Saudijska Arabija

Saudijska Arabija: Ni za ni protiv talibana

Saudijska Arabija bila je godinama važan oslonac i finansijer avganistanskih mudžahedina i, kasnije, talibana. Ali prije dvadeset godina stvari su se promijenile. Danas je Rijad uzdržan prema novim talibanskim vlastima.

Stojković zvanično napustio Partizan

Vladimir Stojković više nije član Partizana i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

U Saudijskoj Arabiji pronađen natpis posljednjeg kralja Vavilona

Natpis star 2.550 godina, napisan u ime posljednjeg kralja Vavilona Nabonida, otkriven je na bazaltnoj steni na sjeveru Saudijske Arabije, saopštila je Komisija za turizam i nacionalno nasljeđe te zemlje.

Zavapila preko Twittera zbog nasilja

U Saudijskoj Arabiji jedna mlada žena preko Twittera pozvala je u pomoć. Zbog toga što se usprotivila prisilnoj udaji, roditelji je maltretiraju. Slučaj odslikava tešku situaciju u kojoj su saudijske žene.

Bivši sudanski premijer Al-Mahdi preminuo od korona virusa

KARTUM - Sadik al-Mahdi, posljednji demokratski izabrani premijer Sudana i lider najveće političke partije u toj zemlji, preminuo je u 84. godini od virusa korona u bolnici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je danas njegova stranka.

Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa

PEKING - Zapadni kineski grad Landžu saopštio je danas da je otkrio korona virus na ambalaži serije račića uvezenih iz Saudijske Arabije, dok Kina pojačava testiranje smrznute hrane.

Pucano na saudijsku ambasadu u Holandiji

AMSTERDAM - Rano jutros ispaljeno je nekoliko hitaca na zgradu Ambasade Saudijske Arabije u Hagu.

Saudijska Arabija: Napad u Beču suprotan svim religijskim vrijednostima

RIJAD - Saudijski državni ministar spoljnih poslova Adel Džubeir osudio je danas napad u Beč i nazvao ga "groznim zločinom koji je u suprotnosti sa svim religijama i ljudskim vrijednostima".

Huti dronom napali aerodrom u Saudijskoj Arabiji

SANA - Jemenski Huti napali su aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji ekspozivnim dronom, saopštio je portparol te grupe na Tviteru.

UN: Suđenje za ubistvo Kašogija nije bilo transparentno

Suđenje u Saudijskoj Arabiji za ubistvo novinara Džamala Kašogija nije bilo transparentno i nedostaje mu određenje odgovornosti za zločin, saopštila je danas kancelarija UN za ljudska prava.

Najčitanije