Sastanak

Sazvan hitan sastanak SZO zbog smrtonosnog virusa

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija održaće u srijedu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve kako bi se procijenilo da li epidemija koronavirusa u Kini predstavlja vanrednu situaciju na međunarodnom nivou.

Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, održale su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sastanak delegacija SNSD-a i SDA

SARAJEVO - Sastanak delegacija SNSD-a i SDA biće održan danas u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 15.00 časova.

Sastanak Merkelove i Putina u subotu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin možda će razgovarati i o eskalaciji tenzija između SAD i Irana tokom sastanka u Moskvi, izjavio je portparol njemačke vlade Štefan Zajbert.

Prvi sastanak Kitarovićeva i Milanovića, razgovarali o prenosu vlasti

ZAGREB - Tri dana od predsjednički izbora u Zagrebu su se danas sastali odlazeća predsjednica i njen nasljednik, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, a razgovarali su o tranziciji predsjedničke dužnosti, potvrdile su obje strane.

Vučić: U Beogradu sledi istorijski susret

TIRANA - Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je večeras da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, a da će sve biti finalizovano do sljedećeg susreta, u Beogradu, krajem januara.

Sastanak SDA i HDZ-a BiH u četvrtak

SARAJEVO - U Sarajevu će se sutra u zgradi Parlamentarne skupštine BiH sastati delegacije SDA i HDZ-a BiH.

NUBL organizuje "Roditeljski sastanak"

BANJALUKA - Nezavisni univerzitet Banjaluka organizuje događaj pod simboličnim nazivom "Roditeljski sastanak", koji će biti održan u četvrtak, 12. decembra sa početkom u 14 časova.

Palmer i diplomate sa Čovićem i Izetbegovićem o izborima Mostaru

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan, Metju Palmer, američki ambasador Erik Nelson, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johan Satler, visoki predstavnik Valentin Incko, šefica Misije OSCE u BiH, ambasador Katlin Kavalec i otpravnica poslova Ambasade Velike Britanije Rut Vajsman sastali su se danas sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA, i Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, i razgovarali o hitnoj potrebi održavanja izbora u Mostaru.

"Važan susret s Putinom, čuvamo prijateljske odnose s Rusijom"

SOČI - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Sočiju da očekuje i nada se dobrom sastanku sutra s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ističući da je riječ o veoma važnom susretu za Srbiju.

Najčitanije