Saudijska Arabija

Saudijska Arabija dozvolila ženama da putuju samostalno

DUBAI - Saudijska Arabija objavila je danas novi zakon po kome žene u toj zemlji sada mogu da putuju u inostranstvo samostalno, bez muške pratnje ili dozvole.

SAD šalje stotine vojnika u Saudijsku Arabiju?

VAŠINGTON - Trampova administracija pojačava svoje kontroverzne vojne odnose sa Saudijskom Arabijom pripremajući se da pošalje stotine vojnika u tu zemlju usred sve većih tenzija sa Iranom, prenosi CNN.

Saudijska princeza naredila tjelohranitelju da prebije radnika: "Ubij to pseto"

Dok se o princu Saudijske Arabije često piše kao o moćniku koji je spreman sve, a sumnja se i da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, o njegovoj sestri princezi se malo zna.

Zmijanjski vez u Saudijskoj Arabiji

RIJAD - Tokom posjete Kraljevini Saudijskoj Arabiji šef diplomatije BiH Igor Crnadak poklonio je saudijskom ministru inostranih poslova Ibrahimu Abdulazizu el Asafu zmijanjski vez.

Izvještaj UN-a: Saudijska Arabija je odgovorna za ubistvo novinara

LONDON (AA) – U izvještaj Ujedinjenih nacija u srijedu rečeno je da je ubistvo novinara Džamala Kashogija “predstavljalo pogubljenje bez suđenja“ za koje je odgovorna Saudijska Arabija.

U jemenskom građanskom ratu ubijeno 91.600 ljudi

KAIRO - Baza podataka koja nadzire nasilje u oružanim sukobima saopštila je u srijedu da je 91.600 ljudi ubijeno u jemenskom građanskom ratu, prezentujući nove procijene nakon što je kompletirala izvještavanje od prvih mjeseci sukoba u 2015. godini.

Objavljen uznemirujući snimak pada rakete na aerodrom u Saudijskoj Arabiji

Najmanje 26 osoba povrijeđeno je u trenutku kada je raketa pogodila Međunarodni aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji.

Međunarodni aerodrom Abha pogođen raketom, povrijeđeni putnici

RIJAD - Saudijska koalicija u srijedu je potvrdila napad jemenskih Huta na međunarodni aerodrom na jugu ove države.

Huti dronovima napali aerodrom u Saudijskoj Arabiji

​AMAN - Jemenski pokret Huti, povezan sa Iranom, izveo je više napada dronovima na aerodrom u Jizanu u Saudijskoj Arabiji, objavila je danas na Tviteru televizija te grupe, Al Masira.

Iranske mine korištene u napadu na arapske tankere

ABU DABI - Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton izjavio je danas da su napadi na naftne tankere u blizini obale Ujedinjenih Arapskih Emirata ovog mjeseca izvršeni "mornaričkim minama koje su skoro sigurno iz Irana".

Najčitanije