Savjet

Tegeltija: Niko u RS ne želi da se ujutru probudi i čuje da nema njene policije

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je da se Republika Srpska mora zaštititi od bilo koga ko se igra prava i pravde u BiH.

Koji su zaključci Savjeta za nacionalnu bezbjednost

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je nakon današnje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost zaključke koji se tiču daljih poteza Srbije nakon jučerašnje akcije Rosu na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Guteres: Savjet bezbjednosti ima jednu prednost u odnosu na talibane

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres rekao je danas da želja talibana za međunarodnim priznanjem predstavlja jedinu prednost Savjeta bezbjednosti UN da insistira na inkluzivnoj vladi i poštovanju ljudskih prava u Avganistanu, posebno ženskih.

Kabul zatražio hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti

KABUL - Predsjedavajući Vrhovnom savjetu za nacionalno pomirenje u Avganistanu Abdulah Abdulah zatražio je od Ujedinjenih nacija da organizuju hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN radi razgovora o situaciji u Avganistanu.

"United grupa" pod lupom Konkurencijskog savjeta BiH

SARAJEVO - Konkurencijski savjet BiH pokrenuo je istragu zbog sumnje u protivzakonite medijske kartele "United grupe" u BiH.

Korisni savjeti kako da vam kondom ne pukne

Ukoliko se prezervativi ne čuvaju na pravi način može doći do oštećenja, a naknadno i njihovog pucanja, šta može prouzrokovati neželjene događaje.

"Carina bez papira" tek od naredne godine

BANJALUKA - Iako je planirano da primjena Zakona o carinskoj politici, a samim tim i "carine bez papira", odnosno NCTS sistema, počne 1. avgusta, odlukom Savjeta ministara BiH taj rok je pomjeren na 1. januar 2022. godine.

SE ponovio preporuku, Slovenija da prizna srpski kao manjinski jezik

BEOGRAD - Savjet Evrope ponovio je dugogodišnju preporuku Sloveniji da prizna srpski jezik kao tradicionalno manjinski jezik.

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

LAKTAŠI - Savjet ministara BiH nastaviće da pomaže realizaciju projekata značajnih za poboljšanje uslova života u opštini Laktaši, a jedan od njih je vodosnabdijevanje, zaključeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika ove lokalne zajednice Miroslava Bojića.

Novinari ogorčeni: Sudovi kriju imena osuđenika

BANJALUKA, SARAJEVO - Sudovi u BiH počeli su da u presudama koje objavljuju na svojim sajtovima, umjesto imena osuđenika, objavljuju samo njihove inicijale, što je izazvalo oštar revolt među novinarima, koji ističu da se s ovakvom praksom dosad nisu susretali te da je na ovaj način zanemaren interes javnosti.

Najčitanije