Sarajevo

Pretres u ćeliji sarajevskog zatvora, pronađena droga

SARAJEVO – Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su danas zatvorske ćelije u Kazneno popravnom zavodu u Sarajevu i pronašli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, saopšteno je iz FUP-a.

Zaraženi Pakistanac pobjegao iz izolacije u Sarajevu

SARAJEVO - Jedan državljanin Pakistana koji je zaražen virusom korona samovoljno je 23. juna napustio izolaciju Podhrastovi u Sarajevu.

Sudar na granici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, žena prevezena u bolnicu

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u blizini linije razgraničenja sa Istočnim Sarajevom je večeras došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Podrška Novom Pazaru iz Sarajeva

SARAJEVO - Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške ovom dijelu Srbije koji se suočava sa velikim izazovima izazvanim posljedicama virusa korona.

Proroku osam mjeseci robije zbog ranjavanja sugrađanina

ISTOČNO SARAJEVO - Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz pištolja ranio Gorana Bajića.

Hrabra Sarajka prohodala zajedno sa sinom

SARAJEVO - Mela Bajrambašić iz Sarajeva kojoj je prije više od godinu dana neposredno nakon carskog reza amputirana noga ovih je dana uspješno završila vježbe, ponovo prohodala, a proteza joj je postala novi životni saputnik i prijatelj.

Turci sletjeli u Sarajevo pa vraćeni istim letom u Istanbul

SARAJEVO - Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo vraćeno je 17 državljana Turske jer nisu ispunjavali uslove za ulazak u BiH.

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili mirne proteste

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili su za četvrtak, 9. jul, mirne proteste ispred zgrade kantonalne Vlade, zbog, kako su naveli, nepotpisivanja novog granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje ovog kantona.

Studenti medicine u Sarajevu u samoizolaciji zbog zaražene koleginice

SARAJEVO - Studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu nalaze se u samoizolaciji, nakon što je otkriveno da je jedna studentkinja zaražena virusom korona.

70 kandidata prijavljeno za Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademsku 2020/2021. godinu prijavilo se 70 kandidata, što je za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najčitanije