Sarajevo film festival

Izjave glavnog glumca ispraznile pola sale

SARAJEVO - Nešto drugačiji kraj pres-konferencije desio se petog dana Sarajevo film festivala nakon razgovora sa glumcima rumunskog filma "Mo" režisera Radua Dragomira, koji će večeras imati međunarodnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Pavlikovskom i Inarituu uručeno Počasno Srce Sarajeva

SARAJEVO - Reditelju Pavelu Pavlikovskom i Alehandru Gonzalezu Inarituu, na svečanoj ceremoniji otvaranja 25. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, uručeno je Počasno Srce Sarajeva.

Božo Vrećo u rozoj haljini na SFF-u

Božo Vrećo, jedan od najboljih interpretatora modernog sevdaha, prošetao je crvenim tepihom na otvaranju Sarajevo film festivala u impresivnoj rozoj haljini.

Svečano otvoren 25. Sarajevo film festival

​SARAJEVO - Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, regije i svijeta prošetale su večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu postavljen "crveni ćilim"

Povodom jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala, koji će sutra biti otvoren u Sarajevu ispred Narodnog pozorišta danas je i zvanično postavljen novi red carpet (crveni ćilim) koji podsjeća na tradicionalni bosanski ćilim, a kojim će od ove godine prošetati mnoge poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Srpski filmovi i projekti na Sarajevo Film Festivalu

SARAJEVO - Srpski filmovi i projekti u nastajanju biće zastupljeni na 25. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 16. do 23. avgusta, uz prisustvo srpskih autora i mladih stvaralaca.

Predstavljen cijeli program Sarajevo film festivala

​Na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji će ove godine biti održan od 16. do 23. augusta bit će prikazano 270 filmova iz 56 zemalja u 18 sekcija.

Ćilim umjesto crvenog tepiha na ovogodišnjem SFF-u

Crveni tepih na ovogodišnjem 25. Sarajevo Film Festivalu biće po prvi put zamijenjen tradicionalnim bosanskim ćilimom.

Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva Pavelu Pavlikovskom

​Sarajevo Film Festival će za svoj 25. rođendan ugostiti reditelja Pavela Pavlikovskog, kome će odati priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i prijateljstvo koje ga povezuje sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.

"Srce Sarajeva" za najbolji igrani film ostvarenju "Aga"

SARAJEVO - Dodjelom nagrada "Srce Sarajeva" za najbolja ostvarenja večeras je na ceremoniji u Narodnom pozorištu završen takmičarski dio 24. Sarajevo Film Festivala, koji je ove godine poklonicima sedme umjetnosti donio 266 filmova iz 54 zemlje svijeta.

Najčitanije