Savjet bezbjednosti

Pismo SB UN: Trovanje Navaljnog pretnja međunarodnom miru

NJUJORK - Trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti, ocjenjuju Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Estonija i Belgija u pismu upućenom Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Hitno se sastaje Savjet bezbjednosti

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se kasnije danas kako bi se razgovaralo o krizi u spornoj oblasti Nagorno-Karabah, u kojoj je došlo do sukoba jermenske i azerbejdžanske vojske.

Sukob Moskve i Berlina na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija se sukobila sa Njemačkom i pet njenih zapadnih saveznika na mjesečnom zasjedanju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa trovanjem opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog.

U Njujorku razgovarali o Bjelorusiji, Kina smatra da to nije tema za UN

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) održao je danas sjednicu o situaciji u Bjelorusiji.

Novi veto Rusije i Kine u Savjetu bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na rezoluciju kojim bi na još šest mjeseci bilo produženo odobrenje za prolazak humanitarne pomoći preko dva granična prelaza iz Turske u Siriju.

Savjet bezbjednosti UN dobio četiri nove članice

NJUJORK - Članice UN izabrale su četiri zemlje na dvogodišnji mandat u Savjetu bezbjednosti UN, dok će glasanje biti ponovo održano za petu stolicu.

SAD blokirale rezoluciju SB UN o prekidu vatre tokom pandemije

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države blokirale su glasanje o rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN u kojoj se poziva na prekid vatre na globalnom nivou tokom pandemije virusa korona.

Savet bezbjednosti UN prvi put u istoriji glasaće mejlom

MOSKVA - Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija uvodi glasanje putem mejla tokom pandemije virusa korona prvi put u svojoj istoriji, prenosi Tass.

Rusija blokirala prijedlog SAD za video-konferencije SB UN

NJUJORK - Većina članica Savjeta bezbjednosti UN izrazila je želju da, u slučaju potrebe, virtuelno glasaju tokom pandemije virusa korona, izjavile su danas diplomate, ali je Rusija izrazila uvjerenje da članovi ne treba da se plaše ličnog susreta u prostorijama u Njujorku.

Savjet bezbjednosti otkazuje sastanke zbog virusa korona

NJUJORK - Kinesko predsjedništvo Savjeta bezbjednosti UN otkazalo je sastanke zakazane za ovu sedmicu usljed epidemije virusa korona, izjavili su danas diplomatski izvori.

Najčitanije