Savez za promjene

Čavić: Savez za promjene i dalje funkcioniše

BANJALUKA - Dragan Čavić, lider NDP-a, rekao je da koalicija koja je izašla na izbore i dalje funkcioniše.

Cvijanović: Opozicija priprema incidente da bi optužila vlast

ŠEKOVIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Šekovićima ocijenila da opozicija priprema incidente da bi za to optužila vlast.

Savez za promjene promijenio ime i najavio pobjedu

BANJALUKA – Kandidati Mladen Ivanić za srpskog člana Predsjedništva i Vukota Govedarica za predsjednika RS imaju bolje šanse za pobjedu od Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva i Željka Cvijanović za predsjednicu RS, istakli su čelnici opozicionih partija na upravo završenoj pres konferenciji.

SzP: Vlada Srpske da stavi van snage izvještaj komisije za Srebrenicu

BANJALUKA - Savez za promjene zatražio je da Vlada Republike Srpske prije sjednice Kolegijuma Narodne skupštine, koja je zakazana za ponedjeljak, 23. juli, stavi van snage odluke Vlade iz 2004. godine o prihvatanju Izvještaja Komisije o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine, kao i da pripremi informaciju o razlozima za odbacivanje ovog izvještaja.

Cvijanović: Govedarica je neozbiljan, a Ivanić se za nešto kandiduje od kada se rodio

SARAJEVO - Predsjednik Vlade RS i kandidat SNSD-a za predsjednika RS, Željka Cvijanović u intervjuu za Vijesti.ba je na pitanje da li je za nju tokom proteklog mandata RS bila na prvom mjestu, odgovorila da apsolutno jeste, jer je to bio politički okvir za njeno djelovanje, i tako će i ostati.

Cvijanović: Savez za promjene se iz Sarajeva obračunava sa Srpskom

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je za Srpsku potrebno jedinstvo i čvrsta veza između srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, a da su kadrovi Saveza za promjene koristili svoje pozicije u Sarajevu za obračun sa institucijama Srpske.

Govedarica: Osnovna potreba naroda je da osjeti da je ravnopravan

PRIJEDOR - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je osnovna potreba naroda da osjeti da je ravanopravan i da postoji pravda.

Potpisan Sporazum o principima djelovanja Saveza za promjene

BANJALUKA - Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj predvođeni SDS-om, PDP-om i NDP-om potpisali su Sporazum o principima djelovanja Saveza za promjene.

Čavić: Ako budem premijer RS, penzije će biti veće za 10 odsto

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da će, ukoliko Savez za promjene pobijedi na predstojećim izborima, penzije u RS biti povećane za 10 odsto od 2019. godine.

Čavić: Podrška kandidatima Saveza za promjene

SRBAC - NDP podržaće kandidate Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, rekao je danas predsjednik NDP-a Dragan Čavić nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Govedarica: Za NDP jedna od dvije važne funkcije u Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da će NDP, kao koalicioni partner u okviru Saveza za promjene, dobiti jednu od dvije najvažnije funkcije u Republici Srpskoj, ukoliko Savez pobijedi na izborima.

Tegeltija: Pričama o 'grčkom scenariju' u RS SzP prikriva svoje djelovanje u Sarajevu

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da opozicione političke partije preko svojih takozvanih ekspertskih timova još od 2014. godine pričaju o "grčkom scenariju" u Srpskoj i najavljuju njen finansijski kolaps, te da je svima jasno da je to netačna priča koja je imala za cilj da prikrije djelovanje Saveza za promjene u Sarajevu.

Srpska radikalna stranka podržala Ivanića i Govedaricu

BANJALUKA - Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica izjavio je danas u Banjaluci da Izvršni odbor stranke podržava kandidature Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske.

Potvrđena pisanja "Nezavisnih": NDP traži da Čavić bude mandatar

BANJALUKA - Predsjedništvo NDP-a donijelo je danas odluku da predsjednik te partije Dragan Čavić bude kandidat za predsjednika Vlade Republike Srpske, s obzirom da ta partija nije učestvovala u predlaganju kandidata Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Špirić: Dodikova najava izazvala pometnju u SzP

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da je i sama najava predsjednika ove stranke Milorada Dodika da bi se mogao kandidovati za srpskog člana Predsjedništva BiH izazala pometnju i paniku u redovima Saveza za promjene, jer su svjesni da srpski narod zna da Srpska sa Dodikom i SNSD-om ima sve, a BiH samo ono što je Dejtonom propisano.

Najčitanije