Saradnja

Cvijanovićeva i Zarajčik o jačanju ekonomske saradnje Srpske i Poljske

VARŠAVA - Jačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika iz Poljske i Republike Srpske bile su glavne teme sastanka predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa predsjednikom Balkansko-poljske Privredne komore Andžejom Zarajčikom u Varšavi.

NATO: Primili smo k znanju komentare Lavrova

BRISEL - NATO je danas saopštio da je primio "k znanju" komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o prekidu komunikacija sa Sjevernoatlanskom alijansom, ali iz Brisela dodaju da im nije stigao zvaničan dopis o gašenju ruske diplomatske misije u sjedištu NATO.

Vučić: Osnažiti saradnju Srbije i BiH u procesuiranju ratnih zločina

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, državnim sekretarom Ministarstva pravde Bojanom Šćepanović, Republičkim javnim tužiocem Zagorkom Dolovac i Tužiocem za ratne zločine Snežanom Stanojković o međunarodnoj saradnji, a naročito o unapređenju postojeće saradnje sa nadležnim organima Bosne i Hercegovine u procesuiranju ratnih zločina i njihovih izvršilaca na teritorijama naših zemalja.

Planinski turizam: Majevica ujedinila pet opština

LOPARE - Razvoj planinskog turizma na Majevici sve je aktuelniji, a zahvaljujući trogodišnjoj saradnji opština iz TK i RS, odnosno Teočaku, Sapni, Čeliću, Loparama i Ugljeviku.

"Krajiška kuća" od iduće sedmice u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je sve spremno za otvaranje "Krajiške kuće", a u objektu u samom centru grada, u Ulici cara Lazara, koji je grad Trebinje adaptirao i pripremio za ove namjene, naći će se više od stotinu krajiških autohtonih proizvoda.

Potpisana "Mapa puta" o saradnji Srpske i Sankt Peterburga

SANKT PETERBURG - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas dokument "Mapa puta 2021 - 2023", kojim se uređuje saradnja između Srpske i Sankt Peterburga u oblasti privrede, ekonomije, nauke, kulture, zdravstva, trgovine i sporta.

Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i kineskog grada Cangdžou

BANJALUKA - Pismo namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Banjaluke i kineskog grada Cangdžou potpisano je u Zagrebu u okviru 3. Foruma za saradnju malih i srednjih preduzeća iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Višković sa ambasadorom Egipta u BiH razgovarao o unapređenju saradnje

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Egipta u BiH Jaser Abdelrahman ali Sorour saglasili su se danas u Banjaluci da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima između Srpske i Egipta, posebno u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Košarac sa grčkim ministrima o jačanju privredne saradnje

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku grčkih vlasti o otvaranju granica za državljane BiH, što je rezultat dogovora predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

U završnoj fazi ratifikacija sporazuma o saradnji BiH sa Turskom

SARAJEVO - Savjet ministara utvrdio je Prijedlog odluke o ratifikaciji sporazuma sa Vladom Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, koji je potpisan 16. marta u Ankari, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Najčitanije