Saudijska Arabija

Ferstapen slavio u Saudijskoj Arabiji

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, drugoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja je vožena u Džedi, u Saudijskoj Arabiji.

Košarac: Predali smo upitnik za izvoz mesa u Saudijsku Arabiju

BiH predala odgovore na upitnik za izvoz crvenog mesa, mesa peradi i prerađevina od mesa u Saudijsku Arabiju, saopštio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Organizuju igrice iz serije "Squid Game" za turiste

Saudijska Arabija je odlučila da ojača svoju turističku ponudu tako što će posjetiocima ponuditi iz prve ruke iskustvo iz serije "Squid game". Saudi gazet piše da je Ministarstvo turizma u jednom dijelu Rijada postavilo scenografiju iz južnokorejskog horor serijala o igrici u kojoj takmičari umiru da bi se obogatili.

Saudijska Arabija planira u 2022. prvi budžetski suficit u deceniji

Saudijska Arabija očekuje da će sljedeće godine ostvariti prvi budžetski suficit u posljednjih skoro 10 godina, pošto planira da ograniči javnu potrošnju, iako je rast cijena nafte pomogao da se u ovoj godini popuni državna kasa pogođena pandemijom.

Koliko je naporno voziti Formulu 1

​Formula 1 je u svijetu sporta glavna tema ovih dana, prevashodno zbog nevjerovatno zanimljive trke i velikog haosa koji je eskalirao u nedjelju u Saudijskoj Arabiji.

Hamilton: Zakon u Arabiji je zastrašujuć

Šampion svijeta u Formuli 1 Luis Hamilton komentarisao je ljudska prava u Saudijskoj Arabiji pred trku koja se predstojećeg vikenda vozi u toj zemlji.

Huti napali gradove u Saudijskoj Arabiji

SANA - Pokret Huta u Jemenu, koje podržava Iran, danas je saopštio da je sa 14 dronova napao nekoliko gradova u Saudijskoj Arabiji, uključujući i objekte državne naftne kompanije Saudi Aramko u Džedi.

Saudijska Arabija: Ni za ni protiv talibana

Saudijska Arabija bila je godinama važan oslonac i finansijer avganistanskih mudžahedina i, kasnije, talibana. Ali prije dvadeset godina stvari su se promijenile. Danas je Rijad uzdržan prema novim talibanskim vlastima.

Stojković zvanično napustio Partizan

Vladimir Stojković više nije član Partizana i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

U Saudijskoj Arabiji pronađen natpis posljednjeg kralja Vavilona

Natpis star 2.550 godina, napisan u ime posljednjeg kralja Vavilona Nabonida, otkriven je na bazaltnoj steni na sjeveru Saudijske Arabije, saopštila je Komisija za turizam i nacionalno nasljeđe te zemlje.

Zavapila preko Twittera zbog nasilja

U Saudijskoj Arabiji jedna mlada žena preko Twittera pozvala je u pomoć. Zbog toga što se usprotivila prisilnoj udaji, roditelji je maltretiraju. Slučaj odslikava tešku situaciju u kojoj su saudijske žene.

Bivši sudanski premijer Al-Mahdi preminuo od korona virusa

KARTUM - Sadik al-Mahdi, posljednji demokratski izabrani premijer Sudana i lider najveće političke partije u toj zemlji, preminuo je u 84. godini od virusa korona u bolnici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je danas njegova stranka.

Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa

PEKING - Zapadni kineski grad Landžu saopštio je danas da je otkrio korona virus na ambalaži serije račića uvezenih iz Saudijske Arabije, dok Kina pojačava testiranje smrznute hrane.

Pucano na saudijsku ambasadu u Holandiji

AMSTERDAM - Rano jutros ispaljeno je nekoliko hitaca na zgradu Ambasade Saudijske Arabije u Hagu.

Saudijska Arabija: Napad u Beču suprotan svim religijskim vrijednostima

RIJAD - Saudijski državni ministar spoljnih poslova Adel Džubeir osudio je danas napad u Beč i nazvao ga "groznim zločinom koji je u suprotnosti sa svim religijama i ljudskim vrijednostima".

Najčitanije