Savez sindikata RS

"Pogoršanje epidemiološke situacije odrazilo bi se na realni sektor"

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić ocijenila je da bi pogoršanje epidemiološke situacije na jesen žestoko pogoršalo stanje u realnom sektoru i da bi bilo teško očuvati radna mjesta i dostignuti nivo radničkih prava.

Mišić: Kada vlasnici kapitala ne rade, kukaju kao sinje kukavice

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da u predstojećem periodu treba ići ka donošenju strateškog dokumenta zaštite zdravlja na radu, izmijeniti Zakon o zaštiti na radu i pokrenuti pregovore o povećanju najniže plate u Srpskoj za 2021. godinu.

Sindikat traži od poslodavaca da ne otpušta radnike

BANJALUKA - Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske zahtijeva od poslodavaca kod kojih se odvija proizvodni proces i radnici redovno obavljaju poslove i radne zadatke da se bezuslovno pridržavaju mjera i preporuka nadležnih institucija i zdravstvenih ustanova u vezi sa virusom korona.

Sindikat RS: Plate u punom iznosu za radnike na bolovanju zbog virusa

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske zatražio je od poslodavaca da isplaćuju punu platu radnicima koji, zbog prevencije zaraze virusom korona, pojave simptoma bolesti ili njege oboljelih članova uže porodice, odsustvuju sa posla i ne mogu da izvršavaju svoje redovne obaveze i zadatke.

Potrošačka korpa u novembru iznosila 1.912 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u novembru je 917 KM i veća je za sedam KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u oktobru, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

"Vise" zahtjevi za veća prava radnika i rasterećenje privrede

BANJALUKA - Ekonomsko-socijalni savjet, uz nekoliko zamjerki, podržao je budžet i Program ekonomskih reformi, koje je utvrdila Vlada Republike Srpske, uz očekivane zahtjeve Saveza sindikata RS, koji je tražio više prava za radnike, i Unije udruženja poslodavaca RS, koja je tražila rasterećenje privrede.

Mišić: Sindikat za povećanje plata u javnom i realnom sektoru

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da se sindikat zalaže za povećanje plata i da radnici u javnom i realnom sektoru ostanu u Srpskoj, te ukazala da je to moguće ostvariti uz veću vladavinu prava i kvalitetniji ambijent.

Mišićeva se nada da će biti usaglašen iznos najniže plate

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izrazila je nadu da će Ekonomsko-socijalni savjet Srpske danas usaglasiti prijedlog odluke o iznosu najniže plate u Republici za iduću godinu.

Mišić: Najnižu platu povećati na 550, a zatim i na 600 KM

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske očekuje da će sa socijalnim partnerima uspjeti dogovoriti povećanje najniže plate u dva koraka, pri čemu bi najniža plata prvo bila povećana na 550 KM, a zatim i na 600 KM u prvom kvartalu sljedeće godine, rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS.

Savez sindikata RS: Poslodavci da zaštite radnike tokom vrućina

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske apelovao je na poslodavce čiji radnici rade na otvorenom da izvrše preraspodjelu radnog vremena radi vrućine, odnosno da u periodu kada temperatura dostiže maksimum, prekinu sa radom kako bi zaštitili zdravlje zaposlenih i spriječili eventualne nezgode.

Najčitanije