Saudijska Arabija

Bivši sudanski premijer Al-Mahdi preminuo od korona virusa

KARTUM - Sadik al-Mahdi, posljednji demokratski izabrani premijer Sudana i lider najveće političke partije u toj zemlji, preminuo je u 84. godini od virusa korona u bolnici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je danas njegova stranka.

Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa

PEKING - Zapadni kineski grad Landžu saopštio je danas da je otkrio korona virus na ambalaži serije račića uvezenih iz Saudijske Arabije, dok Kina pojačava testiranje smrznute hrane.

Pucano na saudijsku ambasadu u Holandiji

AMSTERDAM - Rano jutros ispaljeno je nekoliko hitaca na zgradu Ambasade Saudijske Arabije u Hagu.

Saudijska Arabija: Napad u Beču suprotan svim religijskim vrijednostima

RIJAD - Saudijski državni ministar spoljnih poslova Adel Džubeir osudio je danas napad u Beč i nazvao ga "groznim zločinom koji je u suprotnosti sa svim religijama i ljudskim vrijednostima".

Huti dronom napali aerodrom u Saudijskoj Arabiji

SANA - Jemenski Huti napali su aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji ekspozivnim dronom, saopštio je portparol te grupe na Tviteru.

UN: Suđenje za ubistvo Kašogija nije bilo transparentno

Suđenje u Saudijskoj Arabiji za ubistvo novinara Džamala Kašogija nije bilo transparentno i nedostaje mu određenje odgovornosti za zločin, saopštila je danas kancelarija UN za ljudska prava.

"Ivica svijeta" u sred pustinje Saudijske Arabije

Nazivaju je geološkim čudom koje je smješteno na 300 metara visine u kamenoj pustinji Saudijske Arabije koja je zemlje sunca, pijeska i žutog kamena.

U Saudijskoj Arabiji treća faza ispitivanja kineske vakcine

Saudijska Arabija će uskoro početi treću fazu kliničkih ispitivanja potencijalne kineske vakcine protiv kovida-19 u kojoj će učestvovati oko 5.000 dobrovoljaca, saopštilo je saudijsko ministarstvo zdravlja.

Britanija objavila listu sankcija za ruske i saudijske državljane

LONDON - Britanska prva lista sankcija imaće za cilj 25 ruskih državljana za koje navodi da su umiješani u zlostavljanje i ubistvo advokata Sergeja Magnickog i 20 saudijskih državljana zbog umiješanosti u ubistvo novinara Džamala Kašogija, saopštilo je u ponedjeljak ministarstvo inostranih poslova.

Saudijska Arabija na ovogodišnji hadž neće primati strane hodočasnike

BEJRUT - Saudijska Arabija je saopštila kako će ovogodišnji hadž zbog pandemije kovid-19 ograničiti samo na one koji se nalaze u zemlji te da neće primati hodočasnike iz inostranstva.

Najčitanije