Sauna

Četvoro ruskih državljana pronađeno mrtvo u hotelskoj sauni u Albaniji

TIRANA - Četvoro ruskih državljana pronađeno je mrtvo u hotelskoj sauni u primorskom mjestu Ćeret.

Dvije žene umrle poslije osam sati u sauni

MEKSIKO SITI - Nakon provedenih osam sati u sauni, dvije žene su preminule u saveznoj državi Agvaskalijentes na sjeveru centralnog Meksika.

Redovnim odlaskom u saunu smanjuje se rizik za infarkt

Zbog redovnih odlazaka u saunu Finci su, u odnosu na one koji saunu posjećuju rjeđe ili uopšte ne, manje podložni riziku od infarkta, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Bristolu (Engleska).

Uradi sam: Sauna u kući

Domovina saune je Finska, ali njena upotreba se proširila cijelim svijetom. Dvije stvari kod sauna su osnovne, a to je da je kupanje zabavno i zdravo.

Pozitivan učinak saune na srce

Polusatni boravak u sauni ima pozitivan učinak na srce i krvne žile koji je sličan učinku umjerene tjelovježbe, objavili su finski naučnici sa Univerziteta u Kuopiu.

Sauna u obliku jajeta

Dani su postali sve kraći i hladniji, a ima li išta bolje za ugrijati se od tople saune? Naime, u Švedskoj se krije jedna posebna koja izgleda poput predimenzioniranog jajeta, i to u zlatnoj nijansi.

Osam razloga zbog kojih trebamo zavoljeti saunu

Dobrobiti odlaska u saunu su mnogobrojni. Osim što je odličan način na koji možete provesti ugodno vrijeme, ujedno je i efikasan način brige o vašem zdravlju

Sauna - raj za dušu i tijelo

Svaki bolji velnes centar danas ima i saunu koja je postala neophodni dio brige za telo i zdravlje. U osnovi poznajemo tri vrste sauna, a to su suva, parna i infracrvena.

Najčitanije