Sarajevo

Uhapšen zbog pokušaja ubistva žene na Baščaršiji

SARAJEVO - Mahir K. (42), koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Melise M. (42) priveden je i trenutno se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Tuča kod Autobuske stanice u Sarajevu: Migrant izboden nožem

SARAJEVO - U krvavoj tuči koja se danas dogodila kod Autobuske stanice u Sarajevu povrijeđen je migrant.

Ranjena žena u pucnjavi na Baščaršiji

SARAJEVO - U starom dijelu grada na Baščaršiji jutros je došlo do pucnjave u kojoj je ranjena jedna ženska osoba, javljaju federalni mediji.

Radnik obezbjeđenja u kasinu pucao na pljačkaša u Sarajevu

SARAJEVO - U Gradačačkoj ulici u Sarajevu jutros je za sada nepoznata osoba opljačkala je lokalni kasino uz prijetnju vatrenim oružjem.

Muškarac izboden u tuči u Sarajevu, povrede opasne po život

SARAJEVO - Tridesetosmogodišnji N. Š. iz Sarajeva teško je povrijeđen u tuči koja se juče 55 minuta poslije ponoći dogodila u ulici Deseta transverzala, sarajevska opština Novi Grad.

Sarajevo i Tuzla neće migrante u kasarnama

SARAJEVO, TUZLA, BIHAĆ - Vlada Kantona Sarajeva i Gradsko vijeće Tuzle na današnjim sjednicama usprotivili su se odluci Vlade FBiH o smještanju migranata u kasarne u Blažuju, kod Sarajeva, i Ljubačama, kod Tuzle.

U Sarajevu pronađen Libijac sa teškim povredama

SARAJEVO - Libijac A.M. (27) zadržan je na daljem liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu usljed konstatovanih teških povreda, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Zatvorenik o robiji u Sarajevu: Ovo je Aušvic

SARAJEVO - U novinsku redakciju stiglo je anonimno pismo o teškim uslovima izdržavanja kazne u sarajevskom zatvoru. Direktor ustanove poručio da zatvor nije ljetovalište.

Pištoljem izudarao sugrađanina u centru Sarajeva

SARAJEVO - U tuči koja se sinoć u 19:30 sati dogodila u ulici Hadžibešireva u centru Sarajeva povrijeđena je jedna osoba, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Novogodišnje žurke uz "Crvenu jabuku", "Hladno pivo", Joksimovića...

BANJALUKA, SARAJEVO - Jelena Tomašević, "Crvena jabuka", Željko Joksimović, Hari Mata Hari, te "Hladno pivo2, samo su neki od izvođača koji će građane BiH zabavljati na trgovima 31. decembra i uz koje će dočekati novu 2020. godinu.

Najčitanije