Sava

"Oduzećemo Boškoviću Orden Sv. Save pa neka se kiti čim hoće"

PLJEVLJA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je u Pljevljima da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Ðorđia u Pljevljima.

Ronioci u Savi pronašli vozilo s tijelom jedne osobe

SARAJEVO - Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se zahtjevu KUCZ Posavskog kantona za angažovanje timova FUCZ i jutros uputila pripadnike jedinice za spasavanje pod vodom s potrebnom opremom u potragu za nestalom osobom za koju se sumnja da je vlastitim vozilom upala u rijeku Savu na području mjesne zajednice Vidovice u opštini Orašje.

Danas je Sveti Sava: Slavimo utemeljitelja srpske crkve i škole

​Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

"Nezavisne" u Gradišci: Most u junu izranja iz Save

GRADIŠKA - Radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške, na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano i već u junu trebalo bi da započne montaža čelične konstrukcije.

Pronađeno tijelo u Savi

SARAJEVO - Pripadnici jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zastite (FUCZ) u rijeci Savi, deset metara od obale, pronašli su beživotno tijelo.

Izložba u slavu Svetog Save

BANJALUKA - Povodom obilježavanja Savindana - uspomene na prvog arhiepiskopa i prosvjetitelja srpskog Svetog Save Nemanjića u izložbenom holu Arhiva RS 27. januara s početkom u 14 časova biće otvorena izložba "Srpske pravoslavne škole u Bosni i Hercegovini - ljetopisi" iz fonda Pedagoškog muzeja u Beogradu.

Naložen badnjak ispred Hrama Svetog Save

BEOGRAD - Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu naložen je badnjak, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predstavnika Vojske Srbije i mnogobrojnih vjernika.

Skandal u Sava centru: Djeca pokradena dok su nastupala

BEOGRAD - Dok je sinoć u prepunoj dvorani Sava centra održan koncert dječije filharmonije, nepoznati počinilac je iz garderobe pokrao dječije novčanike i novac.

Lančani sudar kod Centra "Sava"

BEOGRAD - Na autoputu kod beogradskog Centra "Sava" došlo je do lančanog sudara osam vozila, a nekoliko osoba je ugruvano, rečeno je RTS-u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Sava se u Zagrebu izlila iz korita

ZAGREB - Zbog povišenog vodostaja iz korita se izlila rijeka Sava.

Najčitanije