Savjet

Tegeltija u Brisel poslao listu s deset projekata

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH poslao je Evropskoj komisiji listu od deset projekata koje bi ponudio za finansiranje u svrhu izrade ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan.

U maju porastao broj migranata u BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za maj 2020. godine, kada je prijavljeno 514 nezakonitih migranata, što je u odnosu na april ove godine četiri puta više.

Usvojen Program rada Savjeta ministara BiH: Sačuvati živote i zdravlje građana

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Program rada za 2020. godinu koji će Generalni sekretarijat Savjeta ministara dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH radi upoznavanja.

Počela sjednica Savjeta ministara

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na čijem je predloženom dnevnom redu Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za maj ove godine.

Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete od pandemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozdavio je današnje usvajanje budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu i naglasio da će Savjet ministara pokušati da napravi fond sredstava koji će koristiti kao pomoć onima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije korona virusa.

Prošle godine 121 proizvod u BiH nije ispunjavao bezbjednosne zahtjeve

Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o stanju u oblasti nadzora nad tržištem neprehrambenih proizvoda u BiH za 2019. godinu, a kontrolom je utvrđeno da 121 model (63%), od 193 različita proizvoda koja su kontrolisana, nije ispunjavao propisane bezbjednosne zahtjeve.

Savjet ministara usvojio strategiju upravljanja dugom BiH do 2022.

SARAJEVO - Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojio je Srednjoročnu strategiju upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za period 2019 – 2022. godine u skladu sa Akcionim planom za provođenje Reformske agende na nivou Savjeta ministara BiH.

CIK BiH: Ili pare ili ništa od izbora 15. novembra

BANJALUKA - Ukoliko u narednih sedam dana ne bude obezbijeđeno 4,2 miliona iz budžeta BiH, lokalni izbori neće biti održani, upozoreno je danas nakon sjednice Centralne izborne komisije BiH.

Za mostove ka Srbiji 4,2 miliona

SARAJEVO, BANJALUKA - Pred Savjetom ministara BiH uskoro bi trebalo da se nađe Odluka o odobravanju višegodišnjeg projekta održavanja i rekonstrukcije mostova između BiH i Srbije od 2021. do 2025. godine, kojom se za ove potrebe odobravaju 4,2 miliona KM.

Tegeltija: Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je danas međunarodne predstavnike o potrebi što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Najčitanije