Sarajevo

Počela izgradnja ski-lifta vrijednosti 300.000 KM

SOKOLAC - Na Sokocu je počela izgradnja ski–lifta na uzvišenju Puhovac, za šta će Grad Istočno Sarajevo i lokalna uprava obezbijediti oko 300.000 KM.

Ćosić: Istočno Sarajevo je stradalo, vaskrslo i raslo sa Srpskom

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je na svečanoj akademiji, povodom Dana i krsne slave grada - Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog, da je ovaj grad, u čiju odbranu je utkano 4.100 života, stradao, vaskrsao i rastao zajedno sa Republikom Srpskom.

Pretresi u Sarajevu zbog slučaja "Dženan Memić"

SARAJEVO - Policija Kantona Sarajevo postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, provodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za pretrese objekata dvije osobe, kazao je jutros Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Sarajlija Emir Salkić napravio balans bicikl za djecu - Tochak

Samo se radom ili hrabrošću može postići ugled među ljudima, prisiliti ih ne da vas vole i nagrade, ali svakako da vas cijene i poštuju.

Automobil udario pješaka u Sarajevu

SARAJEVO - U večernjim satima u sarajevskom naselju Hrasno došlo je do nesreće u kojoj je automobil udario pješaka, potvrđeno je za federalne medije iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sarajevo od oduševljenja do razočarenja Šmitom

Njemački diplomata Kristijan Šmit koga dio BiH priznaje za visokog predstavnika, nastupom na tribini u Njemačkoj posvećenoj evroatlanskim perspektivama, zadao je bolan udarac zagovornicima tzv. građanskog koncepta u BiH.

Glas žrtava mina čuo se sa vrha Jahorine

ISTOČNO SARAJEVO - Šest amputiraca iz Bosne i Hercegovine koji su preživjeli eksplozije mina završili su tokom proteklog vikenda dvoetapni Ultra trail "Ravnopravno različiti" i uspeli se sa Bjelašnice na Jahorinu, te prešli dionicu ukupne dužine 52 kilometra.

Upitan zakon o kažnjavanju govora mržnje

SARAJEVO - Pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo u utorak će se na sjednici naći Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje Kantona Sarajevo, na inicijativu poslanika Damira Marjanovića.

Sarajevo dobija 15 modernih niskopodnih tramvaja

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo nabavlja 15 novih tramvaja, a ugovor o nabavci danas su zvanično potpisali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Željko Davidović, menadžer prodaje Stadlera za srednju i istočnu Evropu.

Loša udžbenička politika u KS: Svaka škola ima različite udžbenike

SARAJEVO - Roditelji osnovaca u Kantonu Sarajevo već godinama upozoravaju na lošu udžbeničku politiku u ovom kantonu.

Najčitanije