Sarajevo

U Sarajevu ubijen muškarac

SARAJEVO - U popodnevnim satima u sarajevskom naselju Hadžići desilo se ubistvo, a prema prvim informacijama ubijen je muškarac, potvrđeno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Još osam pozitivnih na virus korona, pet u Sarajevu i tri u Brčkom

SARAJEVO - Još osam osoba u BiH pozitivno je na virus korona.

Pet novih naredbi Štaba u KS: Trgovinama produženo radno vrijeme

SARAJEVO - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je pet novih naredbi među kojima je i naredba da je trgovinama koje mogu pružati svoje usluge naređeno da svoj rad organizuju do 18 sati i 30 minuta, izuzev dežurnih apoteka.

U KS devet klastera, jedan i sjednica Vlade FBiH

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo otvoreno je devet klastera zaraženih virusom korona, većinom u vezi sa proslavom u Konjicu 11. marta, od kojih je jedan i tematska sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH) održana 16. marta u Sarajevu, izjavila je predsjednik kantonalnog Kriznog štaba Aida Pilav.

Učenici i studenti koji su stigli iz Italije negativni na virus korona

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Testovi svih 32 učenika i studenata iz Republike Srpske koji su u Lukavicu stigli iz Italije negativni su na virus korona, potvrdio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Testirano 205 osoba u Kantonu Sarajevo, u samoizolaciji 1.880 ljudi

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo do sada je testirano 205 osoba, a u samoizolaciji je 1.880 ljudi.

U oktobru 60. Jubilarni MESS festival sa temom “Nostalgija za budućnošću“

SARAJEVO - Ovogodišnji 60. jubilarni MESS festival će uz centralnu temu “Nostalgija za budućnošću“ biti održan od 1. do 9. oktobra, a komad irske trupe “Dead Centre” iz Dublina – “Prva Čehovljeva predstava“, čije je gostovanje otkazano prošle godine zbog umanjenog budžeta, zatvoriće 59. i ujedno otvoriti 60 jubilarni festival.

Kajmaković: Sarajevski aerodrom spreman za funkciju "vazdušnog mosta"

SARAJEVO - Međunarodni aerodrom Sarajevo stavio je sve svoje kapacitete u borbu protiv pandemije virusa korona - rekao je direktor sarajevskog aerodroma Armin Kajmaković na večerašnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Tri nova slučaja virusa korona u FBiH

SARAJEVO - Tri nova slučaja zaraze virusom korona potvrđena su na području Sarajeva.

Narodno pozorište Sarajevo i online program za Svjetski dan pozorišta

Narodno pozorište Sarajevo će povodom Svjetskog dana pozorišta, 27. marta emitovati prigodan program putem zvaničnog YouTube kanala.

Najčitanije