Sarajevo

Vijećnica u Sarajevu osvijetljena bojom UN-a

SARAJEVO - Povodom 24. oktobra, Dan Ujedinjenih nacija i ujedno 75. godišnjice osnivanja međunarodne organizacije kojoj je temeljna zadaća očuvanje svjetskog mira i bezbjednosti osvijetljena je zgrada Vijećnice u Sarajevu.

Opšta bolnica u Sarajevu: Sramotno je da se bolesnici liječe u školama

Upravni odbor Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" saopštio je da je sramotno da se pored 900 praznih bolesničkih kreveta u Kantonu Sarajevo bolesnici smještaju u škole, studentske domove, sportske hale, obdaništa i slično.

U Kantonu Sarajevo još 109 zaraženih

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon večerašnjih testiranja, potvrđeno je još 109 slučajeva zaraze novim virusom korona u Kantonu Sarajevo.

Bačena bomba na kuću optuženog u predmetu "Tower"

Sinoć je u sarajevskoj ulici Slatina iznad naselja Šip bačena eksplozivna naprava na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme Smart Invest i optuženog u predmetu "Tower" koji se vodi pred sudom u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba iz sarajevske policije.

Pronađeno tijelo muškarca u Dobrinji

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Dobrinja prolaznici su prijavili policiji da su pronašli tijelo nepoznatog muškarca koji nije davao znake života, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Dodik: SNSD u pobjednički hod kreće čistog obraza i raširenih ruku

ISTOČNO SARAJEVO - Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ova politička partija danas započinje pobjednički hod, raširenih ruku, čistog obraza i računa, koji će dovesti do toga da u više od 80 odsto opština u Srpskoj osvoji vlast.

Na snazi nova mjera u Kantonu Sarajevo, maske i na otvorenom

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevu od danas je obavezno nošenje maski i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS primjenjivaće se do 31. decembra.

U Sarajevu se smanjuje i dozvoljeni broj osoba u zatvorenom

Nova naredba Kriznog štaba u Kantonu Srajevo osim obaveznog nošenja maski, donijela je i nove odrednice oko dozvoljenog broja osoba okupljenih na otvorenom, kao i u zatvorenom prostoru te još neke novitete.

Od četvrtka u KS obavezno nošenje maski i na otvorenom

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo od sutra će biti obavezne maske i na otvorenom, potvrđeno je za BHRT iz Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

Najčitanije