Saudijska Arabija

Američki Senat usvojio rezoluciju: Saudijski princ odgovoran za ubistvo Kašogija

VAŠINGTON - Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Mohamed bin Salman označen kao odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Transkript audio snimka otkrio posljednje Kašogijeve riječi

ISTANBUL - "Ne mogu da dišem" su bile posljednje riječi koje je izrekao Džamal Kašogi prije nego što je ubijen u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra ove godine, navodi izvor upućen u istragu ubistva kolumniste "Washington Posta".

NYT: Da li se saudijski princ priprema da dođe u posjed atomske bombe?

VAŠINGTON - Prije nego što je saudijski krunski princ Mohamed bin Salman doveden u vezu sa ubistvom novinara Džamala Kašogija, čak i od strane CIA, američke obavještajne službe su pokušavale da riješe potpuno drugu misteriju - da li se prestolonasljednik priprema da dođe u posjed atomske bombe?

Finska i Danska prekidaju izvoz oružja Saudisjkoj Arabiji

HELSINKI - Finska i Danska saopštile su da će prekinuti izvoz oružja Saudijskoj Arabiji, čime su se pridružile državama koje su to ranije učinile.

Tramp: Veoma moguće da je princ Bin Salman znao za ubistvo

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će SAD ostati uz Saudijsku Arabiju uprkos tome što je "veoma moguće" da je princ Mohamed bin Salman znao za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Kralj Salman podržao princa, Kašogija nije ni pomenuo

RIJAD -- Saudijski kralj Salman održao prvi značajan govor otkako su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija i u tom govoru podržao je sina.

Sankcije za 17 Saudijaca

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo finansija uvešće sankcije za 17 Saudijaca zbog njihove uloge u ubistvu novinara Džamala Kašogija u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, rekao je izvor blizak administraciji.

Ubice telefonirale nakon ubistva Kašogija: Reci svom šefu da je zadatak obavljen

NJUJORK - Član saudijskog odreda ubica nazvao je nadređenog nedugo nakon što je Džamal Kašogi ubijen i kazao mu "reci svom šefu da je njihova misija izvršena", izvijestio je The New York Times.

Spenser: CIA i Saudijska Arabija krili istinu o stradanju Srba oko Srebrenice

VAŠINGTON - Američki stručnjak za borbu protiv vradikalnog islama i terorizma Robert Spenser izjavio je da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi "nestao" dokument o masakru nad Srbima u okolini Srebrenice 1993. godine.

Federer odbio da igra u Saudijskoj Arabiji

Rodžer Federer otkrio je da je dobio poziv da nastupi na egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji, ali da ga je još ranije i odbio

Najčitanije