Sarajevo

Panonski mornar vratio se u dvoranu gdje je sve počelo

Slavni panonski mornar Đorđe Balašević izvodio je u subotu naveče svoje bezvremenske hitove na koncertu koji je trajao skoro četiri časa, a koji je održan pred više od 10.000 posjetilaca u dvorani "Mirza Delibašić" na Skenderiji, u Sarajevu.

Mladi izviđači KS se postrojavali uz ratnu zastavu 105. motorizovane brigade Armije BiH

SARAJEVO - Oko 50 mladih izviđača sa područja Kantona Sarajevo postrojilo se tokom obilježavanja 25. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade bivše Armije BiH, a član Odreda izviđača Rakovica 9 preuzeo je ratnu zastavu ove brigade koju mu je predao Mustafa Rustemagić, predsjednik sekcije 105. motorizovane brigade.

Ilidža "prijeti odvajanjem" od Sarajeva

SARAJEVO - Sa­ra­jev­ska op­šti­na Ili­dža, ko­ju zbog pro­mje­ne de­mo­graf­ske sli­ke i sve ve­ćeg na­se­lja­va­nja dr­ža­vlja­ni­ma ze­ma­lja Per­sij­skog za­li­va odav­no zo­vu "Uje­di­nje­ni ili­džan­ski emi­ra­ti" i "Ku­vajt si­ti", ima pre­ten­zi­je da se iz­dvo­ji iz Kan­to­na Sa­ra­je­vo i pro­gla­si gra­dom, piše današnja "Politika".

Dvoje povrijeđeno u sudaru škode i mercedesa u Sarajevu

SARAJEVO - Dva lica su povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se desila danas u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Crveni alarm za zagađenje u Sarajevu i Živinicama: Vjetar jedini otjera otrov iz vazduha

SARAJEVO, TUZLA - Kvalitet vazduha u Sarajevu i Živinicama juče je okarakterisan kao nezdrav s indeksom kvaliteta 154, odnosno 155, a crvenom bojom upozoreno je stanovništvo s bolestima srca i disajnih organa te trudnice da izbjegavaju napore tokom boravka na otvorenom.

Tucaković treći golman Sarajeva

Nedin Tucaković pridružio se ekipi Fudbalskog kluba Sarajevo.

Uhapšene još četiri osobe zbog pranja novca

SARAJEVO - U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" uhapšene su još četiri osobe koje se sumnjiče za pranje novca, potvrđeno je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Ivanić: Nedopustivo da niko od zvaničnika FBiH nije osudio plakat

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić poručio je danas da je nedopustivo da od zvaničnih organa FBiH nema nikakve osude plakata sa nacrtanom mrtvačkom glavom i natpisom "četnici" na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu, te pozvao vlasti Sarajeva i FBiH da osude i rasvijetle ovaj slučaj.

Vučić: Nadam se da će nadležni u Sarajevu pronaći krivce

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će nadležni organi u BiH pronaći krivce za incident kada je na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani".

MUP Kantona Sarajevo će raditi na rasvjetljavanju slučaja "Plakat"

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastaviće da preduzimaju neophodne mjere na rasvjetljavanju incidenta na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu, gdje je zalijepljen plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše 'Četnici kostobacani'“, rečeno je Srni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Reklame

Najčitanije