Sastanak

Dačić sa Krivokapićem: Uložiti sve napore da odnosi budu prijateljski i bratski

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija i Crna Gora kroz istoriju nikada nisu bile jedna drugoj neprijatelji već su uvijek bile u bratskim i prijateljskim odnosima, te istakao da treba uložiti sve napore da bi se odnosi ponovo doveli na taj nivo.

Čović: Predložio sam Izetbegoviću da održimo stranačke sastanke

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović izjavio je danas, poslije sastanka s predstavnicima EU i SAD u Sarajevu, da je za njegovu stranu dovoljno legitimno predstavljanje Hrvata u Domu naroda PS BiH i Predsjedništvu, a ostalo može biti dogovoreno kasnije.

Izetbegović namjerava da razgovora s Vučićem, burne reakcije iz Federacije BiH

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović potvrdio je da namjerava da razgovara s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u narednom periodu.

Sastanak lidera opozicije, domaćin Šarović: Nećemo stati

U Istočnoj Ilidži počeo je sastanak lidera opozicije iz Republike Srpske.

Linhart: Jedinstvo i suverenitet BiH preduslov za stabilnost regiona

SARAJEVO - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrka vanjskih poslova BiH Bisera Turković i savezni ministra za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Mihael Linhart danas su u Sarajevu razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, situaciji u regionu zapadnog Balkana te o evropskim integracijama.

Vučić sa Putinom 25. novembra?

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je preliminarno dobio datum za sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i da je to 25. novembar, na kojem će razgovarati o daljoj isporuci ruskog gasa iz Rusije u Srbiju i cijeni tog energenta.

Vrh Srpske sa ambasadorima Evropske unije

ISTOČNO SARAJEVO - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebali bi danas da se sastanu predstavnici vlasti RS i ambasadori zemalja Evropske unije.

Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom

Predsjednik Zoran Milanović se prvi put oglasio o tome zašto nije održao sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antonijem Guteresom, ali je i komentarisao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

Milanović otkazao susret s Guteresom, "imao važan sastanak"

Posjeta hrvatskog predsjednika Njujorku počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom. "Lijepo je bilo ovdje vidjeti hrvatsku zajednicu. I to se mijenja, ovo je nekad bila talijanska crkva. Talijani su otišli, Hrvati su tu. I tako... Bilo je lijepo", kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Trebinjski potencijali mame austrijske privrednike

TREBINJE- Trebinjski turistički i energetski potencijali imaju ozbiljne šanse za austrijsko tržište i saradnju sa Austrijom, a ambasadorka ove zemlje u BiH Urlike Hartman će ono sa čime raspolaže ovaj grad predočiti u njihovoj komori privrednika.

Najčitanije