Saudijska Arabija

Policijski čas u Saudijskoj Arabiji 24 sata dnevno za Ramazanski bajram

RIJAD - Saudijska Arabija će s ciljem suzbijanja širenja korona virusa, provoditi 24-satni policijski sat za vrijeme trajanja Ramazanskog bajrama, koji se u toj zemlji slavi pet dana, saopštilo je u ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saudijska Arabija zakopava "ratne sjekire": Nafta može dostići 100 dolara

RIJAD - Cijena nafte će dostići 100 dolara za barel u narednih godinu i po, izjavio je u intervjuu CNBC egipatski milijarder Nagib Saviris.

Rijad ukida smrtnu kaznu za maloljetnike

DUBAI - Saudijski kralj Salman naložio je ukidanje smrtne kazne za maloljetnike, rekli su danas zvaničnici.

Saudijska Arabija ukida kažnjavanje bičevanjem

RIJAD - Saudijska Arabija ukida bičevanje kao vrstu kazne, navodi se u dokumentu najvišeg suda tog kraljevstva.

Saudijska koalicija izvršila 26 vazdušnih napada

RIJAD - Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom izvršila je 26 vazdušnih napada u pokrajinama na sjeveru i zapadu Jemena, uprkos koracima ka primirju u zemlji zbog pandemije Kovid-19, saopštio je portparol Huti pobunjenika Jahija Saraj.

Američki list: Koronom zaraženo 150 saudijskih prinčeva

RIJAD - U Saudijskoj Arabiji bi 150 članova kraljevske porodice moglo biti zaraženo virusom korona, objavio je američki New York Times pozivajući se na svoje izvore.

Nezapamćeni prizori iz Meke: Prostor oko Kabe potpuno prazan

MEKA - Saudijska Arabija početkom mjeseca uvela je cjelodnevnu zabranu kretanja u Meki i Medini u sklopu mjera borbe protiv nove vrste virusa korona. Sveta mjesta muslimana, na kojima je u svako doba godina prisutan veliki broj vjernika, ovih dana su potpuno pusta.

Moskva i Rijad blizu dogovora o nafti

Saudijska Arabija i Rusija su "veoma blizu" dogovora o smanjenju dnevne proizvodnje nafte, rekao je danas ruski zvaničnik Kiril Dmitrijev.

Cijene nafte izgubile zamajac, ponovo tonu

TOKIO, NJUJORK - Cijene nafte potonule su danas nakon snažnog oporavka u četvrtak, a i azijske berze su ušle u "crveno" jer investitori sumnjaju u postizanje naftnog dogovora između Saudijske Arabije i Rusije, koji je najavio američki predsjednik Donald Tramp.

Američki ultimatum Saudijcima: Zaustavite naftni rat ili sve ode dođavola

Američki senator Den Salivan upozorio je da odnosi Saudijske Arabije i SAD mogu zauvjek da se promijene, ukoliko Rijad ne okonča naftni rat, piše CNN.

Najčitanije