Savjet bezbjednosti

Slovenija najavila kandidaturu za nestalnu članicu SB UN

​LJUBLJANA - Slovenija je danas u Ujedinjenim nacijama službeno najavila svoju kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period od 2024. do 2025. godine, objavilo je slovenačko ministarstvo spoljnih poslova.

Kalabuhov: Međunarodno pravo pobijedilo u Savjetu bezbjednosti UN

BANJALUKA - Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov smatra da je međunarodno pravo pobijedilo na posljednjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN, ali i logika i zdrav razum, a usvojena Rezolucija o BiH mora biti primjer u budućem vremenu.

Ćosić: Naša politika dobila priznanje u međunarodnim okvirima

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Ljubiša Ćosić istakao je da je istorijski značaj diplomatske pobjede Republike Srpske u Savjetu bezbjednosti UN, a onome ko to sada ne vidi, poručio je da će vrijeme to pokazati.

Stevanović: Svi u BiH da snize tenzije i da razgovaraju

NJUJORK - Stalni predstavnik Srbije u Savjetu bezbjednosti UN Nemanja Stevanović rekao je da je najvažnije da ključni faktori u BiH, kako domaći tako i međunarodni, pokažu odgovornost i pozvao sve u BiH da snize tenzije i razgovaraju.

Savjet bezbjednosti: Rezolucija usvojena jednoglasno

NJUJORK - Savjet bezbjednosti je na početku sastanka jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se produžava mandat EUFOR-a i u kojoj se ne pominju OHR i visoki predstavnik.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH

NJUJORK - Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH počela je u sjedištu UN u Njujorku.

"Dobar pomak što se Šmit neće obraćati u SB UN, ali ne treba likovati"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra važnim to što se Kristijan Šmit neće obraćati u Savjetu bezbjednosti UN i da u tome može da se vidi dobar pomak.

Vogel: Zapad spreman da popusti pred Rusijom

BRISEL - Politički analitičar Tobi Vogel objavio je da su SAD, Velika Britanija i Francuska, zbog nepažnje ili ravnodušnosti, spremne da popuste pred Rusijom i "da danas ili sutra odobre rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN za obnovu mandata EUFOR-a.

Šmit neće govoriti u Savjetu bezbjednosti, EUFOR-u produžen mandat

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usaglasio je tekst rezolucije o Bosni i Hercegovini. Institucija visokog predstavnika neće biti pomenuta u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH. Visoki predstavnik Kristijan Šmit neće govoriti na sjednici.

Sjednica Savjeta bezbjednosti u srijedu

NJUJORK - Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH, biće održana sutra, navodi se u kalendaru objavljenom na internet stranici svjetske organizacija.

Najčitanije