Sarajevo

Pretres pravnog lica u Sarajevu, oduzeta dokumentacija

ISTOČNO SARAJEVO - U okviru akcije "Trik" policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su pravno lice na području Sarajeva i oduzeli određenu dokumentaciju zbog sumnje da je pralo novac i zlouporijebilo položaj , saopšteno je iz SIPA.

Policajac udarao radnika na parkingu u Sarajevu

SARAJEVO - Snimak s nadzorne kamere privatnog parkinga na području Opštine Stari Grad u Sarajevu otkrio je kako je zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a Zoran Čegar tukao mladića koji radi na tom parkingu.

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Kenina Lukača

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U Sarajevu izgorio džip, oštećena još dva auta

SARAJEVO - Automobil rendž rover potpuno je izgorio, a još dva koja su nalazila uz njega su oštećena u ranim jutarnjim časovima u sarajevskom naselju Dobrinja, potvrdio je Srni dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Toplane Sarajevo isključuju sa gasnog sistema, građani ostaju bez grijanja

SARAJEVO - Kantonalno javno-komunalno preduzeće (KJKP) "Sarajevogas" je zbog nedostatka prirodnog gasa počelo sa isključenjem toplana sa gasnog sistema.

Pravilo VTP u Kantonu Sarajevo za sve goste hotela

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo produžila je danas važenje zaključka sa naredbama i preporukama u borbi protiv pandemije kovid-19, a uvedeno je pravilo VTP (vakcinisan/testiran/prebolio) u svim hotelima, hostelima i ostalim smještajnim kapacitetima na području Kantona.

U KS uništeno više od 105.000 litara mlijeka

​SARAJEVO - Veterinarska inspekcija Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo naredila je uništavanje 105.360 litara mlijeka, te 35.641 kilogram mliječnih proizvoda zbog prisustva nedozvoljene količine aflatoksina.

Matična služba opštine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposleni zaraženi

SARAJEVO - Matična služba opštine Novo Sarajevo neće raditi do daljeg, jer su svi zaposlenici zaraženi virusom korona, saopšteno je iz opštine.

Gorio stan u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - U požaru koji je izbio u stanu na šestom spratu zgrade u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu niko nije povrijeđen, a izgorjela je jedna prostorija i dio hodnika, izjavio je komandir Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Milenko Stanković.

Uhapšen trojac u Sarajevu zbog ubistva Kenina Lukača

SARAJEVO - Policija Kantona Sarajevo je pronašla i uhapsila tri osbe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom ubistva na štetu Kenina Lukača iz Sarajeva, saopšteno je iz MUP-a KS.

Najčitanije