Sarajevo

Djevojka pala sa 12 sprata zgrade u sarajevskom naselju

SARAJEVO - Policijske patrole i hitna pomoć večeras su okupirali stambeni kompleks "Tibra" u sarajevskom naselju Stup. Policija je između zgrada pronašla tijelo ženske osobe nakon prijave građana.

Otvorena izložba "Tri tačke dodira"

SARAJEVO - Izložba "Tri tačke dodira" autorica Ivanke Vane Prelević, Katarine Švabić i Nade Kažić iz Crne Gore otvorena je večeras u Galeriji "Roman Petrović" u okviru Internacionalnog festivala "Sarajevska zima".

Nataša Bogdanović Trifković novi predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Odbornici Skupštine opštine (SO) Istočno Novo Sarajevo danas su za predsjednika lokalnog parlamenta izabrali Natašu Bogdanović Trifković iz "Stranke za naš grad", koja je do sada obavljala funkciju potpredsjednika.

Završena obdukcija tijela Edina Gačića, nazire se ko bi ga mogao sahraniti

SARAJEVO - Ni u protekla dva dana još se niko nije javio da preuzme tijelo Edina Gačića.

Djevojka povrijeđena u slijetanju škode u kanal

SARAJEVO - U mjestu Srednje, sarajevska opština Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda prilikom koje je automobil škoda sletio sa kolovoza i završio u kanalu pored puta.

Dodik: Što prije u funkciju staviti novu bolnicu "Srbija"

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se traži način da se riješe nagomilani problemi u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu i da se u funkciju što prije stavi novi bolnički objekat, koji je velika investicija.

Sarajevo opet najzagađeniji grad

SARAJEVO - Zagađenost vazduha i jutros je visoka u pojedinim gradovima Federacije BiH, a ubjedljivo najzagađenije je Sarajevo gdje je indeks kvalitet vazduha iznosio 310, što je ocijenjeno kao opasan vazduh koji može izazvati ozbiljne posljedice po zdravlje cjelokupnog stanovništva, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Vlada KS traži informaciju o konkursima za zapošljavanje državnih službenika

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo razmatrala je informaciju Ministarstva saobraćaja o prijemu zaposlenih u Direkciju za puteve, a radi se o četiri nova zaposlena radnika, od kojih su tri dobila dozvolu i nalog Agencije za državnu službu da moraju biti zaposleni jer je završena konkursna procedura.

Brazilski tinejdžer potpisao za Sarajevo

Nejtan Krepaldi da Kruz koji je posljednje dvije sedmice boravio na probi u FK Sarajevo zvanično je potpisao ugovor sa Bordo klubom.

Stabilno stanje djevojčice koja je pala s tribine u Skenderiji

SARAJEVO - Djevojčica koja je juče pala s tribine u sportskoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu trenutno je stabilno i ona je pod adekvatnom terapijom i nadzorom ljekara, saznaje Klix.ba.

Najčitanije