve bliži saradnji sa Zvezdom

Jedan od kandidata za predsjednika OFK Beograda Vladan Sekulić, direktor kompanije "Lasta", povukao se iz izborne trke, što znači da je nekadašnji golman "romantičara" i reprezentativac Saša Stevanović jedini kandifat za tu poziciju.

"Američka vlada ima dogovor s vanzemaljcima"

TEL AVIV - Nekadašnji šef izraelskog programa za svemirsku bezbjednost Haim Eshed izazvao je veliku pažnju u Izraelu, ali i u SAD, jer je u intervjuu listu "Jediot ahronot" izjavio da "vanzemljaci postoje i da imaju dogovor s američkom vladom".

Saradnja sportskih društava Leotara i Radničkog iz Kragujevca

Predstavnici Sportskog društva Leotar iz Trebinja i Sportsko - privrednog društva Radnički iz Kragujevca potpisali su Protokol o međusobnoj saradnji u narednom periodu.

Tuzlanski kanton nudi Iranu piletinu i koks, Iran njima datule i agrume

TUZLA – Tuzlanski kanton Iranu može ponuditi piletinu, proizvode iz drvne i elektro industrije, te koks. S druge strane, za ovaj kanton zanimljiv je uvoz hurmi, odnosno, agruma i proizvoda od njih koje proizvodi Iran.

Najčitanije