Saradnja

"Saradnja Moskve i Pekinga u svemiru korisna cijelom čovječanstvu"

Saradnja Rusije i Kine u svemiru koristiće ne samo narodu dvije zemlje, već cijelom čovječanstvu, izjavio je kineski ambasador u Moskvi Džang Hanhui.

Svemirska agencija EU prekida saradnju sa Rusima

Evropska svemirska agencija saopštila je da je prekinula saradnju s Rusijom na tri misije na Mjesec zbog invazije Moskve na Ukrajinu, nakon što je ranije odlučeno da prekine i zajedničku misiju na Marsu.

"Doba saradnje s Rusijom je gotovo"

BRISEL - Doba saradnje s Rusijom je gotovo, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras na radnoj večeri ministara spoljnih poslova u Briselu, saopštio je britanski Forin ofis.

Rusija prekida svu saradnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Rusija je najavila da će prekinuti saradnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) dok se ne ukinu sankcije koje je nametnuo Zapad zbog vojne operacije u Ukrajini.

Lavrov: Saradnja Rusije i Kine će sada postati snažnija

MOSKVA - Saradnja između Rusije i Kine će samo postati snažnija pod aktuelnim okolnostima, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenijela je agencija Interfaks.

Dacia i UTMB World Series najavljuju saradnju

Dacia od 2022. postaje službeni tehnički partner i ekskluzivni automobilski partner na trkama UTMB World Series.

Moskva i Peking nastavljaju trgovinsku saradnju

PEKING - Kina i Rusija će nastaviti normalno uzajamno korisnu trgovinsku saradnju, rekao je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin odgovarajući na pitanje o sankcijama uvedenim protiv Moskve.

Mađarska želi jaču saradnju sa kompanijama u Srpskoj

BUDIMPEŠTA - Mađarska Vlada spremna je da finansira projekte kroz koje bi se obezbijedila saradnja mađarskih i kompanija u realnom sektoru iz Republike Srpske, rečeno je na sastanku potpredsjednice Vlade i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić sa Atilom Štajnerom, državnim sekretarom u Ministarstvu za inovacije i tehnologije Mađarske.

Rusija uspostavila diplomatske odnose sa LNR i DNR

MOSKVA - Rusija je, dan nakon priznavanja nezavisnosti samoproglašenih Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), danas uspostavila diplomatske odnose s tim teritorijama u Ukrajini.

CRUK i Aka­de­mi­ja umje­tnos­ti ozva­ničili sa­ra­dnju

BA­NJA­LU­KA - Cen­tar za ra­zvoj i una­pređiva­nje ki­ne­ma­to­gra­fi­je Re­pu­bli­ke Srpske (CRUK) i Aka­de­mi­ja umje­tnos­ti u Ba­nja­lu­ci ozva­ničili su sa­ra­dnju i uspos­ta­vi­li no­vi vid po­drške stu­den­ti­ma fil­mske i te­le­vi­zij­ske režije i pro­du­kci­je po­tpi­si­va­njem me­mo­ran­du­ma u Ka­mer­noj sa­li Aka­de­mi­je umje­tnos­ti.

Višković razgovarao sa Vulinom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, saopšteno je iz Vlade RS.

Dodik nakon sastanka s predstavnicima kineske kompanije: Postoje uslovi za jačanje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom preduzeća "Čajna Šandong internešnel end tehnikal", ogranak Beograd, o proširenju saradnje sa Republikom Srpskom.

Vučić i Dodik o regionu i zajedničkim projektima Srbije i Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom sa kojim je razmijenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska.

Cvijanovićeva i Zarajčik o jačanju ekonomske saradnje Srpske i Poljske

VARŠAVA - Jačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika iz Poljske i Republike Srpske bile su glavne teme sastanka predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa predsjednikom Balkansko-poljske Privredne komore Andžejom Zarajčikom u Varšavi.

NATO: Primili smo k znanju komentare Lavrova

BRISEL - NATO je danas saopštio da je primio "k znanju" komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o prekidu komunikacija sa Sjevernoatlanskom alijansom, ali iz Brisela dodaju da im nije stigao zvaničan dopis o gašenju ruske diplomatske misije u sjedištu NATO.

Najčitanije