Savjet

Izvještaj Evropske komisije: BiH nije napredovala u oblasti pravosuđa

BANJALUKA, BRISEL - U oblasti vladavine prava, slobode medija i borbe protiv korupcije BiH od objavljivanja Mišljenja Evropske komisije nije ostvarila napredak, a u većini drugih oblasti zaostaje za zemljama u regionu, proizlazi iz Izvještaja o napretku za zapadni Balkan koji je Evropska komisija danas podnijela Evropskom parlamentu i Evropskom savjetu i objavila na svom sajtu.

Telefonska sjednica Savjeta ministara, predloženo zaduženje od 30 miliona evra

SARAJEVO - Savjet ministara BiH je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici utvrdio Prijedlog ugovora o zajmu u iznosu 30 miliona evra između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pismo SB UN: Trovanje Navaljnog pretnja međunarodnom miru

NJUJORK - Trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti, ocjenjuju Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Estonija i Belgija u pismu upućenom Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

VSTS u Trebinju: Tužilaštvima prioritet zloupotrebe biračkih prava

TREBINJE - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji su danas zasjedali u novoj Palati pravde u Trebinju, izabrali su Damjana Kaurinovića za predsjednika Apelacionog suda Brčko distrikta, kao i glavnog tužioca Srednjebosanskog kantona Šemsudina Fuška.

Hitno se sastaje Savjet bezbjednosti

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se kasnije danas kako bi se razgovaralo o krizi u spornoj oblasti Nagorno-Karabah, u kojoj je došlo do sukoba jermenske i azerbejdžanske vojske.

Savjet ministara dao saglasnost o nabavci vakcina protiv virusa korona

SARAJEVO - Savjet ministara dao je danas saglasnost na ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine /GAVI/, nakon što je usvojio informaciju o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup vakcini protiv kovida 19.

Tegeltija: Tražimo način da provedemo provjeru diploma

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, rekao je da Vijeće ministara, radi na tome da pronađe način na koji bi proveo inicijativu koja je dobila podršku u Predstavničkom domu BiH da se provjere sve diplome zaposlenih u institucijama BiH.

Usvojen izvještaj o Savjetu ministara BiH za prošlu godinu

SARAJEVO - Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas izvještaj o radu Savjeta ministara za 2019. godinu.

Sukob Moskve i Berlina na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija se sukobila sa Njemačkom i pet njenih zapadnih saveznika na mjesečnom zasjedanju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa trovanjem opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog.

Savjet ministara BiH: Pomoć firmama od 56 miliona evra

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH usvojilo je juče inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu između BiH i IBRD-a radi finansiranja Projekta za hitnu podršku firmama, u iznosu od 56 miliona evra.

Najčitanije