Sarajevo

FK Sarajevo pojačava struku omladinaca

Fudbalski klub Sarajevo želi pojačati stručni trenerski kadar u svom omladinskom pogonu. Iz kluba sa "Koševa" raspisali su oglas za prijem radnika na poziciji trenera, fitnes trener i video-analitičar utakmica.

Akcija "Kobra": Uhapšen Zeničanin zbog droge

ZENICA - U akciji "Kobra", zbog sumnje da je nabavljao i preprodavao narkotike na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su Zeničanina I.H. (30).

Karić odgovorila Ćosiću: Neće biti promjene ploča

SARAJEVO - Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću nakon što je Gradu Sarajevo i Opštini Stari Grad uputio zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u Ulici Ferhadija, kao i za promjenu naziva sarajevskih ulica.

Blagi pad priliva pacijenata u kovid odjel Opšte bolnice u Sarajevu

SARAJEVO - U posljednja 24 sata u kovid odjel Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na bolničko liječenje je primljeno 11 pacijenata, a 15 je otpušteno kući.

Troje povrijeđeno u dvije saobraćajne nezgode

SARAJEVO - Tri osobe povrijeđene su u dvije saobraćajne nezgode koje su se večeras dogodile u sarajevskim naseljima Pofalići i Marijin Dvor.

Besplatan boravak u vrtiću za djecu čiji je roditelj umro od korone

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojila dopunu uredbe kojom se omogućava besplatan boravak u predškolskim ustanovama za djecu čiji je jedan od roditelja umro od posljedica bolesti kovid-19.

U Zabrđu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Zabrđe danas su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe.

Benjamina Karić druga žena u istoriji na čelu Sarajeva

SARAJEVO - Benjamina Karić je jednoglasno potvrđena za gradonačelnicu grada Sarajeva iz reda ostalih.

Jedna osoba povrijeđena u požaru u sarajevskom naselju Dobrinja

U nedjelju naveče je izbio veliki požar u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Skaki i još četvorici oduzeti telefoni radi istrage

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu je naredio privremeno oduzimanje mobilnih telefona gradonačelnika Abdulaha Skake i načelnika Opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića radi istrage o trgovini uticajem.

Najčitanije