Satovi

Dušan Kudra, najstariji sajdžija u Banjaluci: Satove u dušu poznaje

BANJALUKA - Da većina starih zanata odlazi u zaborav, svjestan je i Dušan Kudra, najstariji sajdžija i jedan od rijetkih majstora ovog zanata u Banjaluci, ali kako kaže, o sajdžijstvu ne treba govoriti kao o zanatu koji izumire, jer u okviru njegovog posla skoro svakodnevno dolazi do promjena zbog novina koje se uvode u industriji satova.

Pametni satovi uručeni djeci s autizmom

BANJALUKA - Projekat Addiko banke u Bosni i Hercegovini danas je nastavljen uručivanjem GPS pametnih satova za 30 djevojčica i dječaka u Banjaluci, koji imaju poremećaje iz autističnog spektra.

Dobar sat zamjenjuje svaki nakit

Bez obzira na to što mobilni telefoni pokazuju tačno vrijeme, sat na ruci nikad neće otići u istoriju. Ako još niste kupili jedan za sebe ili nekome na poklon, ako možda želite da dopunite svoju kolekciju, prvo pročitajte ove savjete.

Zabrana prodaje smart satova u Njemačkoj

BERLIN - Federalna mrežna agencija Njemačke, telekomunikaciono regulatorno tijelo te zemlje, saopštilo je danas da zabranjuje prodaju smart satova koje roditelji mogu koristiti da provjeravju svoju djecu, rekavši da satovi krše njemačke zakone o prisluškivanju.

"Pink Panter" odnio časovnike vrijedne milione evra?

ZAGREB - Hrvatska policija vjeruje da iza pljačke časovnika u zagrebačkom "Siti centru Van Vest" stoji čuvena pljačkaška grupa "Pink panter", čiji su osnivači iz zemalja bivše Jugoslavije.

Vlasniku firme ukradeno 20 satova

BANJALUKA - Najmanje 20 skupocjenih ručnih satova, te nakit kao i više od 5.000 KM ukradeni su iz kuće Banjalučanina Vedrana Pušića, vlasnika firme "Info Media Group".

Renesansa za časovničare (FOTO)

BERLIN - Pogled na pametni telefon je dovoljan. Nikome više ne treba klasičan ručni sat kako bi znao koje je doba. I upravo je to paradoks od kojeg profitiraju proizvođači skupih satova: "Žele ih baš zato što im ne trebaju".

Najčitanije