Sava

Pomor ribe u podmajevičkom kanalu

BIJELJINA - Ribočuvari Sportskog ribolovnog društva /SRD/ "Riba" Bijeljina uočili su veliki pomor ribe u Podmajevičkom kanalu, na potezu od Bijeljine ka ušću u Savu, rekao je Srni predsjednik ovog društva Miodrag Đukić.

Rastu vodostaji velikih rijeka u Semberiji, malih stagniraju

BIJELJINA - Vodostaji manjih rijeka u Semberiji - Janja, Gnjica i Lukavac su u stagnaciji i opadanju, a u porastu su vodostaji velikih vrijeka Save i Drine koji su bili izuzetno niski, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Uskoro niče nova sportska dvorana uz OŠ "Sveti Sava"

Prva faza izgradnje nove sportske dvorane na Laušu, koja bi trebalo da bude uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu - "Sveti Sava", počeće na jesen, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Tijelo nestale Brčanke pronađeno na području Sremske Mitrovice

BRČKO - Tijelo Vedrane Damjanović (33) iz Brčkog, koja je nestala u novembru prošle godine, pronađeno je na području Sremske Mitrovice u Srbiji.

Pronađeno tijelo muškarca u Savi

BRČKO - U rijeci Savi u Brčkom, nekoliko stotina metara od mosta, pronađeno je tijelo muškarca, potvrđeno je u Policiji distrikta.

"Oduzećemo Boškoviću Orden Sv. Save pa neka se kiti čim hoće"

PLJEVLJA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je u Pljevljima da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Ðorđia u Pljevljima.

Ronioci u Savi pronašli vozilo s tijelom jedne osobe

SARAJEVO - Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se zahtjevu KUCZ Posavskog kantona za angažovanje timova FUCZ i jutros uputila pripadnike jedinice za spasavanje pod vodom s potrebnom opremom u potragu za nestalom osobom za koju se sumnja da je vlastitim vozilom upala u rijeku Savu na području mjesne zajednice Vidovice u opštini Orašje.

Danas je Sveti Sava: Slavimo utemeljitelja srpske crkve i škole

​Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

"Nezavisne" u Gradišci: Most u junu izranja iz Save

GRADIŠKA - Radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške, na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano i već u junu trebalo bi da započne montaža čelične konstrukcije.

Pronađeno tijelo u Savi

SARAJEVO - Pripadnici jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zastite (FUCZ) u rijeci Savi, deset metara od obale, pronašli su beživotno tijelo.

Najčitanije