Saudijska Arabija

"Skala" vraća tri miliona evra Rijadu

MILANO - Italijanska operska kuća "Skala" odlučila je da vrati više od tri miliona evra u fondovima Saudijskoj Arabiji nakon što je plan bliske saradnje sa Rijadom naširoko kritikovan, uključujući primjedbe od strane članova vladajuće Lige.

Salvini protiv ponude Saudijaca za Milansku skalu

Zamenik italijanskog potpredsednika Mateo Salvini pozvao je Milansku skalu da odbije ponudu Saudijske Arabije koja je ponudila da u tu opersku kuću uloži značajna sredstva.

Od Arapa samo sedam miliona barela dnevno

Saudijska Arabija planira da smanji izvoz sirove nafte u aprilu na ispod 7 miliona barela dnevno (bpd).

Bin Ladenovom sinu oduzeto državljanstvo

RIJAD - Saudijska Arabija oduzela je državljanstvo Hamzi bin Ladenu, sinu ubijenog vođe "Al kaide" Osame bin Ladena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Službenom glasniku.

Ljuti Saudijci skidaju njemačke dijelove sa svojih aviona

Frustrirana njemačkom zabranom izvoza oružja Saudijskoj Arabiji, kompanija Erbas redizajniraće vojni transportni avion C295 koji pravi u Španiji.

Bilić dobio otkaz i u saudijskom velikanu

Al-itihad iz Džede, najtrofejniji klub Saudijske Arabije, dao je otkaz Slavenu Biliću samo četiri mjeseca nakon što je postao trener tog kluba.

Saudijska Arabija prvi put imenovala ženu ambasadora

​DUBAI - Saudijska Arabija je prvi put imenovala ženu za ambasadora, i to u SAD, povukavši sa te pozicije sina kralja Salmana koji će obavljati funkciju ministra odbrane.

TR "Bratunac" će izvoziti oružje u Saudijsku Arabiju

ABU DABI - Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dabiju gdje se predstavio i Tehnički remont Bratunac, potpisan je memorandum o razumijevanju sa vrlo značajnom Saudijskom kompanijom "Science technology", a zatim je potpisan i jedan njegov dodatak.

Saudijska Arabija lansirala svoj prvi komunikacijski satelit

RIJAD – Saudijska Arabija, u cilju bržeg i sigurnijeg pružanja telekomunikacijskih usluga, u svemir je lansirala svoj prvi komunikacijski satelit.

Saudijci investicijama od 427 milijardi dolara smanjuju zavisnost od nafte

RIJAD - Saudijska Arabije, privredno najjača zemlja u arapskom svijetu, saopštila je da pokreće ambiciozni program od oko 427 milijardi dolara investicija u sektore industrije i infrastrukture kako bi smanjila svoju zavisnost od nafte.

Najčitanije