Savjet bezbjednosti

Savet bezbjednosti UN prvi put u istoriji glasaće mejlom

MOSKVA - Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija uvodi glasanje putem mejla tokom pandemije virusa korona prvi put u svojoj istoriji, prenosi Tass.

Rusija blokirala prijedlog SAD za video-konferencije SB UN

NJUJORK - Većina članica Savjeta bezbjednosti UN izrazila je želju da, u slučaju potrebe, virtuelno glasaju tokom pandemije virusa korona, izjavile su danas diplomate, ali je Rusija izrazila uvjerenje da članovi ne treba da se plaše ličnog susreta u prostorijama u Njujorku.

Savjet bezbjednosti otkazuje sastanke zbog virusa korona

NJUJORK - Kinesko predsjedništvo Savjeta bezbjednosti UN otkazalo je sastanke zakazane za ovu sedmicu usljed epidemije virusa korona, izjavili su danas diplomatski izvori.

Pet novih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN od srijede je pet novih nestalnih članica - Estonija, Niger, Tunis, Vijetnam i Sveti Vinsent i Grenadini.

Pompeo Rusiji i Kini: Imate krv na svojim rukama

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da Rusija i Kina imaju krv na svojim rukama pošto su uložile veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN kako bi, kako je naveo, blokirale isporuku humanitarne pomoći iz Turske i Iraka, namijenjenu milionima civila u Siriji.

SB UN odbacio nacrt rezolucije o isporuci humanitarne pomoći Siriji

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN nije podržao nacrt rezolucije kojim bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći u Siriju preko dva granična prelaza u narednih šest mjeseci.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

Savjet bezbjednosti obnovio mandat: EUFOR ostaje u BiH još godinu

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN obnovio je mandat multinacionalih snaga za stabilizaciju (EUFOR) u BiH na još godinu dana.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

Izvještaj Vlade RS: Visoki predstavnik i dalje koristi diktatorska ovlašćenja

BANJALUKA - Određeni elementi u međunarodnoj zajednici ne shvataju značaj dejtonskih načela za buduću stabilnost i uspjeh BiH i nastavljaju da podrivaju dejtonsko uređenje, a visoki predstavnik i dalje prisvaja diktatorska ovlašćenja koja su suprotna njegovim striktno definisanim odgovornostima iz Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ističe se u uvodnom dijelu 22. Izvještaja Vlade Republike Srpske.

Najčitanije